imitasyon olmak kaydıyla yüzük veya saat olabilir. bunun dışında altın veya gümüş ziynet eşyası yanlızca kadınlara caizdir. Buda mahrem yerlerindeki takıları gizledikleri halde caizdir. Erkekte de kadında da, görünür şekilde süs, takı dinimizce yasaklanmıştır. Ziynet, başkalarını imrendirecek, onlara üstünlük sağlayacak, öğünecek şeyleri yapmaktır. Bu bakımdan erkeklerin ipek hariç, cemal niyetiyle güzel giyinmeleri iyidir. (S. Ebediyye)
Altın ile gümüşü süs olarak takmak yalnız kadınlara helaldir. Fakat, bunları mahrem olmayan erkeklere göstermeleri haramdır. (Redd-ül-muhtar)
Lutfen Allah adina konusurken Kurandan ayet gosterin Araf 32 : De ki: "Allah'ın kulları için çıkardığı ziyneti ve temiz yiyecekleri kim yasaklamış?" De ki: "Bunlar, dünya yaşamında inananlar içindir; Kalkış Günü'nde ise yalnızca onlarındır!" Bilen bir toplum için, ayetleri, işte böyle ayrıntılı olarak açıklıyoruz.
Hac 23 Kuşkusuz, Allah, inanip iyilik yapanlari, altlarından ırmaklar akan cennetlere yerleştirecektir. Orada, altın bilezikler ve inciler takınırlar; giysileri de ipektir.
Biri geçen gün anlatıyordu.. Uğlu küpe takacağım demiş o da tabi oğlum tak demiş yalnız gidip kalacağın bir evin var mı diye sormuş, arkasından da küpe takarsan bu eve girmezsin demiş.. Yani ben anlam veremiyorum bir türlü. Yani artistin veya football cnun biri kıçın sopa takıp çıksa her keş aynı şeyi yapacak.
yüzük yakıstırmam saat, bileklik, küpe, piercing yakışıyor benim beğendiğim burun altına takılan birde smiley percing denir üst dudagın altına takılır onu seviyorum bende yaptırmak istiyorum lakin dişlerim bozuk üstüne alt çenem önde sadece sevmekle yetiniyorum :d burnumada yaptırrım ama bana yakışmaz :d
Takı, giyim, kuşam vb. şeyler ne erkekleri erkeklikten çıkarır, ne de adamlıktan uzaklaştırır. Yakışan, içine sindirebilen, huzursuz olmayan insanlar kullanabilir.
Takar ki bence cok yakisir yani yakisani var yakismayini var ama onemli olan kendine yakisdirmasi ve guzel de duruyor bence. Ama erkek adamin makyaji da sakalıdır bence.
Adamlık öyle takı takmamakla, saç uzatmamakla, nargile- sigara içmekle, araba anahtarı fotosu paylaşmakla olmuyo. Adamsan böyel şeylere zaten takmazsın için adamsa sen hep adamsındır.
Fotoğraflardaki gibi çok olmasa da yüzük yakisiyor bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yüzük saat bileklik harici tercihim değil. Bu saydıklarımıda ayda yılda bir takarım. İsteyen istediği gibi davranmalı istediği aksesuarı elestiri bombardımanına takılmadan kullanabilmeli.
Erkeklerin altın yüzük takmaları, dört mezhepte de caiz değildir. Altın ile gümüşü süs olarak takmak yalnız kadınlara helaldir. Fakat, bunları mahrem olmayan erkeklere göstermeleri haramdır.
En İyi Cevaplar