Herkese günaydın 😄 gününüz güzel, enerjiniz yerinde, mutluluğunuz daim olsun. Bazı kitapları 4 günde bitirirken bazılarını bir türlü bitiremiyoruz. Sıkılıyoruz, bunalıyoruz. Bir türlü bitiremediğiniz kitaplarınızın adı nelerdir? Not: Monotonluktan uzak güzel ve eğlenceli cevaplar bekliyorum 😄 şimdiden teşekkürler 😄
Bir türlü bitiremediğiniz kitaplarınız hangileridir?
Yüzüklerin Efendisi kitabını bitiremedim. O kadar dili ağır ve sıkıcı geldi ki. Filmini bin kez izlemişimdir. Ancak kitabını bir defa bile bitiremedim.
Birde Shogun kitabı asla bitmedi alıp başladım ve bitiremedim. Gerçi bunların hepsini lise döneminde alıp okumaya çalışmıştım. O zaman ki kafa yapısı ve üniversiteye hazırlanma süreci oldukça sancılı dönemdi. Şimdilerde daha sabırlı ve sakinim. Okumaya çabalasam aynı kitapları bitirebilirim belki de. Kim bilir?
Aslında yüzüklerin efendisi kitabı güzel bir seridir... Fakat bu tek cilt çok kalın olduğu için insanda okuma hevesi kalmıyor bırakmak istiyor.. Bu yüzden ben 3 cilt olanı tavsiye ederim okuyacak olanlara..
Aynen, bende tek cilt aldım kalın kapak diye insanın açası gelmiyor, göz korkutuyor. Onun yerine 3 ciltlik versiyonunu almak daha mantıklı. Yüzüklerin efendisinin dili ağır gelmemesi için başlangıç kitaplarını okumalısınız. Sadece 3 kitaptan bir seri olmadığı için ortasını anlatan yüzüklerin efendisi lemesi anlaşılması zor oluyor.
Victor Hugo'nun Nişanlıya Mektuplar kitabı 🤦 Yıllardır elime alıp okumaya başlarım ama yarıya gelince mutlaka bir şeyler olur ve bırakmak zorunda kalırım. Sonra olayları hatırlayabilmek için tekrar başlarım yine aynı son. Bir türlü sonunu göremedim.
İsim değil direk tür belirteyim. Kişisel gelişim kitapları… Aslında inanılmaz ilgi çekici geliyorlar bana, şevkle başlıyorum kitaba ancak biraz ilerledikten sonra, ders çalışma hissi oluşturuyor bende. Boğucu gelmeye başlıyor. İşlevselliğini göremiyorum bahsedilen teorinin. Canın sıkkınken bir arkadaşınla dertleşmek isteyip, “Sıkma canını, boş ver.” yanıtını almak gibi geliyor. Haklı mı? Haklı. Ama teoride haklı, teoride herkesin bildiği şeylerden bahsediyor bana. Ben de biliyorum bunları, bir kez de senden dinleyince ruhuma bir ışık mı yansıyacak? Bu his gelince de hep yarım bırakıyorum bu türde kitapları. Belki bana uygun olanını bulamamışımdır henüz. Aramaya devam…
Selamlar arkadaşlarım bende aynı durumdayım kitaplar var elimde okuyamıyorum okuma alısanlıgım yok acaba bilgisi olan ama bilgisi olan gerçekten nasıl kitap okuma alıskanlıgı kazanabilirim hayırlı günler
Madame Bovary... 3 kere başladım üçünde de yattığı ve sırtının göründüğü kısımda bıraktım garip bi şekilde😂 sırtı görünüyordu kısmından sonra bir cümle bile bilmiyorum
Ben Kirke...100 sayfa falan okudum ama arkası gelmedi.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Platon - Devlet Onun dışında daha zor kitapları daha çabuk bitirdim. Şimdi Stefan Zweig'in tüm eserlerini aradan çıkaracağım. Keyifli bir ay olacak elbette.