Evet, paylaşırım
Hayır, paylaşmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Valla eskiden olsa evet derdim ama şu an doğru cevap hayır gibi. Çünkü hem para verip hem özenle saklayıp hem de kullandığınız zaman özenle kullandığınız bir şeyi kime verirseniz verin değmiyor, ya kitaba kötü davranıyor, ya uzun süre geri vermiyor, ya o arada ara bozuluyor kitap arada kalıyor kaynıyor * oluyor. Olmuyor yani. Ben adam olan insan görmedim. İhtiyacı varsa vermemek kötü ama verince de kitabı düzgün tutan bile olmuyor. Normalde veririm ama şu an çok cömert bir dönemimde değilim. Bir kitabın verdiğini veremeyen milyonlarca insan var.
Çok eskiden bir arkadaşıma kitabımı okuması için ödünç vermiştim. Bir daha da geri alamadım. Kaybolmuş güya. Ondan önce de yine başka bir arkadaşıma kitap verdiğim olmuştu. Onu da geri aldığımda sayfaları kırış kırıştı. O gün bugündür kimseye kitaplarımı vermem. Cimrilikse cimrilik. Bir insan sana bir şeyini ödünç veriyorsa aldığın gibi geri vereceksin. Yırtık, kırık şekilde değil.
Bana ait olmayan bir şeyi karşımdaki insan vermedi diye gönül koymam. Adamın kitabı ister verir ister vermez. Gönül koymak, laf söylemek nedir? Bu insanlar başkalarının malına bile göz koyup gücenecek hale gelmiş. Cimri diyecek insanla muhatap olmam bir daha. Adama kitabını veriyorsun kendisi getireceği yerde ben istiyorum böyle bir şey olabilir mi ya hadsizler
Kitaplarımı paylaşmam, inanlar maneviyata hiç değer vermiyor.
Benim gözümden sakındığım kitaplarıma değersiz davranılması hoşuma gitmez.
Eğer ki arkadaşım kitap konusunda çok ısrar ederse kitabın aynısından alır hediye ederim.
Cevap
40Cevap
Selam gadası 🙃
Kitap okumayı çok severim. Ama asla birine kitap vermek istemem. Çünkü kimse benim gibi tertemiz okumuyor. İsteyen olursa yenisini alır veririm. Ama okuduğum kitabı vermem.
Bende paylasmam bu zamana kadar 3/4 kisiye kitap verdim bitanesinin ustunden 10 yil gevti hala lafini ederim. Kitabi gercekten isteyen kisiye kitabin aynisini alayim okusun. Çünkü okuduğum kitabim yeri kütüphanem ve onla bag kuruyorum , paylasmamak cimrilik degildir ( kitap konusunda )
Paylaşsam ne olacak geri istemek zorunda kalacağım istemeden vermiyorlar
Ve bende vermiyorum alsın kendine
Paylaşmam. İyi bakacağından emin olmadığım kimseye vermiyorum. Ben gözüm gibi bakarken insanlar çöp gibi kenara köşeye atıyor. Çok istiyorlarsa satın alıp okuyabilirler. Eğer bu cimrilikse ben de cimriyim.
Hayır, kitaplarım benim bebeklerin. Eskiden veriyordum arkadaşlarıma ama ya sayfaları burusuyor ya yaralanıyor ya da eksik sayfalarla karsilasiyordum. Sinir basıyordu. Artık kimseye vermiyorum, kitaplarım kıymetli.
Hayır bende asla paylaşmam. Bu cimrilik anlamına gelmez. Başkalarının kitaplarıma dokunmasını sevmiyorum. Arkadaşının dediği saçmalık bence. Herkes her şeyi paylaşmak zorunda değil. Ve bu seni cimri yapmaz.
