Sadece siyah renk giymem gerçekliği hatırlatıyor bana. Her renk aslında siyahtan gelir. Ve aslında siyah bir renk değil yokluğun simgesidir. Hiçbirşeyin olmadığı şey siyahtır. Herhangi birşeyle alakası olmayan, birşeye bağlı olmayan, bir kuralı olmayan ya da bir varlığı temsil etmeyen şey. Bu şey sadece siyahtır. Karanlık ışığın yokluğundan gelir mesela. Işığın varlığı renkleri oluşturur. Ama karanlığı birşey oluşturmaz. Yani karanlığın olması yokluğun varlığından gelir. İnsanlar cehennemde sonsuzca yanmaktansa hiç var olmamayı tercih ederler mesela. Hissizlik kötü hissetmekten daha cazip gelir. Yoklukta kötü varlıktan daha caziptir bu nedenden dolayı. Peki ya her insan gibi her renginde bir kötü huyu varsa? Mesela kırmızı aşkı simgelerken tehlikeyide simgeliyorsa? pembe nezaketi, mutluluğu simgelerken sahteliği ve aldanmayıda simgeliyorsa? Baban sana güzel eşyalar alırken vurup dövüyorsa? annen seninle ilgileniyor ama seni kandırıyor, yalan atıyorsa. Kardeşin sana yardım ediyor ama seni kıskanıyorsa? dostun iyi gününde yanında olup kötü gününde uzaklaşıyorsa? Farkettim ki kusursuz hiçbirşey yok bu dünyada. Ancak birşey varki hiç faydası olmamasına rağmen hiç kusuruda yok. Bu şeyinde yokluk olduğunu farkettim. İnsanın acıkması yemeğin yokluğundan değildir. Karnımızın acıkmasındandır. Bu yüzden yemek suçlu değil mide suçludur. Karnımız doyunca bize enerji verdiği gibi açkende bize enerji sağlamıyor. Bu yüzden siyah her zaman daha cazip gelir bana diğer renklerden. Bir faydası olmaz bana belki ama bir kabahatininde olmayacağını bilirim bana.
yaptığım iş gereği büyük sermaye dediğimiz herkesin yiyeceğine içeceğine modaya konuşacağına karar vereceklerin yapacaklarını önceden öğrenebiliyoruz. Önce ülkemizde ünlülere lanse ettiler siyah giyersen mimiklerin ön plana çıkar kitlelerin karşısında isen etkili olur dediler. Sonra modaya yön verdiler insanlara algı oluşturdular bu bir deneydi aynı aşı gibi insanlara istediklerini zaten yaptırıyorlar ya da şu kahve bağımlığı ve markası gibi onlar ister insanların çoğu yapar. Siyah şeytanın satanistlerin rengidir mafyanın rengi kötülüklerin rengi ölüyorsun onda bile ölü deforme olur saklamak için neden siyaha sarmazlar kefen beyazdır. Ayrıca kara çarşaf yoktur dinde ama onları bile kandırmışlardır açın internet var doğru kelimeleri yazarsan goggle de güzel doğrulara ulaşırsınız ille koyu mu giyeceksin lacivert giy duruşun olsun mesela kurallara boyun eğme bağımsız ol kendin ol herkes gibi olma siyah yerine çok daha renkli giy erkekler de bence renkli giyin daha potzitif hissedersiniz ayrıca doğa bile renklerle var çiçekler öyle illa iş ortamı derseniz lacivert giyin
Benim gibi depiresyondasındır 😅 şaka şaka siyah asıl ve çekici bir renktir pembe ruj, parlatıcı birazda rimel eyeliner falan baya güzel olursun ayrıca siyah giyersen toz olur diye bişey yok :) bilenler bilir ben kaçtım :)
Bu arada makyajla ilgili hiçbişey bilmem sakın dediklerimi yapma :D benim bildiğim ruj, eyeleniyer falan mgldms nasıl kombin edileceğini bilmiyorum klssik erkek modeli işte ncldmd
Depresyonun arafındayım yani"depresyona girmek veya girmemek işte bütün mesele bu"havasındayım. Düşüncelerim pasifleşip pesimist olmaya başladı hayalet gibi geziyorum evde ailevi sorunlar okul filan gibi sebepler den ötürü arafta kaldım nasıl tam olarak girerim? Arafta kalmaktan iyidir
Biliyoru. Değişik biriyim millet çıkmak ister ben gitmek istiyom :D ama artık pes edesim var okul sanki bitmicrkmiş gibi dersler geldi staja gidicekken yarı yoldan döndüm ailem bana sürekli okul başarılarını anlatıyorlar bana "kafasız başarısız vb"kelineler kullanıyorlar baya gücümd gisiyor kimse bana güvenmiyor gibi gibi azcık ağlıyasım var ama ağlıyamıyorum dengesizleştim iyice
Güzel... ama yataktan geç kalkma gibi bir lüksüm yok çünkü sabah namazına kalkıp uyumuyorum ayrıca güzel tavsiyeler veriyormuşsun :D peki herşeyden pes edip bırakmalımıyım? Arafta olmanın kötülüğünden biride bu olmak ya da olmamak hesabı dengem bozuldu resmen başını ağrıttıysam öxür dilerim
Siyah asalettir. Ciddi olmaktır. Ben de en çok siyah renkleri tercih ederim. Duygu ile alakalı bir durumu yok. Her siyah giyenin derdi, cenazesi yok yani. Seven giyer.
Üniversitenin ilk senesi bende öyleydim saçlarıda siyah yapmıstım bırde koyu makyaj yapardım beyaz tenımle aşırı dıkkat cekerdım. Zamanla zevkler değişiyor...
En İyi Cevaplar