Evet okudum. Okurken her sayfa bir yandan zihnimde canlanıyordu. Öyle güzel bir anlatım ki. Böyle büyük bir aşk. İnsan kendini karakterlerin yerine koymadan edemiyor. Bazı yerlerde kendiyle özleştiriyor acaba böyle sevgi mümkün mü diye sorgulatıyor. Bir akşam üstü çayınızı kahvenizi alıp bir solukta bitirmelik bir kitap. Ha 2 saat dizi izlemişsiniz ha kitap okumuşsunuz. İnsan geçen 2 saati fark edemiyor okurken. Akıcı ve sürükleyici.
Okudum ve Stefan Zweig'ın en sevdiğim kitaplarından birisi olduğunu söyleyebilirim. Gerçekten de insanı, yazmış olduğu karakterin psikolojik ve ruhsal durumuna sürükleme yeteneğine sahip bir yazar. Eğer bunu okumadıysan ve fikir soruyorsan, duyguların senin adına sahip olduğu değere binaen, bunun senin için hoş olabileceğini söyleyebilirim. 'Aşk' ve 'sevgi' kavramı derin manalar ifade ediyorsa senin için; evet, bunu okumalısın. Sonrasındaysa eğer başka bir kitabını okumayı düşünürsen, 'Satranç'ı öneririm.
Zweig'a ait neredeyse tüm kitapları okudum. Kitaplığım onun eserleri ile dolu ve bu kitap da beni en çok etkileyen hikayelerinden biri olmuştu. Bir erkeğin, kendini bir kadının yerine koyarak bu kadar tutku ve sevgi dolu ifadelerini ortaya çıkarmasına hayran oldum.
Ooooo ben bu kitabın hastasıyım efendim... Hele zweig kitapları bambaşkadır.. Eğer sizde bu kitabı okuduysanız eğer... Cengiz Aytmatov un Cemile kitabını da mutlaka okumalısınız efendim.. Tavsiyem olsun size..