Frank Zappa, “Çok Fazla Kitap, Çok az zaman!” der.
Son günlerde iliklerime kadar hissettim ben de bunu, bir iki haftadır en basit anlatımı ile "zaman kıtlığı" çekiyor gibiyim. Pek başarılı olamıyorum bu zamanı verimli kullanma konusunda.
Siz nasılsınız peki bu işte? Nasıl gidiyor işler?Zappa demişken bir tane de tadımlık bırakayım madem :)
Merhaha.Çok kitap, çok zaman cümlesi elbette doğru fakat o zamanı değerli görüp buna göre o süreyi kullanmakta bizim elimizde. Doğrusu bende bu aralar pek okuyamadım ama 1 ay sonra yaza sil baştan bir giriş yapmayı ve kendim için ayarladığım birçok aktiviteyi gerçekleştirmek istiyorum. Ve bunlar arasında elbette kitaplarda var. 📚❤
Hiç vakit bulamıyorum. Küçük bir kızım var, masal kitapları oluşturuyor şuanlık hayatımı. Kızımı uyutayım ev işlerinden vakit bulayım, aileme zaman ayırayım derken kendime zaman kalmıyor. Kitap okumasını çok severim. Başlarsam duramam 😊 Bir süre daha bu durumdan şikayetçi olmaya devam edeceğim sanırım.
Zaman mekan farketmiyor benim için dışarda otobüste herhangi bi yerde beklerken pkurum kitabımı bazen kitabın heyecanına göre çorba karıştırırken bile okurum. Her boş anımda okuyorum
Günlük okumaya özen gösteriyorum fakat belli bir vakit aralığım yok. Ev en çok hangi saatler müsaitse, ne zaman yalnız kalmak istersem o zamanlar kaçıyorum. Eğer okumak isteyip okuyamıyorsan kendine günlük okuma sözü ver böylelikle gün içinde kendine verdiğin sözünü tutmak için vakit arıyorsun.
Vakit geçirmek için veya uykum gelsin diye okumam. Bazen gece aniden 2 3 gibi uyanırım kitap okuyasım gelir. Bazense akşamüstü 5 gibi kahveme eşlik eder. Tabi kahve bir türlü sıcak içilemez o esnada 😄🙆 Peki ya sen?
Ben 2 haftadır elime kitap alamadım işin aslı, misafirler falan var, 2 tane minnak velet var, yeğenler, başımı yastığa koyduğumda dua ediyorum ellerimi açıp :D