Saç kurutma makinem bozuldu ve dersanem var saçlarımı kurutmam lazım, saç kurutma makinesi olmadan nasıl saçlarımı kurutabilirim?Saç kurutma makinesi olmadan saç kurutma
Saç kurutma makinesi olmadan saçlarımı nasıl kurutabilirim?
Ben özellikle yaz mevsiminde saç kurutma makinesi kullanmayı tercih etmiyorum çünkü saçlarımın elektriklenmesine sebebiyet veriyor. Kışın ıslak bırakmak zor, hem geç kuruyor hem de hastalıklara davetiye çıkarıyor. Böyle durumlarda ise fön makinesi olmadan saç kurutma yöntemleri imdadımıza koşuyor.
Saç kurutma makinesi olmadan saç nasıl kurur?
1. Mikrofiber havlu sayesinde saç kurutma makinesi olmadan saç kurutmak daha hızlı sonuç veriyor!
saç kurutma makinesi olmadan saç kurutmak
Mutfaklarda kullandığımız mikrofiber bezlerin büyük olanları var. Ben ondan aldım. Saçtaki fazla nemi çok hızlı emiyor ve böylelikle kurutma süresini en aza indiriyor. Duş sonrasında saçlarımı 5 dakika içerisinde bekletiyorum.
2. Makinesiz saç kurutma işlemimizin ikinci sırasında durulanmayan saç kremleri var!
Makinesiz saç kurutma
Havluyla ıslaklığı tamamen aldıktan sonra saçlarıma şekillendirici krem uyguluyorum. Bu aşamadan sonra saçlarımı örüyorum, ördükten sonra saçların nemli olduğu çok fazla belli olmuyor. Siz salık bırakacaksanız saçlarınızı sürekli tarayın, saç telleri ayrıldıktan sonra kuruması kolaylaşacaktır. Bloklar halinde duran ıslak saçlar daha geç kuruyor.
3. Kurutma makinesi olmadan saç nasıl kurutulur diyenler için bir başka yöntem: T-shirtler!
Kurutma makinesi olmadan saç nasıl kurutulur
Saçlarınızı hızlıca kurutmak için penye tişört kullanmayı da tercih edebilirsiniz. En az mikrofiber havlu kadar etkili oluyor ve saçlar çabucak kuruyor. Saçlarınızı içerisinde 5-10 dakika gibi bir süre bekletin ve sonrasında ince dişli bir tarak yardımıyla saçlarınızı tarayın. Çabucak kuruduğunu göreceksiniz :)
Güneş saçların kurumasında çok faydalı oluyor bu işlemlerin hepsini balkonda yapmanızı öneririm. Yaz mevsiminde zaten saçlar hızlıca kuruyor. Kış mevsiminde ise peteklere yakın durun derim :)
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bir kuaföre uğra 2 dk kurutsunlar hasta olursun yoksa
En İyi Cevaplar