Çok katılmıyorum. Bazı insanlar. ya da tek tür dinleyenler için geçerli olabilir ama kozmopolit bir ortamda büyümek insanın müzik zevkini çeşitlensiriyor.. Örnek baba dan klasik müzik annemden etnik müzik alarak ya da kulağımıza çalışanlara büyüdük.. Rock ve metal de dinliyorum ortaokuldan beri arkadaşlarında etkisiyle tanışıp.. Şimdi bu çeşitlilik beni nereye koyacak.. Neşat Ertaş konserinde gittim.. Metalicaya da en sevdigim adam Paganini.. Ama Tanju Okan da çok severim.. Her ortamda ya da müzikte birşey bulabiliyorum geçmişimle alakalı bir yerlerden tanıdık hepsi.. Bu beni nasıl anlatır :)
Ben dinledikleri müziklere bakıp insanlar hakkında hep iyi olduklarına inanırdım. Türk sanat müziği dinleyen insanlara saygı duyardım fakat o insanları gerçekten tanıyınca hiçte o kadar masum olmadıklarını gördüm. İnsanları dinledikleri müziğe bakıp yargılamamam gerektiğini öğrendim. İnsanlar hiç o Türk sanat müziğindeki gibi sevgiyle yaşamıyor ya da dinledikleri rap'deki kadar olgun değiller. İnsanlar, insanlar çözümsüzler...:-)
Az çok insanlar hakkında fikir sahibi olmamızı sağladığını düşünüyorum. Müzik zevki kişinin iç dünyasını, hayat görüşünü yansıtır. En azından fikir verebilir diye düşünüyorum.