Kürk Mantolu Madonna. Bende ayrı etki bırakan bir kitaptır. Sevdiğim arkadaşlarıma yollamışlığım var zaten. Benim beğendiğim şeyleri sevdiklerim de okusun, görsün isterim.
135 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bir düşünce arkadaşlar da anlayışlıysa.
Soran+1 yıl@üye645811 belki de öyledir
Soran+1 yılHer soruda bile bile karşıma çıkma açtığın yüzlerce sahte nick'inde bana denk kalkma. Güzel güzel konuştuk ve bitti.
Soran+1 yıl@üye645811 ağzına dikkat et küçük kitap kurdu
Sana istek attım sabah saygısızca beklettin
Soran+1 yılCehhem ol o zaman hadi bas git
Soran+1 yıl@üye645811
Düzgünlükten mi bahsediyoruz bu kadar saygısızlığı yapman gereksizdi.
Ağzı bozuk insanlarla işim yok. Kendine yakıştırdığınla kal
Soran+1 yıl@üye645811
Bak güzel kardeşim belki kim olduğumu biliyorsundur belki de yanılıyorumdur.
Emin ol benimle anlaşman mümkün değil o yüzden beni de boş ver
Soran+1 yıl@üye645811 bak yavrucuğumm sen hala ilkel tekniklerle inat ediyorsun artık insan gibi konuş.
Saygısızlığını sana yediririm. Bu yüzden boş ver her şeyi merak etme
Soran+1 yıl@üye645811 hava senin işine yarar.
Özür dileyip düzgünce konuşursan söylerim. Zorunda değilsin, kimse de değil nasıl yakıştırıyorsan.
Ego mu erdem mi?
Soran+1 yıl@üye645811 Egonu seçtiğine göre bir anlamı yok
Karşılaşmamak için engellememe gerek yok neden ısrar ediyorsun? yapıcı olmayı öğretemem herkese hadi git
Soran+1 yılHayır A harfiyle başlamıyor ismim. Olabilir çok kişi birbirine benziyor.
Soran+1 yıl@üye645811 Yahu tamam adam sanma beni.
Özür dilemek sizin gibilerin korkulu rüyası. Terbiyesizlik sana yakışıyor sonuçta bir şey diyemem.
Hadi yoluna kardeşim üzmeyelim.
Soran+1 yıl@feroniay bahsettiğin isim şahı ismi miydi?
Bu arada kusura bakma arkadaş biraz insanlığa öfkeli burayı da rahatsız ettim onun yüzünden
Soran+1 yıl@üye645811 Olum ve s**tirgitli kelimelerin buraya sökmez.
Ya düzgün yolu seçersin ya da egonu alıp defolursun.- +1 yıl
Ulan beyinsiz seni başka biri sandım daha önce yine böyle görüş yazdım konuştu konuştu sildi başka biriymiş gibi yakınlaştı o olduğunu düşündüm gidip engelledim hatta. Sen de artık kafanda neler kuruyorsan sahte hesap falan herhalde sorunlu olduğun biriyle karıştırdın. Sabah başka soruda biriyle konuştum beni takip etti zaten paçanız tutuşuyor aman beni takip etmeyecek diye sanki b ok var yine de girip gördüyse bunu sorun etmediğimi bilir gereksiz konuşanlar oluyor herkesle konuşmuyoruz düzgün hissiyat vermedi konuşmayacağımı belirttim tamam dedik takibini de aldı. Sen "sabah" deyince o sandım hadi ben dengesiz gereksiz biriyim sen düzgünsün adam akıllı konuşsan durumu anlatacağım zaten kastıkça kastın. Burada konuştuk lan kitap okumak dedik aklım almiyo bari saçma bi soru konuşma olsaydı tamam dedin konuşalım.. bir baktım görüş silinmiş 😄 hayırdır? Derdini söylersin çözüm bulunur kafam zaten bozuk m al ettin anasını satayım ne halt yerseniz yiyin be kimseyle muhattap olmamak gerek.
