Okuduğunuz en iyi polisiye romanlar hangileri? 🌼

Okuduğunuz en iyi polisiye romanlar hangileri? 🌼

Polisiye romanlar içerdiği gizemle kendisini hemen hemen herkese sevdiriyor. Hele olayı, kitaptaki dedektif gibi çözmeye çalışmak yok mu? Efsane! Hadi sana en iyi polisiye romanlardan birkaç tane liste yapayım. 😇

Polisiye deyince ilk akla gelen yazarlardan olan Agatha Christie'nin en çok bilinen romanı Doğu Ekspresinde Cinayet listemin en başında yer alıyor. Yazarın, İstanbul Pera Palas'ta kaleme aldığı kitapta, dönemin meşhur Doğu Ekspresi'nde işlenen bir cinayet konu ediliyor. Kapısı içeriden kilitli olan Amerikalı bir yolcunun öldürülmesi üzerine trende bulunan dedektif Hercule Poirot olayı araştırmaya başlar ve olaylar gelişir. Kitap o kadar tutuldu ki birkaç defa filme de konu oldu. En son 2017'de çekilen filmde Kenneth Branagh, Johnny Depp ve Michelle Pfeiffer gibi ünlü isimler yer aldı. Tabi sen önce kitabı oku mutlaka. :)

Yerli polisiye yazarlarımızdan olan Ahmet Ümit'in efsaneleşen kitabı Sis ve Gece, bir istihbaratçı olan Sedat'ın çeşitli ayak oyunlarıyla mesleğinden edilmesiyle başlıyor. Mesleğine aşık olan Sedat, evli ve aynı zamanda bir babadır. Tüm bu yaşadıklarının üzerine, yasak aşkı olan Mine'nin ortadan bir anda kaybolması Sedat'ı altüst eder. Sevdiği kadını arayan Sedat'la birlikte İstanbul'un arka sokaklarına gireceksin. Kitap, 2007'de sinemaya uyarlandı, başrollerini Uğur Polat, Selma Ergeç, Oktay Kaynarca, Yetkin Dikinciler ve İlyas Salman yer aldı.

Adli Tabip Maura Isles'in, bir ceset torbasında otopsisini bekleyen bir ölünün, canlanmasıyla başlayan olay örgüsü fazlasıyla gizem ve gerilim dolu. Hastaneye yetiştirilen kadın, güvenlik görevlisini öldürüp tüm hastanedekileri rehin alır. Rehineler arasında hamile dedektif Jane Rizzoli de vardır. Kurgusu oldukça güçlü olan kitabı çok seveceğine eminim. :)

Kurbanlarına bir zarfla mektup gönderen seri katil, kurbanlarından akıllarından 1 ile 1000 arasında bir sayı tutmasını ister. Gönderdiği ikinci zarfta ise sadece bir sayı vardır. Öldürmek istediği kişiler, her nasılsa akıllarında tuttukları sayıyla zarfta çıkan sayı aynıdır. İşte kafa karıştıran bu olayımızı ve cinayetleri deneyimli dedektifimiz David Gurney çözecektir.

Jo Nesbo'nun bu kitaptan sonra ününe ün katacak ünlü dedektifi Harry Hole'un sahneye çıktığı ilk maceradır Yarasa'dır. Norveçli bir kadının Sidney'de öldürülmesi üzerine Oslo Cinayet Masası dedektifi Harry Hole, olayı incelemesi için Sidney'e gönderilir. Ancak yerel polis Harry'e pek de sıcak bakmaz. Yine de işin peşini bırakmayan dedektifimiz olayı araştırdıkça çok tehlikeli bir seri katille karşı karşıya olduğunu görür.

Dashiell Hammett'in en ünlü romanı olan Malta Şahini, 1930 yılında kaleme alınmış. Dedektif Sam Spade'nin ofisine gelen esrarengiz bir kadın, başının belada olduğunu söyler. Olayı üstlenen Sam'in ortağı daha bu işin başında öldürülür ve olay derinleşir. Dedektifimiz, olayın bir cinayetten öte, herkesin peşinde olduğu, yüzyıllar önce şövalyeler tarafından yaptırılan, paha biçilmez Malta Şahini'nden kaynaklandığını öğrenir.
En iyi polisiye romanlardan 6 tane önerdim. Hepsi birbirinden güzel kitaplar. Okuyunca nasıl bulduğunu yazmayı unutma. 😇
Sana önerebileceğim Melekler ve Şeytanlar kitabı var. Mutlaka sonuna kadar okumanı öneririm. Çok sürükleyici ve ilgi çekici bir olay örgüsü ne sahip. Polisiye değil de macera romanı olarak geçiyor. Şiddetle tavsiye ederim
İyi geceler
Okumanızı tavsiye edebileceğim kitaplar ;
Steig Larsson, Lars Kepler, Mario Mazzanti ve elbette Jean Christophe Grange romanları.
Cevap
8Cevap
Sherlock serisi tarihin en iyisi. Zaten yazarına da sir ünvanı kazandırmış bir seri. Onun dışındakiler ne kadar sürükleyici ve heyecanlı olsa da o seviyeye 100 yıldır çıkabilen başka bir romana ben denk gelmedim.
Kesinlikle Ahmet Ümit -Kayıp Tanrılar Ülkesini önerebilirim. İlk başlarda sıkılabilirsin ama sakın bırakma sonlara doğru güzelleşiyor. İkinci olarak John Verdon'un tüm kitapları.
Emrah Serbes'in tüm kitapları mükemmel hepsini okudum kitap okumayı bu adamın yazdıklarıyla sevdim diyebilirim.
mario mazzaantii diye bir yazar var kitapları E. F. S. A. N. E şah mat kitabını öneriyorum
Sharlock holmes serisi
'ted dekker serisi
Tess geritssen sona kalan
Agatha Christie romanlarının hepsi diyebilirim
kuzuların sessizliği
Ahmet Ümit ve NTV Radyo Tiyatrosu
Da Vinci Şifresi - Dan Brown
Ahmet Ümit’in tüm eserleri.
Şah mat
doğan yurdakul resim cinayetlerini okuyabilirsin
Agatha Christie
Yok Oldu