"Bir şeyi bozmak istiyorsan nasıl yapıldığını öğren"
0
32 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bravo. Cümleyi anlayabildiğini varsayıyorum. Devrik cümle demişler de ben anlamını sordum. Metaforlarda ve bu tür yazılarda cümleyle sıradışı oynayabilirsin. Düzgün yazdığında bu tür cümleler anlamsız kalabiliyor.
A0 Türkçe bana da çok tuhaf geldi. A0 Türkçe bana göre dil hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan kişilerin konuştuğu bir dil yapısı. Kategoriyi özellikle “müzik/kitap” seçtim.
Bu cümledeki anlam bana göre keskin ve net yazılmış. Farklı bi’ şekilde yazılsa anlamı değişebilir gibi. Misal yazdığım bu cümlenin farklı bir versiyonunu eğer yazmak istersen yazabilir misin
İnsanlar bilip bilmeden konuşuyor. Kategoriyi müzik/kitap seçtiysen bu soruna anca iki üç yorum gelir çünkü burdakilerin pek ilgisini çekeceğini sanmıyorum :D ya da pembe bir profil ile sorsaydın belki yorum sayısı artabilirdi, mâlum abazanlarsoruyor. com
"Her şeyi bilirim hiçbir şeyi bilmemek için" mesela aklıma bu geldi ne kadar bağdaşabilir bilmiyorum ama hiçbir şeyi bilmiyorum demek için de her şeyin farkında olmak gerekiyor aynı anlama geliyor yine
Çok yaratıcısın. Kıyas yeteneğin süper ama mukayese etmeden yorumlayabilir misin? Böyle tatmin olamıyorum. Söylediğin sözler yazılan cümleyle çok bağdaşıyor ama bu sözler de kısmen de olsa açıklama istediği için birinci duruma evriliyoruz.
“Kuralları çiğnemek için iyi öğrendim” Yazmış A0 cı arkadaş xdahdkföslfldlflfl Ben istenen etkiyi hiç alamadım bu versiyondan. Asla kendinden emin ve iddialı bir cümle değil. Asıl anlamı öldürdü. Acaba ben mi farkında değilim, o mu? Biz insanlar yeterince objektif bakamıyoruz. Herkes kendi penceresindeki doğruyu kabul ediyor.
Bu arada virgül bazı cümlelerdeki sertliği bozuyor. Virgül yumuşak tondur, bazı sözler ise sert. Örnek verecek olursam herkesin bittiğini bildiği cümleye nokta koymak, bariz bir şekilde soru olduğu belli olduğuna rağmen soru işareti koymak abes geliyor.
Nasılsın? Nasılsın Hangisi daha samimi Hangisi daha samimi? Soru işareti koyup karşıdakinin aklını hafife almış gibi hissediyorum. Ya da gereksizmiş gibi.
Haklısın ben dil bilgisi olarak söyledim zaten anlamsal olarak değil :D ayrıca o arkadaşın yazdığıyla bunun anlamı aynı bile değil herkes farklı kafalarda anlam değişmesi olmuş msjfjdklcmc Kitap falan mı yazıyorsun?
Biz bence senle aynı pencereden bakıyoruz. Diğer fikirlere saygı göstermek lazım çünkü onlar da bir kural. Onların kurallarını çok iyi bilmelisin, daha doğrusu herkesin bilmelisin ki iyi çiğneyebilesin. Eğer onların yanlış olduğunu düşünürsek biz yanlış oluruz. Benden farklı olan düşünceleri anlamaya çalışıyorum. İyi kötü ayırt etmeden bunu yapıyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
çok boş bir cümle kurmuş ergence duruyor
anlamına gelirsek şöyle özetliyim : Osmanlıda yakanamayan hırsıza polislik, zaptedilemeyen korsana kaptanı deryalık verilirdi. Örneğin Barbarosa
Mantıklıymış. Yeni bilgi öğrendik sayende.
Teşekkürler Yavuz.
Bir şeyin tezatını yapabilmek için o şeye hakim olmalısın gibi bir anlamı var çok basit aslında sorman saçma
"Bir şeyi bozmak istiyorsan nasıl yapıldığını öğren"
Bravo. Cümleyi anlayabildiğini varsayıyorum. Devrik cümle demişler de ben anlamını sordum. Metaforlarda ve bu tür yazılarda cümleyle sıradışı oynayabilirsin. Düzgün yazdığında bu tür cümleler anlamsız kalabiliyor.
Evet kelimelerle oynamayı severim ben de. Ayrıca A0 Türkçe falan ile de yazılmamış gayet normal sadece virgül eksik yani
A0 Türkçe bana da çok tuhaf geldi. A0 Türkçe bana göre dil hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan kişilerin konuştuğu bir dil yapısı. Kategoriyi özellikle “müzik/kitap” seçtim.
