Bana en güzel romanlar lazım. Sizin için en iyi romanlar hangileri? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Bana en güzel romanlar lazım. Sizin için en iyi romanlar hangileri? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Benim gibi kitap ve roman okumayı seven herkese öncelikle selamlar diyeyim. 🤩
Size bazen düşündüren, bazen güldüren, bazen de göz yaşartıcı çok güzel romanlar önereceğim.
Her Türk gencinin okuması gereken ve herkesin mutlaka duyduğu muazzam bir eser. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye'yi nasıl şekillendirdiğini anlatıyor. Hem tarihi hem de duygusal en iyi romanlar arasında.
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın başyapıtıdır. İstanbul'un tarihi atmosferinde yolculuğa çıkıyor gibi hissedebilirsiniz. :)
Sabahattin Ali'nin aşk ve dram dolu romanıdır. İtalya'ya gideceksiniz ve kahramanımız Raif Efendi'nin çalkantılı aşk hikayesine tanıklık edeceksiniz. Derinden etkileneceğiniz bir roman.
Oğuz Atay'ın unutulmaz eseridir. Geçmişle yüzleşme, kimlik arayışı ve insan ilişkileri üzerine sizi bol bol düşündürecek bir roman.
Fantastik bir dünyada kaybolmak istiyorsanız, bu roman tam da o işe yarıyor. Fantastik türleri sevenler mutlaka okumalı.
İstanbul'un ara sokaklarında dolaşacağınız ve aşk, özlem, hüzünle dolu bir serüvene atılacağınız roman. İnsan doğasını ve şehir hayatını derinlemesine keşfedeceksiniz.
Antoine de Saint-Exupéry'nin küçük prensi büyük bir dünya keşfedecek. Siz de sadelik ve derinlik içerisinde unutulmaz bir masala şahit olacaksınız. :)
Bir çocuk kitabı ile bu hikaye başladı. Şimdi de büyük insan sorularını ele alacak. Tankut Öktem'in harika çizimleri de bu romanda var. İçsel yolculuğunuzu bol bol düşüneceksiniz.
Size bildiğim en güzel romanları önermeye çalıştım. Hepsi birbirinden güzel diyebiliriz. Kesinlikle okumadıklarınızı okuyun. 💃
ben Türkçe öğretmenliği okuyorum, hocalarımız bize birçok kitap aldırdı ve önerdi. Hepsi de harika. Aklıma gelenleri yazayım.
Yüzyıllık yalnızlık gabriel garcia marquez yaşar kemal binboğalar efsanesi toroslardaki konargöçer halkın zamanın şartları altında yaşadığı zorlukları anlatıyor. Benim en sevdiğim yazar Kafka'nın kitaplarının hepsi çok güzel.
Milenaya mektuplar dava ve özellikle dönüşüm harika. Dönüşümün sayfası çok az ama o kadar derin anlamlı ki. Biraz tasavvuf kitapları da önereyim ki, okudukça insan bağlanıyor. Emine ışınsu kitapları güzel bir ben var benden içeri yunus emreyi bukağı mısriyi hacı bayram hacı bektaş kitapları güzel şimdilik aklıma bunlar geldi
Gone With The Wind. Türkçesini bilmiyorum. :) Çok uzun oku oku bitmiyor.
Keşke hangi tür sevdiğini söyleseydin. Kendi zevkime göre birkaç isim veriyim :)
Cevap
45Cevap
Son zamanlarda roman türünde okuyupta en sevdiğim kitap "Nietzshe Ağladığında" kitabı. Ve kesinlikle tavsiye ederim..
