Her şeyin sahte yalan olduğu dünyada, tek gerçeği anlatan, yalanı planı olmayan kitaplar, en iyi dostunuz olabilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bunca yıldır kitap okurum, çokta severim ama bir kere de “gel bir kahve içelim, sinemaya gidelim, gezelim tozalım, onun bunun dedikodusunu yapalım, dertlerimize ortak olalım, bir döner gömelim ya da muhallebi yiyelim dediğine şahit olmadığım şeyden arkadaş mı olur?” şeklinde yorumlayabileceğim bir önerme. Bu kadar uzun cümleyi herhangi bir kazaya uğramadan kurmama vesile olmuş mudur? Olmuştur bence. Saygımız büyüktür lakin bir arkadaşlığını görmedim şahsen, en fazla okurken kendini kaptırman sonucunda düşüncelerinden uzaklaştırır, kafanı dağıtmana neden olur fakat bıraktığın an yine hayatın genel akışına uymak zorunda kaldığın anlardan ibarettir…
Kitaplar en iyi dost olurlar. Kitaplar satmazlar arkandan konuşmazlar. İçlerine en büyük sırlarını yaz saklarlar. Kimseye göstermezler. Yaşarken veya ölürken içlerine yazdığın sırları ölümüne saklarlar. Sen izin vermediğin sadece. Sen izin verirsen seni ifşa da edirler. Hiç istemediğin kadar üzülürsün. Sonra kitapları suçlarız peki gerçekten kitaplar kalp kırar mı? Günaydın:-)
Allah insansız, dostsuz bırakmasın.
Kitaplar elbette çok mühim.
İnsan az da olsa, var olsun..
🙏😊😊
🦋🦋🦋...
“Tanrım, bana kitap dolu bir ev, çiçek dolu bir bahçe ver.".
demiş Konfüçyüs
Ne güzel söylemiş, hayal ettiğim yaşam…
Kongüçyüs'ü çok severim.
Ne güzel söylemiş 😊
Cevap
21Cevap
Can Dostum filminde psikiyatr çocuğa dostun var mı diye soruyor çocuk da evet Shakespeare ,... diye yazar isimlerini sayıyor psikiyatri de ben yaşayan, canlı, derdini anlatabileceğin bir dosttan bahsediyorum diyor gerçekten kitap büyük bir bilgi kaynağı, dost ama insan yanında derdini anlatacak, mutlu olunca mutluğunu paylaşacak bir dost arıyor bazen.
Kitaplardan arkadaş olmaz kitaplar sadece bilgi birikim taşıyan kaynaklardır belki kitaplar seni sevmiyordur insanlar gibi dile getiremiyorlar bunu nerden bile biliriz demi 😅
Çok mantıklı geldi şu an, ozaman bir zorba oluyorum ben. 😄
Güzeldi 😊👍
Merhaba.
Benim için kitaplar herşeyden daha değerli ve en yakın arkadaşlardır. Çok seviyorum kitaplarla konuşmayı, kahve eşliğinde seyahat etmeyi onlar benim olmazsa olmazım gibi bir şey 🌸
Kitapların Çok faydalı olduğu, insanı geliştirdiği çok doğrudur. Fakat o insan değildir. İhtiyacınız olduğunda size sarılamaz, ısıtamaz. Kitap okumayı bir an olsun bırakmamak gerek. Ama yine de kendimizi fazla kaptırıp sosyalliği askıya almamak gerek.
Tabiki efendim.. İnanın bende notlarımı alıyordum bu ayki kitap yorumu için... Yani kitaplar yaşadığım sıkıntıların hepsine ilaç gibi geldi.. Bu yüzden de tek arkadaşlarım onlardır..
Her şeyin sahte ve yalan olmadığını düşünerek, kitaplar en iyi arkadaşım olamaz.
Okurum, bilgi edinirim o ayrı.
Kitap kitap olarak kalsın, arkadaşlarım arkadaş olarak.
Kesinlikle. Yazarların genelde yalnız insanlardan oluşmasına bakılırsa kitaplar insanı anlayan, en iyi dosttur.
~yani gerçek dostumuz kitaplardan ibarettir 🌷
Kitaplar zaten en iyi dostlardır 35 yıllık tecrübeyi 100 tl ye elde ediyosun nazını çek miyosun😄
Dertlerini vb leylere çözüm bulamayıp yardım etmeyen arkadaştan ziyade o sorunlar için olan kitaplar sanki arkadaştanda öte bir destek sağlıyor gibi
sosyalleşmeyi gezmeyi seyehat yapmayı görmeyi vb. seven bir insanım.. kitaplar güzeldir ama hayatımı kitaplardan ibaret hale getirmek istemem.. dolayısıyla en iyi arkadaşım dostum kitaplar olamaz.
Kitapları yazanda insan insanın elinin değdiği hiçbirşey Saf ve temiz olamaz
Insanın en iyi en güzel en yararlı en hayırlı dostlarıdır kitaplar , arkadaşı değil ;)
olabilir, ben genelde çok arkadaş edinmem. Kitap karakterleri dünyamı yeterince renklendirir.
Olamazlar kitaplar sadece hikaye anlatır gerisi boş
Kışın sıcak çikolatamı içerken okuduğum kitap o anda en iyi arkadaşımdır 😇
Kesinlikle evet ama sadece kitap yetmiyor insanın derdini anlatabilecegi birisi olması lazım psikolog gibi insanın kendi düzeltmesi lazm
Olabilir tabii misal benim en iyi arkadaşım cin Aliydi
En güzel dost
Dert ortağı
Muhabbet arkadaşı
Elbette, çoğu insandan daha iyiler.
Bence arkadaş önemli bir kazanım. Kitap da önemli kazanım ama bu iki kazanımı bir biri ile kıyaslamak saçma bence. Neden bir birinin yerine alayım ki.
Yok ya biz pek anlaşamıyoruz :D
Sorun ne?
Ara bulucu olmayı isterim.
hayalperestliği sevmiyorum :/ 1 kere tek okudum çok etkilendim. ondan sonra okumama kararı aldım :D
Hic kitab okumadim desem
Okumanı tavsiye etsem.
Kitap önerisinde bulunsam!
Olur ne mesela :)
Ne tür seversin?
Bir fikrin var mı?
Sevdiğin türü oku ister masal oku
Vallah tarih olur
Oku bence ben sadece tarih, mitoloji ve sosyoloji türleri okuyorum
@Gokkhan209 ben osmanli tarihi hasdasiyim ve meraklisiyin
Bende antik tarih hastasıyım
Benim en iyi arkadaşım kitap. Her gün okurum. Mutlu eder ve geliştirir.
Tabii ki, insanlardan daha vefalılar
Olur niye olmasın, beraber kahve içeriz
Kesinlikle öyle tüm stresimi alıyor
Olamaz, çünkü insanoğlu kitaptan da bıkar.
İnsanı düşünce ve bilgi bakiminda farklı yapıyor
Zaten en iyi arkadaş 😊
Olabilir, meselâ Kur'an-ı Kerim.
Benim için tek gerçek arkadaşlar
Olabilirler
Koşulsuz şartsız evet😍😍
Kitaplar kalp kırmazlar
Kitaplar ve hayvanlar en iyi dost
Evet olabilirler
Belki
Kesinlikle olur.
Okuma zevki varsa yes