Cimrilik ile alakası yok ki. Verdiğimiz bir şeyi sağlam alamıyoruz ya. Eskiden verirdim, bir bakıyorum ya yırtılmış ya da kimse vermiyor. Kitaplar benim özelim, kimseye artık vermiyorum, akıllandım bu konuda.😀
Kardeşimle bile zor paylaşırken arkadaşıma veremem. Kitapları özenli, temiz, nazik kullanırım. Kenarlarını katlamam, okurken bir şey yemem veya bir şey içmem. Bu kadar dikkat ederken başkasına emanet etmek söz konusu olamaz bence 🤦🏻♀️
Kitaplarım her zaman yeni gibidir. Verdiğimde aynen geri alabileceğim sadece 1-2 arkadaşım olduğundan genelde paylaşmam. Eskiden cd'lerin dvd'lerin yaygın olduğu dönemlerde aynı nedenle filmlerimi de paylaşmazdım.
Bilgi paylaştıkça çoğalır, kitap okumayı seviyorsun ama sonra ne olcak depo tutup hepsini orayamı kapatcaksın cürüyüp gidecekler bu yüzden keşke diğer insanaların da senin o kitaplarda gördüğün şeyleri görmesini umarak paylaşabilsen.
Giden geri gelmiyor geldiğinde mahvolmuş olarak geliyor sonra sen gelde ödünç kitap ver
Bir defa veririm. Dediği zamanda ve temizlikte dönmezse bir daha vermem.
Ne kitap ne başka bişey eşyalarımı sadece gözden çıkarmışsam veririm. Çünkü insanlar emanet verilene kıymet vermiyor.
Ben paylaşmam bana da kıyafetlerimi paylaşmıyorum diye cimri dendi ne yapayım vermek istemiyorum ama verdiğimde de veriyorum hakkımı yiyorlar gerçekten.
En nefret ettiğim insan tiplerinden biri de aldıkları kitabı geri vermeyi bilmeyen insanlar.
Zamanında çok kitabım kayboldu bu şekilde.
Bu yüzden kuzenim dışında kimseyle paylaşamıyorum.
Paylaşmam. Ben küçükken sevdiğim şarkıları bile paylaşmazdım. Kız kardeşim ben yokken telefonumdan Bluetooth ile kendi teline müzikleri atıyordu. Ben de bunu görünce siliyordum🙈
Paylaşırım. Kendim okuyup beğendiğim kitapları da değer verdiğim insanlara hediye ettiğim olmuştur. Zaten paylaşılmayacaksa kitapların ne anlamı var ki...
Niye paylasmayim ki tursusunu mu kurucam... okudugum kitapler nerde bilmem bile kardesim habire alir hatta arkadaslarina verir okusunlar yani
Eskiden çok paylaşırdım ta ki sevgili sınıf arkadaşlarım kitabın içine edene kadar.. Kitap okumasını bilmiyorlardı.
Okuduktan sonra kitaba iyi bakacağına emin olduğum kişilere hediye ediyorum ya da kutuphanelere bağışlıyorum. Aşırı beğendiğim kitapları saklarım.
Kesinlikle paylaşamam '-' iyi bakacağına emin olduğum birine ödünç verebilirim ama aklım kitabımda kalır geri getirilene kadar
Paylaşamam kimse kusura bakmasın paylaşmadım diye cimri oluyorsam ben dünyanın en cimri insanı olabilir no problem
Hayatta yapmam 1 kere o hatayı yaptım sayfaları koparılmış yıpranmış eksik sayfalarla geri geldi istemeyin benden vermem ama tavsiye edebilirim.
Bir defa değerli bir kitabımı birisine vermiştim ve geri dönmedi kitabım o günden sonra kimseye kitabımı vermiyorum.
İsteyen olmadı bugüne kadar ama verirdim. Misal eskiden dvd almayı çok severdim. Onu paylaşırdım aşağı yukarı 1 hafta sonra geri verirlerdi
Kapıya şöyle yazdırmak lazım "Dışarıya kitap verilmez"
Ne birinden alırım ne de veririm.
Alan geri getirmiyor, aynı kitabı tekrar almak zorunda kalıyorum. O yüzden kimseye kitap ödünç vermem. Gitsin parasıyla alsın.