Budala kitabı efsane okumadıysan oku. Onun dışında Karamazov Kardeşlerde çok güzel. Monte Cristo Kontu en sevdiğim kitap. Ama benim için değerli olanı Hüseyin Nihal Atsız'ın Dalkavuklar Gecesi (Z vitamini) kitabı. Onun da bir olayı bir sebebi var. Elimdeki kitabı ömrümün sonuna kadar saklayacağım çünkü değerli biri hediye etti onu. Ve tekrar tekrar okuyup sılkamadığım nadir kitaplardan. Hem Z vitamini hemde Dalkavuklar Gecesini tekrar tekrar okumaktan ayrı keyif alırım. Babalar ve oğullar güzel kitaptı. Da vinci şifresi güzel. Beyaz Gemi efsane bir kitap zaten okumuşsundur. Ev sahibesi iyi. Diriliş kitabı çok güzel Tolstoy'un. Gen. Werhter'in acıları çok güzel. Kumarbaz güzel bir kitap. Aklıma şu an bunlar geldi
saatleri ayarlama enstitüsü var bide o da çok güzel
1984 te güzel
bütün yaşar kemal romanları güzeldir ama iyi bir okuyucu olmayanlar için okuması "zordur", sabahhatin ali-kürk mantolu madonna, dostoevsky-karamazov kardeşler, dostoevsky-yeraltından notlar, kafka-dönüşüm, peyami safa-9.hariciye koğusu, kemal tahir-karılar koğuşu, orhan pamuk-beyaz kale, dostoevsky-cinler, dostoevsky-budala, kafka-the trial
buz ve ateşin şarkısı; malum taht oyunları süper seri
fakir baykurt çok güzeldir(kaplumbağalar, tırpan)
3 kemalden herhangi biri olabilir(köyün kamburu, kara ahmet destanı, vs.)
trevanian bana hep farklı gelmiştir(şibumi, yirminci mil)
seyahatnameyi okuyabilirsin tam metin(roman değil ama)
stephan king(hayvan mezarlığı, yeşil yol)
Merhaba çocuk
Necip Fazıl Kısakürek - Çöle İnen Nur:..
Bunu oku mutlaka
Ondan sonra Necip Fazılın diğer tüm eserleri..
Reis Bey... Tiyatro tarzında..
Cinnet Mustatili...
Falan filan..
Ve şiir oku
Çile'yi mutlaka oku.
Selam Antalya, özellikle en güzelleri niçin istiyorsun anlamadım ama buradan kedet ummana gerek yok. Google'dan başyapıt eserler yazsan çıkar. Benim favorim bülbülü öldürmek
orhan pamuk kar, burak turna nükleer darbe, graıg russel kanlı kartal, el james grinin elli tonu, peyami safa dokuzuncu hariciye koğuşu,sherlock holmes akıl oyunlarının gölgesinde,john c.parkin s*ktir et, dizüstü edebiyat serileri, dahada gıderde gıder :))
ahmet altan aldatmak canan tan piraye sonra aşık olan terk eder vardı yazarı ahmet erdoğandı sanırım sonra simyacı paulo coelho böyle buyurdu zerdüşt gibi kitapları önerebilirim
ne tarz seviyorsun bu önemli...
Zülfü Livaneli, Ahmet Ümit tüm eserlerini çok severim. Çok kitap var en iyisi iyi bir kitapçıya gidip tek tek bakıp incelemek ve öyle almak.
Ahmet Ümit - Bab-ı Esrar şiddetle tavsiye ediyorum.
serdar yıldız kayıp gül ü öneririm. birde yazarını hatırlamasam da kırmızı başlıklı kız ağlıyor güzeldir.
Çook eski ama tek okuyupta sevdiğim ve cıvık cıvık aşk olmayan kitap, Jane Austen - Pride and Prejudice (Aşk ve gurur)
Pucca, atesböcegi yolu, gece yolu, kis bahcesi, zebani, bakirenin asigii, boleyn kizi, kasandranin aynasi, empati, olasiliksiz...
kitap seçimini yaptın mı bilmiyorum ama yinede önereyim şu an inci aralın safran sarıyı okuyorum güzel hoş bir kitap .:)
Dan Brown kitapları, Adam Fawer'dan olasılıksız
Sherlock serisini tavsiye ederim. Bu arada görseldeki kadının kalça ne hoşmuş :D :D :D
roman değil de yılmaz özdil - beraber yürüdük biz bu yıllarda. türkiye'nin son 12 yılında yaşananlar ve yazarın kısa yorumları gayet başarılı
düşlerin ötesinde
kış bahçesi
yazarlarını hatırlamıyorum ama
gözleriniz romanın en güzeli olsa gerek saatlerce okumaya razıyım...