Bu cümledeki anlam bana göre keskin ve net yazılmış. Farklı bi’ şekilde yazılsa anlamı değişebilir gibi. Misal yazdığım bu cümlenin farklı bir versiyonunu eğer yazmak istersen yazabilir misin
İnsanlar bilip bilmeden konuşuyor. Kategoriyi müzik/kitap seçtiysen bu soruna anca iki üç yorum gelir çünkü burdakilerin pek ilgisini çekeceğini sanmıyorum :D ya da pembe bir profil ile sorsaydın belki yorum sayısı artabilirdi, mâlum abazanlarsoruyor. com
Sondaki sözün süper bi tespit hahahaahaha cidden ksnin yasaklanan tanımı olabilir
Peki yazılan cümlede yazan kişi ne anlatmak istemiş olabilir? Yorumun benim için çok değerli. Eğer yorumlamak istersen çok mutlu olurum.
"Her şeyi bilirim hiçbir şeyi bilmemek için" mesela aklıma bu geldi ne kadar bağdaşabilir bilmiyorum ama hiçbir şeyi bilmiyorum demek için de her şeyin farkında olmak gerekiyor aynı anlama geliyor yine
Çok yaratıcısın. Kıyas yeteneğin süper ama mukayese etmeden yorumlayabilir misin? Böyle tatmin olamıyorum. Söylediğin sözler yazılan cümleyle çok bağdaşıyor ama bu sözler de kısmen de olsa açıklama istediği için birinci duruma evriliyoruz.
Ya şairler bile bir kelime için kaç yıl bekliyorlar ben hemen böyle söyleyemem ki :D bilmiyorum düşünmem gerekiyor
“Kuralları çiğnemek için iyi öğrendim”
Yazmış A0 cı arkadaş xdahdkföslfldlflfl
Ben istenen etkiyi hiç alamadım bu versiyondan. Asla kendinden emin ve iddialı bir cümle değil. Asıl anlamı öldürdü. Acaba ben mi farkında değilim, o mu? Biz insanlar yeterince objektif bakamıyoruz. Herkes kendi penceresindeki doğruyu kabul ediyor.
Bu arada virgül bazı cümlelerdeki sertliği bozuyor. Virgül yumuşak tondur, bazı sözler ise sert. Örnek verecek olursam herkesin bittiğini bildiği cümleye nokta koymak, bariz bir şekilde soru olduğu belli olduğuna rağmen soru işareti koymak abes geliyor.
Nasılsın?
Nasılsın
Hangisi daha samimi
Hangisi daha samimi?
Soru işareti koyup karşıdakinin aklını hafife almış gibi hissediyorum. Ya da gereksizmiş gibi.
“Hangisi” başlı başına soru belirttiği için eğer çok akademik yazılması gerekmiyorsa soru işaretinin olmaması çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Haklısın ben dil bilgisi olarak söyledim zaten anlamsal olarak değil :D ayrıca o arkadaşın yazdığıyla bunun anlamı aynı bile değil herkes farklı kafalarda anlam değişmesi olmuş msjfjdklcmc
Kitap falan mı yazıyorsun?
Biz bence senle aynı pencereden bakıyoruz. Diğer fikirlere saygı göstermek lazım çünkü onlar da bir kural. Onların kurallarını çok iyi bilmelisin, daha doğrusu herkesin bilmelisin ki iyi çiğneyebilesin. Eğer onların yanlış olduğunu düşünürsek biz yanlış oluruz. Benden farklı olan düşünceleri anlamaya çalışıyorum. İyi kötü ayırt etmeden bunu yapıyorum.
Bence herkes kendi yarattığı kurala uymalı kimse kimsenin kuralına değil
Neden profil resmini değiştirdin :)
Bir sebebi yok
Şu güzelim cool : ) gülümsemeyi ne hâle soktuklarına bir bak
Kelimeyle bitişik yaz o zaman:)
Sinoplu musun
Hayır neden :D
Sinop’lu diyojen:) tavsiyene uydum
Neden olmadı
Kullanıcı isminden dolayı sormuştum bu arada
:D bu daha iyi
:) :D
Farka bak yorumla bakalım
:) hiç samimi değil tam bir dayı emojisi
Kesinlikleeee aşşırı cringe
Karşı taraf kullanınca çok kötü görmüyorum çünkü yargılamıyorum. Kendim kullandığım zamanlarda sorun ediyorum
A0 Türkçe ile yazılmış.
Evet xd düşündüğünde anlamı ne olabilir
"kuralları çiğnemek için iyi öğrendim". Senin yazdığın hali hiç estetik değil bu arada
Ne olursa olsun ben bildiğimi okurum demiş sanırım
Devrik cümle
Peki anlamı ne olabilir
çok açık?
Okunduğu gibi anlaşılan bir cümle diyorsun
Çoğu kişi yanlış anlamış anlamından uzak ve ters bir biçimde. Güzel bir şekilde lanse edilebilirdi ama sadece doğru anlaya/bilenlere tek yazıldı.