Soran+1 yıl@üye645811 Beyinsizlik bir sorunu düzgünce çözmeyi bir yana bırakıp, şekil A'daki gibi uzun uzadıya cevap verip hakaret etmeyi seven senin gibi mal insanlara hastır. Herkes senin sandığın gibi değil sağlam taşa denk geldin, terbiyesizliğini sana böyle yedirdim. Kendin kaşındın
- +1 yıl
Komiksin 😅 epey.. hala kendini göklerde görüyorsun. Adam olsan bu yazdığımla kafan ayardı zaten. Hakaret küfür meraklısı değilim demekki epey hakketmişsin. Ha diyorum ya ben pisliğim sen niye düzgün olanı yapmıyorsun 😄 kendini işte çıkarmaya ö kadar programlamışsın ki söyle geniş ve detaylıca bakamıyorsun hep ben en son en üstün cümleyi kurayım karşımdaki pes etsin.. dostum bu yarış sana kazanç getirmez;) Biliyor musun iyi de oldu. Biraz uğraşırmış olsan da daha fazla uğraş olmadan senin gibi birinden başta kurtuldum. Sağol. İstediğini yazabilirsin, egon zedelenmesin diye soruya tekrar gelmeyeceğim. Bir yanlış yaptıysam kusura bakma. Hadi sağlıcakla.
Soran+1 yıl@üye645811 Hayatta berbat olan ve yaftalanmayı hak eden bir çok neden varken zamanı buna çöp ettiğim için kendi vaktimden özür diliyorum. Senden de özür dilerim kardeşim
Komik olan sadece işin sonunda kusura bakma demen bu arada.
Hadi hak ettiğinle kal
Soran+1 yılDiyalog kurmak zor uzay çağındayız ama insanlar yozlaşmış. En sağlıklı yol ortadayken kin ve öfkenin kurbanı olmak zor iş 30 yaşında biriyle kurulan diyalog OLUM olursa, bence toplumda duyarlı insanların, sorunlu insanı ayırt etmesi güç olmasa gerek.
Biz diye bir şey yok. Arkadaş içindekileri dışarı kusmak adına kendine iyi bir mazeret yarattı.- +1 yıl
Bence diyalog kurmak bu tür ortamlarda zor. İnsanlar arasında hem iletişim sıkıntısı oluyor hem de yan yana olmamanın verdiği rahatlık. Bu da beraberinde yanlış anlaşılmayı getiriyor. Ama elbette bu böyle konuşturmayı gerektirmez lakin her insan öfkesine kapılabilir zaman zaman. O anlarından biri olmuştur belki.
Soran+1 yılHaklısın @feroniay belki bundan nasibimi aldım veya aldı.
Sorunlarla dolu bir zaman.
Keşke dert edilecek davalarımız biraz daha büyük olsa.
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsana katkıda bulunan geliştiren. Ölümlü yönde insanın düşüncesini değiştiren kitapları çok severim. Her kitabı beğenemiyorum. Bazıları içimi karartıyor.
137 Yorumla
Soran+1 yılSevdiğinle okumak istediğin var mı peki?
- +1 yıl
Var bir kitap çok güzel
Soran+1 yılİyi kitapmış ben beğendim :)
- +1 yıl
Ismini vermedim ki 😅 ışığın yolu kitabı. Eşim olacak kişiyle okumak isterim
Soran+1 yılAile temeli kurmaya dayalı bir eser. Güzel yaklaşım
- +1 yıl
Evet çok güzel bir kitap.
Soran+1 yılİncelerim yakın zamanda. Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim tavsiye ederim
- +1 yıl
Okumanı
Soran+1 yılIşığın Yolu. Peki bunu da yakın listeye ekleyeyim önerdiğine göre okunması gereken bir eser.
- +1 yıl
Şöyle aslında bu daha ziyade bi4 anne adayının okunması gereken bir şey ama sizde bilgili olsanız iyi olur. Aslında bir kız var annesi gibi olmak istemiyor ama evleniyor çocuğu oluyor aynı annesi gibi davranmaya başlıyor bebeğe. Bebek onun yanında bağırıyor onun stresini hissediyor bebek anne sakinleşince sakinleşiyor. Çok hoş bir eser. Işık bebeğin adı. Aslında her şey bizim düşündüğümüz gibi olmadığını anlatıyor.