Kitap okuyan her insan kitap okuduğuna inandığı insanla paylaşmayı sever. Kitabı kötü kullanan kişilere vermek istemez.
Abi cidden cimriymişsin sende. Arkadaşım kitabını bana vermezse arkadaşlığımızı sorgularım yemeyeceğiz yani...
Bunun cimrilikle alakası yok, bazı insanlar kitabı ikiye katlıyor bilemem nasıl kullanacağını kitabıma yazık.
Kitabın değerini bilen o kadar az insan var ki bende vermiyorum. Okuyacak kişi bulup alır ve okur. Çok güzel kitaplarım geri gelmedi.
Bende kitaplarımı paylaşmayı sevmiyorum. Çünkü alan kişi kitaplarımı okurken az çok yıpratıyor. O yüzden vermek istemiyorum.
Ben eskiden hep paylasirdim daha sonra geri alamadım sürekli aynı şeyler oldu. Artık vermemeye karar verdim.
Güvendiğim kişilerle paylaşırdım bu işi şaka sanıyorlar herhalde kıvrıştırıp getiriyorlar güzelim kitabı sonra neden böyle oldun ki alt tarafı bir kitap diyorlar bu işi şakaya alıyorlar sanırım?
Kitap severler genelde paylaşamaz kitaplarını. Bunun cimrilikle pek alakası yok diye düşünüyorum.
Verdiğim kitaplar su ana kadar hic geri donmedi vermiyorum artik
😌 en son 3 kitabımı paylaştım bidaha da geri dönmediler. Daha da paylaşmıyorum kitaplarımı.
Paylaşırım ben ama en başından tertemiz geri istediğimi söylerim
ısteyen istediğini desin bırak kitabı tırnağımı paylaşmam şu devirde
En iyisini yapıyorsun verdiğim hiçbir kitap geri gelmedi..
boş ver desinler. En azından arkandan konuşmuyor yüzüne söylüyorlar.
Olay şu ki benim hiç kitabım yok, okumayı da sevmiyorum tamamen vakit kaybı.
Paylaşmam çok ısrar ederse aynısından kendisine hediye ederim
Yiyip bitirilecek bisey degil duzgunce okuyup geri veriyorsa sorun yok yani
Beni etkileyen cümleleri arkadaşlarımda okusun isterim
Paylaşırım fakat temiz ve düzenli şekilde nasıl verdiysem öyle geri isterim.
Asla kitaplarım ince çizgim gider yenisini alırım ona ama asla vermem
geri geleceğini bildiğim bir yerse paylaşırım. yoksa içim gidiyorrr:/
Ben olsam ben de paylaşmam iyi yapmışsın.
Evet cimriyiz kitaplarımız kıymetlimizz
heleki bu pandemi ortamın da hiç paylaşmayı tercih etmem
Hiçbir şeyi mi paylaşmak zorunda değilim. Cimri olduğum veya olmadığım umrumda bile değil
Normalde paylaşırım ama paylaşmayana da saygı duyması gerekir ayıp yapmış
Bir kaç kez paylaştım biri üzerine yazılar yazmış verdi sinir oldum vermiyorum artık geçen hafta bir arkdaşım daha istedi kıvırdım vermemek için umarım istemez tekrar
Ödünç verdiğim kitapların hiçbiri dönmedi geri, vermiyorum artık.
verdiğim kitaplar geri gelmiyor. dersimi aldım asla kitap vermem kimseye
Sadece ev hanesi alıp okuyabilir onun dışında vermem
Ben paylaşırım yani okuyunca geri verir zaten bunun için cimri olmaya gerek yok.
Hayır ben genel olarak paylaşmayı seven bir insan değilim dkfjjc
Paylaşmazdım. Ben cimriysem o da cimri. Para verip almak yerine benden istediğine göre
kitap paylaşmama olayını herkes anlayamıyor maalesef, hele verdiğin kitabı haşat edip getirenler hiç anlayamıyor. kim ne isterse onu söylesin, kitaplarımdan önemli değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?