Kitap okumaktan mı daha çok keyif alıyorsunuz film izlemekten mi?
Film izlemek
Kitap okumak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Film izlemek o kadar her günün rutini haline geldi ki artık; televizyonların saçma sapan yayın politikaları sonrası Natflix vs o kadar hayatımızın bir parçası oldu; ve en ufak bir sıkıntı anında "Bir film açayım da zaman geçsin" denir oldu ki; o eski havası ve huzuru kalmadı gibi geliyor bana.
Bir diğer taraftan kitap okumak da daha da azaldı, daha da seyrekleşti hayatımızda; ve kendi adıma bana daha büyük bir keyif, huzur ve dünyadan soyutlanma hissi veriyor. :)
Bir de aynı içeriğin kitabını okumak veya filmini seyretmek ikilemi var ki; apayrı bir konu ve kesinlikle kitabın orada da yarattığı hayal dünyası apayrı ve vazgeçilmez bir şey.
Stephen King'in - The Mist (Sis) aklıma geldi bu soruda.
Askerdeyim dağda gözetleme sahamıza bakarak vakit geçiriyoruz.
Gündüzcüyüm o ara sabah çok bir hareket veya bir geçiş olmuyor.
Elime bu kitap geçti "Sis" adında ki roman. Neyse kitabı okudum, sonu berbat bitiyordu, "koca kitabı boşa okudum" dedim. Sonunu hiç beğenmedim. Aradan zaman geçti yıllar sonrasında evde film arşivime bakarken "Öldüren Sis" filmini gördüm izlemeye başladım evet askerde okuduğum sonu berbat biten romanın filmleştirilmiş haliydi. Sonu mükemmel bitti, kitabın sonunun aksine beni gerçekten etkilemişti. Ben bu yüzden filmler her zaman kitaplardan iyidir görüşündeyim ;)
Cevap
39Cevap
Film izlemek daha sosyal. Kitap daha bireysel. Sosyallleşmek mi istiyorum içime kapanmak mı? Bu önemli. Bi de kocam kitap okumama izin vermiyor yaaa.. Onunla konuşmuyormuşum
Ben okuyamıyorum ya sayısal ve görsel zekadan mı bilmem ben dinlemeyi seviyorum ve izlemeye bayılıyorum. Mesela hayatım mahvolurken izlemek filan IMDb 9.9 puanlık film gibi :)
Kitap okumak daha keyifli ve daha pratik. Her an elinin altında taşır açar okursun ama film izlemek için vakit bulmak lazım ortam lazım falan
#SelamGençlik ⭐🍀💛⭐
Film izlemek muazzam... Daima kitap okumaya ağır basar bende sinema, net... #SunIsUp #Amazing #TubaSueda ⭐🍀💛⭐
Kitap okuyamıyorum bunalıyorum nedense okursam sa beni sarması lazım ilk böyle rahat 15/20 sayfa okumam lazım merak ettirmesi lazım
Film izlemek de güzel olur ama çoğunlukla okumakdan yana tercihim, zihnimi daha aktif hale getiriyor,
Görsel olarak daha iyi anlıyorum o yüzden film izlemek 🙂
Okumayı seven bir millet değiliz.. film izlemek diyorum..
Bu aralar sadece kitap okuyorum sinemaya gidersem haftada ve ya 2 haftada 1 kere anca
Elit görünmeye çalışmak gibi yalana gerek yok film izlerim
Kitap okumak çünkü genellikle filmlerin sonunu tahmin edebiliyorum. Ama kitapların, hayır.
Bazen biri bazen diğeri.
Uhhh ben bunları söylemekten de nefret ediyorum.
kitap okumak şıkkını seçip buraya film izlemek yazmak istiyorum
Kitap okumak daha güzel ve kendinle baş başa kalıyorsun
Kitap okumak keza çoğu kitap film oluyor ama kurgu ve eksiklikle dolu o yüzden kitap daha mantıklı
#Hükümdar
Ya aslında ikisi bambaşka şeyler aslında ama galiba izleyip dinlemeyi çok fazla seviyorum
İkisini de severim ama kitap okurken her şey daha farklı o dünya çok başka bir dünya hiçbir şey herkesin gördüğü gibi değil.
Bence ikisinin de tadı başka ama ille seçeceksem film izlemek.
katılıyorum.
Her ikisininde çok seviyorum fakat film izlemek daha cazip geliyor.
Film izlemek daha çok rahatlatıyor mutlu ediyor beni
İkiside vazgeçilmezim
bence de
İkisi de demek istiyorum
Yazılan kitabın filmini izlemek
Kitap okunacaksa Nazım Hikmet okunur
Kitap okuyamıyorum sıkılıyorum..
Her ikisi o an modum neyse o
ikisininde yeri baska bence
Kesinlikle kitap okumak
Hiç kitap okumam xjcmcm
Kitaplarla aram daha iyidir