Soran+1 yılBence erkeklerin de okuması gerek. Umarım kimsenin başına gelmez ancak çocuğu olan biri eşini kaybederse bir çocuğa nasıl bakabileceğini bilmeli. Ayrıca erkekler de Serenat eserini okuduğunda zorluk çekmiyor. Yani kadının iç dünyasına giriyorlar.
Hiç olmazsa kişi kendi eşine hatırlatabilir yardımcı olabilir. İçeriği bir öyküyle başlıyor demek ki.
Göz atacağım kesinlikle- +1 yıl
Çok güzel çok tavsiye ederim psikologa gidiyor ve sonra kendisinin ve bebeğim Ne kadar rahatladığını görüyor. Evet erkek kız olmaksızın herkes bilmeli bunu. Belkide karşı taraf bilemicem ve bu kitabı teşvik edebilir. Bir de birlikte iyi hissetmek kitabı var buda çok hoş tavsiye ederim
Soran+1 yılYorumun başında da söylediğin gibi çizgin daha çok yararlı yaklaşım ve katkı üzerine ve bu gerçekten iyi bir durum. Birlikte iyi hissetmek eserini duymuştum. Doğrusu iyi bir ilişki temeli kuracak şekilde yaklaşıyorsun bu bir tip ileri görüşlülüğe örnektir.
- +1 yıl
Yani evet ben ergenligimde evet kitap okumazdım belki 4 tane toplam okumuşumdur ne yazik ki ama playboy kitabı ya da başka bu tarz kitap okuduğumu bilmem. Bana katkı sağlayacağını düşünmüyorum benim fikrim bu tabiki. Daha çok gerçek hayatı yansıtan tür kitapları seviyorum insanları nasıl daha iyi tanırım. Empati kurarım
- +1 yıl
Beni en içten etkileyen kitaplarda var anne frankın günlüğü nazi zamanında yaşanıyor kaçıyorlar evde lamba yakamıyorlar ona rağmen kendilerini egitiyorlar imkanları kısıtlı olduğu halde biran kendimden utandım varya imkanım var kendimi geliştirmiyorum diye yahudi ailesi bu
Soran+1 yılEmpati, çağın en büyük sorunu ve işine gelene kadar kullanan insanları tanıyıp çok yorulduğum da olmuş. Yaşantı içeren türler daha fazla katkı sağlar. Diğerleri de içerir aslında sadece kurguyla jelatinlenip iç dünyanın bazı kısımları örtbas da edilir. Yazar karaktere tercih edemediği yolların alternatiflerini sunuyor.
Anna Frank'a gelince daha 16 yaşında bir kızın yazdıklarından utanmayan geniş bir nesil var. Kardeşi Ottoman tarafından başka bir ülkede kaleme alınıyor eser, hâlâ yüreğimi sızlatan bir insandır anna keşke yaşamayı hak eden bu verim sadece başından geçeni anlattığı herhangi bir eserini anlatmış olsaydı.. Takdir ettim seni çok güzel bir eser bu ve zamanında haketmeyen çok insana önermiştim.
- +1 yıl
Ya kitaplar hakkında çok bilgiye sahipsiniz 😊
Soran+1 yılKitaplar hakkında o kadar bilgili olduğum söylenemez:) Teşekkür ederim.
Genel anlamda, düşünmek, anekdotlar almak, makaleler okumak ve araştırmak tarzımdır.
Son yıllarda azaldı tabi ki:)- +1 yıl
Maşallah ne güzel bende yeni yeni kitap okumaya başladım türk yazarları hakkında pek bir bilgim yok maalesef ki. Ama kendimi gelistirecegimi düşünüyorum. Tesekkur ederim eig için 😊
Soran+1 yılTürk yazarlar içerisinde çok nadir insan güzel eserlerle verim sağlamış. Sabahattin Ali bir dahidir keşke eserler yazmaya ömrü yetseydi. Öldürüldü. Yabancı yazarlar kültür farkına rağmen daha çok bize benziyor ve daha iyi anlıyoruz.
