Benim çok severek okuduğum, enerjisini, inancını kitaplara yansıtan ve bununla birlikte çok güzel kitaplara imza atmış yegane yazardır. Kitapları: Simyacı Casus Elif Aldatmak Veronika Ölmek İstiyor... vb. Kitapları mevcuttur.
Simyacı kitabıyla dünyaca tanınan Paulo Chelco'nun kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evet okudum üstelik bir kaç kez ama simyacı kitabının esinlenme olduğunu öğrendim Arkadaş, der! Ne düşünüyorsun, Bağdad'a niçin geldin? İbrahim Ağa rüyasını anlatır. İhtiyar gevrek bir kahkaha ile:- Ne saf adammışsın be birader der. Ben üç seneden beri rüya görürüm ve bana İstanbul'da Topkapı dışında Topçularda bir Takkecinin kömürlüğünün altında üç küp altın var. Git, aç, al derler de yine ehemmiyet vermem. Sen üç üzüm tanesi için Bağdat'a gelmişsin, doğrusu pek saf adammışsın, der. İbrahim Ağa'nın gözünde sevinç şimşekleri çakar. Tarif edilen yer kendi kömürlüğünün ta kendisidir. Hemen ertesi gün yola çıkar ve İstanbul'a gelir. Kömürlüğü kazar, silme dolu üç küp altını bulur ve camiyi yaptırır.
Brida , simyaci ve aldatmayi okudum. simyaci kisisel gelisim kitabi tadi verdi. Evrenin ruhu, hayat yolculugundan ders cikarmak, bir işe basladigimizda hayatin bize sundugu tesadufler vs vs sevdigim ve aklimda kalan dizelerden birini yazmam gerekse; "dünyaya biraz daha yaklaşacak olursam, üzerinde bulunan her şeyin yok olacağını ve evrenin ruhu'nu yitireceğini biliyorum, bu nedenle karşılıklı bakışmakla yetiniyoruz ve birbirimizi çok seviyoruz. Ben ona hayat ve ısı veriyorum o da bana yaşama nedeni veriyor"
Teşekkür ederim kişisel gelişime de giriyor belki de bu yüzden çok seviyorum bu kitabı. Yazar enerjisini çok güzel yansıtmış ve motive edici bir kitap:-)
En İyi Cevaplar