kitaplardan dost olur mu, insana yalnızlığını unutturabilir mi?
ne düşünüyorsunuz?
ne düşünüyorsunuz?
şu an tamda bu durumu yaşıyorumm.. bazı nedenlerden dolayı çevrem değişti ..ve ihmal ettiğim kitaplara sardımm .. sürekli okuyorum her boş zamanımda .. ve inan herkesten daha iyi o kitaplar ygs ye hazırlandığım halde 2 günde bir kitap bitirir hala geldim bu kadar çook oku demiyorum ama en azından sana değişik şeyler katıyor ve sorunlarını unutursun.. ama güncel kitapları okuma daha doğrusu sırf satılsın diye yazılanları yok vampir yok şöyle falan yani okuduğun kitap sana bir şeyler katmalı.. =)) umurımmm zevkine uygun bir kitap bulursun ve bu durumdan kurtulursunn .. =))
olur, ki atalarımız havaya konuşmamış
yalnızlık konusunda, bence seçtiğin kitaba bağlı olarak ya yalnızlığının altını çizersin ya da üstüne basıp geçersin
ya abartmayın lütfen kitabın neresinden dost olur. ben okadar kitap okudum geçici olarak o an vermek istediği tebessümü heyecanı verir sonrası geçer.bakın ben kitap okumayı seven biriyim yanlış anlaşılmasın. Dost geçici birşey değil kalıcı bir kavramdır. konuşup dertlerini anlatabileceğin bir insan gerektirir.
kitaplar her zaman veren dostlardan. senden bir şey istemez; tozsuz, kuru ve direk güneş ışığından uzak yerde tutman yeterli. ne zaman kapağını açsan mutlaka sana vereceği bir şeyleri vardır.
ancak hayatta sadece kitaplar olursa o zaman donkişotluk başlar.
Cevap
12Cevap
olur evet, güzel bir kitabın verdiği hazzı, lezzeti insan pek az şeyde bulabilir. Ama elbette bir yere kadar hepsi
hayal dünyanda yoldaş olur ama reelde dostun olamaz tabi, bi sıkıntımız oldu mu kitaba mı danışacaz :)
bazı kadınlar var kitaplarla özdeşleşmiş bütünleşmiş
sayfa sayfa çevirip çevirip okuyası geliyor insanın
Kitap zaten dosttur..Önemli olan bizim onlara olan ilgimiz..
ktap her zaman en iyi dost olmuştur benim için en azından indsanlar gibi dost görünüp arkandan iş çevirmez her zaman yalnızlığına kucak açar seni başka diyarlara götürür
Olur diyorlar ama o dostu hala bulamadım ben açıkçası
En iyi dost önce kendin ,sonra kitaplar ,sonra bir hayvan.
Olabilir kitap konuşamadığı için seni satmaz iyi vakit geçirirsin okuyarak . .
bence evet. isin icine girdigin zaman kaybolabilirsin,
hem de en iyi dosttur.
Kitaptan dost olur evet yalnızlığı unutturabilir
domuzdan post kitapdan dost olmaz
en büyük dost köpek 2 .kitaptır
evet , o konuşmaz ama anlatır...
olmaz nasıl dost olacak ya :d
evet olur ...
bence olur...
alışkanlık yapar bir süre sonra evet
Evet olur tabiki.
olur tabi onasıl iş