Kendini geliştiren her insan kendisine saygı duyan insandır. Bu güzel bir dava:)
Rica ederim ben hakkını verdim sadece.
- +1 yıl
Evet sabahattin ali yazarin kitaplarini okumak istiyorum. Çok iyi diyorlar ama daha çok türk klasiklerini bilmiyoru maalesef ki çalıkuşu gibi v. s. Siz çok zeki bir insana benziyorsunuz. Kendinizi çok güzel geliştirmişsiniz. Turkcenizi çok güzel kullanıyorsunuz ona diyecek bir lafım yok o kelimeler cümleler. Türkiyede olduğumdan beri çok nadir böyle insanlarla tanıştım. Maalesef bazılarına bakıyorum ben yurtdışında doğdum buyudum benden beter türkçeleri. Bir kişiyi daha tanıyorum çok güzel türkçesini kullanıyor. Cümleleri kelimeleri olsun.
Soran+1 yılÇok iddialı olacak ancak belirtmem gerekirse, Sabahattin Ali okuduktan sonra kolay kolay yerli yazarları beğenmeyebilirsin. Bu şey gibi zirvedekini farkettikten sonra dağın eteklerinin pek sürprizli gelmemesi gibi...
Onun dışında Zülfü Livaneli aynı tarza yakın olduğundan onu da beğenebilirsin. Galiba yabancı yazarlara vakıfsın daha çok.
Teşekkür ederim yani yeterli bir kota değil bu benim için daha fazlası için uğraşıyorum. Keşfetmek ve daha da akıcı olmak adına.
Yurtdışında yaşayan arkadaşlarım da konuşma şeklimi severdi ancak daha çok konuştuğumuz konular değindiğimiz bakış açıları onların hoşuna giderdi. Onlar da senin gibi iyi insanlardır teşekkür ederim.
Okumaya hevesli insanları görünce seviniyorum. Çünkü bu yeni devirde, tüketim toplumu olarak her şeyimizle beraber bu yönümüzü de tükettik.- +1 yıl
Kesinlikle haklısınız maalesef ki dışarıya bakıyorum yani zekasını çok güzel kullanabilecekken insanlar tiktok yahut başka akimlara veriyorlar kendilerini. Daha faydalı bir şeye verebilir oysaki insan kendisini. Benim millete devlete faydam dokunmayacaksa ben neden yasayayım ki tabiki ilk başta kendime faydalı olmalıyım ama bunlarda önemli bir şey bence bencil olmamak gerekiyor. Hele ki bu devirde insanların birbirine ihtiyaç duyduğu zamanda birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerekiyor
Soran+1 yılSorgulayacak beyinleri engellemek ve modern köleliği devam ettirmenin en iyi yolu, çeşitli alışkanlıklar kazandırmaktan geçer. Moda, teknoloji bağımlılığı yaratacak oyunlar ( Pubg hastalığı), beğenilme arzusunu yaratmak için kullanılan görsel paylaşım siteleri, takip edilmesi gereken özel günler ve bu özel günlere özgü hediye anlayışları, cinselliği teşvik etmek adına insanlara sunulan reklamlar... Algoritmanın işi bu:) korkutucu bir hal alıyor.
Katılıyorum söylediklerine. Örneğin yapılan yardımların tiktok ve türevi sosyal platformlarda paylaşılması ve insanların masum yönüyle reklam yapılması da son zamanlarda arttı..
İyi olduğunu zannetmek vardır, iyi olduğunun farkında bile olmamak vardır.
Doğrusu iyiliği bile belli bir çıkarla yapıyorlar. Konudan saptı ancak belirtmek istedim.
