Nü resim ve fotoğraf sanatı'nın ne olduğu ve tarihi bilinmediği için yorum yapan arkadaşlar da tabi "sokak ağzı" ile değerlendirme yapmışlar. Paylaşımda verilen çalışma da modelin koltuk altı kılları, arkadaşlara baya dert olmuş! Nü 'nün amacı insanı en doğal vücut ve ruh haliyle yakalamak ve onu resimlemektir. Nü resimciliği çok zor bir alandır. İnce bir sanat ve estetik anlayışı gerektirir. Genellikle kadın modeller üzerinden çalışmalar yapılır fakat erkek model çalışmaları da yaygınlaşmıştır. Herkes, Nü Modeli olamaz. Her vücut ve yüz Nü için uygundur diye bir kural yok. Bu nedenle de "kolay yoldan para kazanma" alanı olarak görmeyin. Nü resim modeli olmak elbette cesaret ve özgüven işidir. Fakat Nü resim sanatçısı olmak daha fazla cesaret ve yetenek ister. Nü resim modelliği yapan insanları aşağılamak ya da horlamak doğru ve tutarlı bir şey değildir. Netice de yapılan iş bir sanat dalına katkıda bulunmak ve fayda sağlamak üzerinedir.
@oveyabu Nü resim modelleri bu zor alanda uzun bir süre belirli pozisyon ve duruşlarla oldukça zor ve zahmetli bir iş yapıyorlar. Buda ciddi bir sabır ve emek ister. Bu anlamda bu sanata faydaları doğal olarak çoktur. Biz 2 dakika aynı şekilde duramazken bu modeller yeri geliyor bir saat aynı tavır ve pozla duruyorlar. Bu önemli bir şey değil mi?
Bana uymaz. Bedenimi para için de olsa herkes görmemeli. Böyle erkeklere bitiyorsan Türk versiyonu var ve Almanya'da yıllardır çalışıyor. Hakan serbes ya da takma adıyla Hakan bel kıran. Nü fotoları da var.
Sanat toplum için, bunun topluma ne faydası var? Yok. Sanat sanat için, o halde para almasınlar, sanat için şiir yazan şairler para mı almışlar? Gerçekten sanat olan şeyleri sanat için yapanlar değer görmezler. Ama bazı modern kalıplara ekstra anlam yükleyip para karşılığında yapay bir sanat ortaya çıkıyor. Ben bu alanı samimi bulmuyorum.
Benimde birkaç nü çekimim var modellerim var böyle düşünmek yanlış bence profesyonelce bakmak gerekir bu olaya haa arada bayanlar la yakınlaşma olmuyor mu illaki oluyor bizde insanız sonuçta karşınızda çıplak bir bayan var illaki etkileniyor insan :)
Yorumları okudum, duygularıma tercüman olan yorumları da gördüm tekrar, tekrar aynı şeyleri nakarat yapmanın alemi yok diye fikrimi yazmıyorum :) ( hepsi aynı şeyleri yazmış deme diye ) :D
Kesin yargıda bulunmak zor kimin neden yaptigini bilemeyiz yurtdisina cikip farkli insanlarla tanistikca yavas yavas kesin yargiya varmanin ne kadar zor oldugunu anlarsin
Herkesin özgürlük kavramı farklı olursa yanarız. 😂 ama bu şekil fotoğraf çekilmeyen biri cesur değilmidir? Bu sekil açıklayamayız bu kelimeleri. Kendi yaşam seçimi der susarız. Ha sokakta çıplak gezer toplumu rahatsız eder orda dur denilir. Biliyoruz ki özgürlük baskasının özgürlüğüni kısıtlayarak olmaz. Yani bu kişi cesurluktan böyle değildir. 😂
En İyi Cevaplar