Müzik terapisi bir tedavi yöntemi. Bir uzman eşliğinde iki farklı şekilde uygulanıyor.
Bunlar pasif ve aktif terapi olarak adlandırılıyor. Pasif terapide kişiye müzik dinletiliyor, Aktif terapide ise kişi bizzat müziğin içine sokuluyor, enstrüman çalıyor, şarkı söylüyor.
Peki siz bir profesyonel eşliğinde aldınız mı bu terapiyi? Ya da evinizde kendi imkanlarınız ile müzik terapisi niyetine başvurduğunuz yöntemleriniz var mı?Yazacağım bence öncesi sizlerin fikirlerini duymak istedim işin aslı. Beni daha da aydınlatmanızı ümit ediyorum. :)
İlk defa duydum böyle birşeyi ben kendi kendimin terapistiymişim yıllardır demek ki. Müzikle mutlu oluyorum, tek mutluluk kaynağım hayatta ki diyebilirim. Deşarj oluyorum, kulaklığımı takıp dinlediğim şarkıya eşlik etmek ruhuma çok iyi geliyor.
Herkes kendinin doktoru olsunu duymuştumta, ben kendi kendimin terapistiymişim şimdi öğrendim 😄
Dinledim ve bizzat enstrüman ile de destekledim. Fakat bir uzman aracılığıyla değil. Sadece içimden gelerek yaptım bunu. Kötü olduğumda kulağımda hep bir tını olurdu. Belki dinlediğim bir enstrümental müzik belki de dikkatimi dağıtmak için oluşmuş hayali bir tınıydı...
1.5 yıldır enstrüman çalmayı bıraktım. Bu 1.5 yıl içerisinde bir şey öğrendiysem o da enstrüman çalmayı bırakmamam gerektiği oldu.
Güzel paylaşımlarınız olduğunu daha önce belirtmiş miydim? Teşekkür ederim😊🍂
"Bu 1.5 yıl içerisinde bir şey öğrendiysem o da enstrüman çalmayı bırakmamam gerektiği oldu." çok doğru bir tespit bu bak, umarım yeniden almışsındır onu hayatına :)
Ayrıca çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için :)
şahsen ben özel olarak bir terapi almadım fakat insanlar canları sıkılınca yalnız hissedince veya mutlu olunca vb. müzik dinlerler ve içlerinin bir müddet rahatladığını hissederler bence bu da bir terapi çeşididir