Aynen öyle, bize biz lazımız şimdi ve dayanışmayı ortadan kaldıran kategorileşmenin hilesini anlamalıyız. Yoksa yarın diye bir şey olmayacak.- +1 yıl
Kesinlikle öyle bir akım olunca gözü kapalı takip ediyoruz sorgulamıyoruz bile çok ilginç bir hal almış gerçekten
Soran+1 yılİlkelliğe geri dönmemiz kaçınılmaz olacak..
Yapacak bir şey yok:)- +1 yıl
Maalesef çok değişik her şey herkes herkesi kandırma pesinde daha fazla para kazanma derdinde oysa bilmiyor ki dürüst olsa herkes onu tavsiye eder hilelik yaparsa ancak şikayet gelir
Soran+1 yılDürüst olmayan insanlara anlam veremiyorum. İnsan kendisinden korkmalı karşındakinden değil.
Çünkü karşında kim olursa olsun, kafan yastığa değdiği anda kendinden utanç duymamak önemlidir.- +1 yıl
Kesinlikle vicdan meselesi vicdansizlar
Soran+1 yılPekâlâ:) yorum için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim çok uzattım kusura bakmayın
Soran+1 yılEstafurulah hayır kesinlikle öyle düşünme, son cümleden tahminim konuyu kapatmak istemenden ötürü olduğunu düşündüm. Ki bu doğal bir hak
- +1 yıl
Hayır ondan değil sabaha kadar konuşurum ben aslında ama sizi rahatsız etmek istemiyorum 😅
Soran+1 yılRahatsızlık söz konusu değil, ben dinliyorum ve konuşuyorum da sonuçta bu platform başka ne işe yarayacak ki insan insanla etkileşim kurup konuşamıyorsa:)
- +1 yıl
Haklısın tabiki orası öyle
Soran+1 yılKonuşmak istediğinde yazabilirsin
Müzik & Etkinlik konusunda 1,2b cevap paylaştı. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu - Peyami Safa
17 Yorumla
Soran+1 yılPeyami Safa'nın meşhur yapıtı
Soran+1 yılO denli hoşuna gitmiş ve hayatına yön vermiş olmalı. Bu yüzden sevdiğinle paylaşmak istiyorsun.
Soran+1 yılRica ederim sağlıcakla kal
Soran+1 yılEyvallah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yılKitap okumayı sevmiyorum. Maalesef böyle bir alışkanlığım yok
13 Yorumla
Soran+1 yılOkumaya rağmen mi yoksa hiç okumadan mı?
- +1 yıl
Kitap okumayı alışkanlık haline getirmeye çalıştım olmadı
Soran+1 yılBir kaç denemen olmuş ama herhalde devamı gelmemiş.
Belki kafan rahat değildir ne dersin
+1 yılParti Smith- Çoluk çocuk ❤️
110 Yorumla- +1 yıl
Patti*
Soran+1 yılKonusunu merak ettim
- +1 yıl
Araştır öğren😌
Soran+1 yılKabarık bir listem var o yüzden sordum yoksa tabi ki haklısın
- +1 yıl
İki genç çiftin hayatını ve şöhret kapısına ilerleyişini çok güzel anlatan bir biyografi😌
Soran+1 yılİlginçmiş:) hayat ortagiyla kurulabilecek bir ekip çalışmasını benimsetmek var sanki. Üstelik biyografi, doğrusu bu çok hoş, güzel bir karakterin var
- +1 yıl
Çok muazzam kitap banada burada bir arkadaş önermişti aşkın mücadeleci yapıcı hali
Soran+1 yılZenginliği benimsemektense, sevdiğin kişiyle beraber yapılan bir hayat mücadelesi var emek var ucunda. Yapıcı olması hoş bunu listeye ekleyeyim
- +1 yıl
Eklemelisin❤️
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılAşk kitapları😃
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)
+1 yılDaha çok dünya klasikleri :D
11 Yorumla
Soran+1 yılOlsun zevk meselesi
+1 yılSevdiğim olsun yeter kitap okumasakta olur
12 Yorumla
Soran+1 yılolmaz bir tane seç kardeşim