Bilinmeyen bir kadının mektubunu okudunuz mu?

Spoiler vermemek için çaba göstereceğim. Stefan zweig adlı yazarın kaleme aldığı o mükemmel eser zihinlerimizin psikolojimizinde tam olarak içine girebilmeyi başarmış bir eser bilinmeyen bir kadının 13 yaşında ilk görüşte aşık olduğu ve ilerleyen yaşlarında da kadınlığa geçiş döneminde ise onu ne kadar fazla saplantlı bir şekilde sevip bu takıntılı tek taraflı aşkını ömrü boyunca bu r. Denilen kitap yazarı yakışıklı merhametli fakat hayatında bir çok kadın olan tek gecelik ilişkiler yaşayıp onları bir daha tanımayan bu adama tüm hayatı boyunca bu sırrını açıklamak için kendisini tanısın diye çabalar fakat bunu hiç bir zaman dile getirmek adamla ne zaman karşı karşıya gelse dilinden dökülmez o sırrı ve bununla yaşamaya başlar fakat adam onu o kadınlar arasında sadece biri olarak görür ve peşine düşmez ve onu hiç tanımaz bu yüzden kadının mektubunda sana, beni hiç tanımamış olan sana diye başlar mektup bu mektubu elinde tutuyorsan bilki ben artık ölmüşüm ve ölümüm eğer sana acı verseydi asla ölmezdim diyen bir kadın fakat adam bunları bu aradan yıllar geçen zamanı onu seven bir kız çocuğunu onun için eski şehrine dönen tek başına yaşamaya başlayan bir genç kızı ve ba@kire olan sadece onun kollarında olmak için kendi bedenini ona saklayan ve bu 3 geceden bir çocuğu olduğunu onun da öldüğünü anımsamaz hatırlamaz çünkü adam bilinmeyen bir kadını asla tanımamıştır…. O kadar ağır geldi ki bu takıntılı aşk hayatı hemde adamın haberi olmadan yaşanmış boşa yaşanmış yanlış kişinin peşinden koşulmuş bir hayat ve ölümle başlayıp ölümle bitmesi beni biraz ürkütmüştü çocuk yaştaki kişilerin okumaması tarafı yönündeyim böyle bir sırrınız olsa saklar mıydınız bir ömür boyunca…

Bilinmeyen bir kadının mektubunu okudunuz mu?