-İnsanları giyimlerine göre yargılar mısınız?
#iamedylinebitches

On yargili olmamak lazim tanimadigin bir insani kiyafetiyle yargilayamazsin kapali olanida var namusustur acigi var namusludur veyada tam tersi bosuna denilmiyor ne insanlar var ustunde kiyafet var icinde insan yok ustunde kiyafet yok icinde insan yanlis birsey.
İkiside yanıltabiliyor. İnsanların giyim tarzına göre önyargılı davranmamaya çalışıyorum :/
Haklısın bebeem 🙆😂
😍🙆
kesinlikle öyle bir şey olmaz insanlar belirli yargılara göre giyinecek değiller kişileri anlamak için öncelikle tanımak gerekiyor nice insanlar gördüm üstünde elbise yok nice elbiseler gördüm içinde insan yok Mevlana...
Varılır, ama sonra dışarıya çıkartılmaz. Gerekene kadar.
Oooo 🙆
Cevap
32Cevap
yargılamaktan ziyade giyimine bakıp o kişinin kişisel karakteri iç dünyasında olanlar düşünce yapısı konusunda kişisel analiz yapılabilir. objektif olarak..
kıyafet insanı yansıtan bir etkendir bu durumda karşıdakini azda olsa anlamanı sağlar ama yargıya varabileceğin bir durum kabul edilemez
Önyargı oluşur, tanıdıkça silinir.
Benim düşüncem bu.
Genelde önyargı sahibi olmam. Sadece kenarda bir ihtimal olarak tutarım o düşünceyi. :)
Çoğunlukla evet. Ha kişiler öyle düşünmez ya çevreyi takmaz ya da salağa yatar. Umarım birinci ihtimaldir.
Ohooo bu ne ki?
Sırf siyah giyiniyor diye satanist bile edilenler oldu
Onyargiya giriyor biraz ama yapmıyorum diyen yoktur herhalde
Tarz değil ama renkten birkaç ipucu alınabilir. Kimseyi de yargılamam kim ne isterse onu giysin
Bilmiyorum ama giyim tarzı olmayanlar bana çekici gelmiyor
Biraz. Tam ve doğru analiz olmaz ama kıyafeti kişiyi yansıtır yine de
Topyekun yargı yapmam ama yargılarım. Kimin ne çıkacağı belli olmaz
Hiçbir zaman giyime bakılarak fikir sahibi olamayız ama. gunumuzde ona bakıyor o başka
Kıyafetıyle kafanda olusturdugun tarzın aksıne baska bır karakter cıkar yargılanmaz
Bu cok yanlis olur vardiginizi snarsiniz ama varamassiniz hic bir zaman insanlari disgorunusuyle yargilamayin ne insanlar var bu ulkede
Düzen, tertip, sosyal yaşantısı gibi özelliklerde bir fikir edinirsiniz ama karakteri analiz etmek zordur.
Giyimle bir yargıya kanıya varılmaz lakin insanı ilk gösteren edinilen ilk izlenim giyimdir
Bence çok yanlış bir yaklaşım olur.
İnsanların oldukları gibi değilde olmak istedikleri gibi giyindiklerini düşünüyorum
yargılayamazsın ama doğruluğundan emin olamasan da fikir sahibi olabilirsin
ön yargılı hareket olur. dış görünüşe göre karar verilmiş olur. yani zarfa değil mazrufa bakmak gerekir.
Hayır
*Gecen bol olsun.*
üzerimizdekiler bir nevi içimizdekileri yansıtır ama her zaman değil...
Tek birnkıyafetle değil de genel giyimntarzından çıkarırım
Mutlaka fikir verir ama önlargılı davranmak hata olur o sınırı bilmek gerek
"Nice insanlar gördüm, üzerinde elbise yok;nice elbiseler gördüm içinde insan yok"diyen Mevlana'nın bu sözü aslında durumu özetliyor.
Giyim insanın karakterini yansıtır aslında
Fikir sahibi olunabilir. ama kesin olmaz.
Eh istemsiz de olsa bir yargi olusuyor kafada
Önyargı oluşturur ama yargılamak doğru değil bence
Hayır kıyafetle belli olacak bir şey değil.
yargilamam ama dalga geçerim
Kisiligine yonelik ipuclari verebilir...
Fikir sahibi olunabilir.
Varılıyor dikkat etmek lazım
dış görünüşüne göre kimseyi yargılamamak lazım
Varılabilir ama varılmamalı.
Ilk intiba öyle oluşuyor ama dimi... 😉
Bu konuda çok yanıldım önyargıyla yaklaşmam
Dış görünüşe bakarak fikir yürütülmez
bir elbisesine bakarim birde icindékine
varılabılır ama sonucu yanıltabılır de
Fikir sahibi olabilir Fakat ön yargılı yaklaşmam
Hayır.
varılamaz bence