Ne alaka surda bir soru sorduk düzgünce cevap verebilirdin!
ya profildeki gözleri görünce ama söylemezsem kendimi suçlu hissederdim ama.
Jean Christophe Grange - Siyah Kan, Kızıl Nehirler, Kurtlar İmparatorluğu, Sisle Gelen Yolcu
Tess Gerritsen - Cerrah Serisi
1984
İstanbul Hatırası
Bin Muhteşem Güneş
Ruhi Mücerret
Dublörün Dilemması
Aklından bir sayı tut
Kahraman Tazeoğlu kitapları
Momo
Sözde Kızlar kitabını okumuştum. Peyfami Safaydı galiba yazarı. Güzeldi :)
Alamut Kalesi derim başka bir şey demem,
Bide Elif Şafak'tan Aşk'ta iyi
elif şafak değil Mevlananındır Aşk.. elif şafak düzenlemesini yapmıştır.
kristin hannah kış bahçesi
tess gerritsen buz gibi soğuk
jean cristophe grange ölü ruhlar ormanı.
yarın yeni çıkacak Ahmet Ümit'in Beyoğlu nun en güzel abisi isimli polisiye romanını daha okumadan tavsiye edebilirim. Çünkü bu adam bir şahane
Aynı fikirdeyim. Fakat biraz klişe ilerliyor. Kuklayi okudunuz mu
oooo kitap ( dokunan yanar ) ahmet ışık postacı yayın evi
bin muhteşem güneş ve keşke gerçek olsa bu 2 kitabı bir ayrı seviyorum ben
tarihi daha doğrusu tarihimiz seviyorsan ATATÜRK-İNÖNÜ KAVGASI nı öneririm ben dha çok tarihileve hayvanlarla ilgili kittapları seviyorum
Genelde roman okumayı sevmem ama "maksim gorki - ana". çok hoş bir kitap gerçekten.
David Nicholls-Bir gün, okuduğum en güzel romanlardan. Ayşe Kulin-Adı Aylin de çok güzeldir
İskender Pala
OD ve ŞAH SULTAN
Elif Şafak
İskender
çavdar tarlasında çocuklar
sefiller
çalıkuşu
aylak adam
kürk mantolu madonna
felsefenin tesellisi
simyacı yeterli mi:)
şu yazdığım roman bir bitsin şiddetle tavsiye edicem :)
en son okuduğum isyan günlerinde aşk-ahmet altan ve seranad zülfü livaneli ikiside çok iyi
iskender palanın kitapları dili biraz ağırdır ama güzeldir
sade anlatımdan hoşlanıyosan ahmet ümiti dene özellikle kukla
hallacı mansur, wolfhang gutenberg.
İskender PALA şah sultan kitabı oku bunu kesinlikle
Paul Cleave Kitaplarını tavsiye ederim seri halindedir..
geçmiş yaz vardı ama yazarını hatırlamıyorum çok güzeldi
bence gel biz sana daha guzel avatarlar onerelim,kurtul su kamyon cizimi esrarli gozler havasindan
Piruze gerçekten çok güzel bir aşk romanı . veya eroin gerçek olaydan olşturulmuş bir kitap ve mükemmell :)
Okumadım daha ama "Dune" romanını çok öneriyorlar. Okumadıysan bakabilirsin
Suç ve ceza -dostoyevski
Timsah - dostoyevski
Savaş ve barış- Tolstoy
Martı... Richard Bach bu küçücük kitapta o kadar şey anlatıyor ki.
bir kızı 10 adımda nasıl yataga atarız adlı kitabı oku cok güzel :D
Zola-Therese raquin
güzel roman mmm.. sibel can xD
Kardeşimin Hikayesi- Zülfü Livaneli
Hayatım Roman bence denemelisin
sherlock holmes serileri.
Beklenen sabah olabilr
Hangi tür istiyorsun?
sefilleri okumuştum güzeldi..
Ahmet günbay yıldız bir kitaplarını araştır derim.
gün olur asra bedel.. - Cengiz Aytmatov
Senden sonra-adını yanlış hatırlıyor olabilirim
kürk mantolu madonna harika
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?