Yüksek sesle antreman yapmak işe yarar bence.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
asla. diksiyona zaten hiçbir etkisi olmaz da, konuşma becerisine falan da hiçbir faydası yok. lise yıllarımda zilyon tane kitap okudum, bütün klasikleri bitirdim hiçbir faydasını görmedim. konuşmanın gelişmesi için seni dinleyecek birilerni bulup konuşcaksın sürekli, diksiyon gelişmesi için onun egzersizleri var onu yapacaksın günde en az 30 dk ya da hızlı koşmak istiyorsan sürekli hızlı koşacaksın bu kadar basit aslında formül
10 YorumlaDüzeltir, ancak okuma kurallarını hiç uygulamayan biri ne okuduğu kitaptan bir şey anlar nede diksiyonunu düzeltebilir.
( Bunu diyorum çünkü lisede okumayı beceremeyen belkide yüzlerce insan gördüm )10 Yorumla- +1 yıl
Geçen yaz çok bilindik bir diksiyon kursuna gitmiştim. Ünlü bir oyuncudan ders almıştım. Bize şöyle demişti sesli kitap okuyun diksiyonunuz için. Her akşam düzenli olarak sesli 10-15 sayfa kitap okuyorum geri kalanını içimden. Şiir okumak da diksiyon için faydalı.
00 Yorumla Yüksek sesle okumak düzeltebilir fakat birisinin telffuz hatalarınızı dinleyerek düzelmesi şartıyla...
00 Yorumla- +1 yıl
Belki yüksek sesle okuma işe yarar bir de diksiyon kursu eğitimi faydalı olur...🦄🍀❤️
10 Yorumla Sadece okuyorsa düzeltmez. Iyi bir diksiyon için ayrıca çok konuşmak lazım.
00 Yorumla- +1 yıl
Diksiyon ayrı bir alan mesela YouTube da çok güzel dersler var onlar çok işe yarar
00 Yorumla - +1 yıl
Diksiyon en iyi konuşarak düzelir. Sadece okuyarak değil
00 Yorumla - +1 yıl
Evet ama kitabın yeri ayrı, iyi bir diksiyon istiyorsan ayna karşısına geçip kendine kendine konuş, Kitap kelime hazneni arttırır.
00 Yorumla Sesli bir şekilde okursan elbette düzeltir hatta ağzına bir kurşun kalem al öyle oku
00 Yorumlaevet düzeltir kelime ağacın büyür
00 Yorumla- +1 yıl
Sesli okursan bayağı düzelir
00 Yorumla etkisi var ama sadece kitap okumak yetmez :)
00 YorumlaSesli okumak fayda sağlar.
00 YorumlaEvet düzelmesini sağlıyor.
00 Yorumla- +1 yıl
Sesli ve düzgün okumak evet
Şiir de öyle00 Yorumla - +1 yıl
düzeltir kesinlikle
00 Yorumla Evet
00 Yorumla
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar