Pandemi kuralları dün akşam itibariyle gevşetildi. Maske zorunluluğu kalktı. HES kodu gösterilmeyecek artık. Ama ne hikmetse gece 12'de müziğin kapatılması kararı hala devam ediyor..Müzik yasağı
Maske zorunluluğu ve HES kodu sorgulaması bittiyse, istediğin saate kadar şarkını söylemelisin güzel arkadaşım. Böyle zor bir dönemde müzik ve eğlence sektörünün önü açılmalı ve 12.00’de müziğin susma kararı kaldırılmalıdır! Acil açıklama bekliyoruz.— demet sağıroğlu (@demetsagiroglu) March 2, 2022
Maske takmaya gelince korona bitti de, müzikli mekanlardaki yasak neden bitmedi?
Aman müzik 12'de kapatılsın. Burada mahalle arasında canlı müzik yapılıyor mahallecek şikayet edildi yıllarca hala devam. 30 metre ötede bu yer. Duvar yok müziği dışarı veriyorlar yakında birileri orayı yakar yakar! Bimer cimer avukatlar belediyeler tüm yasal yollara başvurduk kimse bi bok yapmıyor... Hee hukuk devleti.. Yasalarda var 30.000 TL cezası var kimse ilgilenmiyor. Madem öyle mahalleli kendi hukukunu uygulansın.. İzolasyon gerekir öyle mekanlarda.. Çalmasınlar psikolojiyi kaybetti mahalleli
Varya Eğer 1 Ay Sonra İnşallah Mübarek Rahmet Huzur Bereket Ayı Ramazan'ı Şerif Ayına Gireceğiz 2 Nisan da Eğer Teravih Namazı Camii yasak olursa yine O zaman varya senin ben Devlet Yani Ulan ibadete gelince sağlık Güvenlik için camii de kılmak yasak ama eğlenceye Gelince Covid yok Sanki Serbest Şerefsiz Ya resmen Maskeyi de kaldirdin Aferin virüs böyle gider he Vaka Sayısı daha artar Bu kesun artık Allah sonumuzu hayır etsin aklı olan çıkarmaz
Çünkü sesten yayılıyor korona bilim adamları bunu tespit etmişler. Ortamda eğer bir covidli varsa yüksek ses hava ile karışarak çok uzun mesafelere gidiyor virüs. Enerjinin korunumu yasası gereği yüksek desibelli müzik içine hapsolmuş virüs hücreleri termodinamogin ikinci yasası gereği çok uzak mesafeleri kat ediyor
O covid bahane edilerek getirilmiş bir yasaktı. Bunu zamanında Antalya’ya sadece bir dönem seçilen Akp belediyesi de uyguladı zaten bir sonra ki dönem seçilmedi. Onların amacı bu. Tamamen alkollü mekanların kapatılmadığına şükredin ben onu bekliyordum
Evet. Hatta 11 e çekilmesi lazım Müzik yasağının. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Apartmanın altına bar açmışlar , nargile cafe açmışlar. Apartmandakiler de sabah 7 de kalkıp işine - okuluna gidiyor. Herkes eğlensin ama kimse de kimseyi RAHATSIZ etmesin. İnsanlar işine okuluna gidiyor.
12’den sonraki müzik yasağının pandemiyle bir ilgisi yok. Ayrıca mekanlarda olan kısıtlamaların halen devam etmesinde bir sakınca yok, sonuçta kapalı bir alan ve kapalı alanlarda maske zorunluluğu devam ediyor. Eğlencenden ödün verebilirsin bence sonuçta salgın ortasındayız ve yasakların gevşetilmesiyle virüs tamamen bitti diye bir sonuca varamayız. Kısıtlamaların kalkmasında da bir mâna bulamadım açıkcası, vakalar hâla aynı seyirde ilerliyor..
Dünden beri bu konuyu düşünüyorum. Biran önce bu yasak da kalkmalı. Sonuçta covid içindi bu yasak. Eğer şimdi HES kodu kaldırılıp maskede esneklik sağlandıysa müzikli mekanların yasağının da kalkması lazım.
Çok haklı bir soru bu. Covid bahane edilerek müzik yasağı getirildi. Şimdi maske ve His kodu gibi uygulamalar bile ya bitiyor ya da hafifletiliyorsa müzik yasağıyla ilgili de değişiklikler yapılmalı.
Arka planda hep başka amaçlar yer zaman vardı. Kaldı ki bazı mekanlarda konserler gayet devam ediyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gerekli denetimleri yapsınlar havalandırma tertibatlarini kontrol etsinler bu tür yerler açılsın çoğu müzisyen sanatçı işsiz temizlik şirketlerinde süpürge paspas yapıyorlar bir tanıdığım var çok kötü durumda yardım ediyoruz
bacım çocuğu sevgilimin peşinde gezmiceksin lan * lan o belanı * koyduğumun takıntılı bacım uzak duracaksın lan sevgilimden senin * koyarım bacım kari milletin sevgilisini boşaltan kerhaneye bacım sn anca boşaltmaya yararsın namussuz surtuk