Bazı mont ve kabanların içi kaz tüyü ile dolduruluyor. Bu mont ve kabanların dış kısımları, naylon, polyamid ve polyester malzemeleriyle kaplanıp iç kısımları da kaz tüyleriyle dolduruluyor. Bu sebeple de hafif olmalarına rağmen sıcak tutabiliyorlar.
10 KAZDAN 1 KİLO TÜY ELDE EDİLİR Bazı dış giyim ürünlerin içinde 2000'den fazla kaz tüyü olabiliyor. Bu kadar kaz tüyünün bir araya getirilmesi için kaç tane kazın tüylerinin koparıldığını bir tahayyül edin.
KAZLARIN TÜYLERİ CANLIYKEN KOPARILIYOR, KESİLDİKTEN SONRA DEĞİL ! Kaz tüyleri sadece dış giyim ürünlerinde değil, yastıklarda da kullanılıyor. Kaz eti, en az tüketilen etler arasındadır. Bir kazın tüyü koparıldıktan bir süre sonra tekrar koparılıyor. Kaz tüyü, deri gibi değildir. Kuzu, koyun, boğa gibi hayvanların derisinden imal edilen ürünler, hayvanlar kesildikten sonra alınıyor fakat kaz tüyü, canlıyken yolunuyor. DIŞ GİYİM ÜRÜNLERİNİN İÇİ NASIL OLMALI? İçi kaz tüyü ile doldurulmuş dış giyim ürünleri genelde tüy döker.
Polyamid esasen kalın kumaştan elde edilir ve soğuğa karşı dayanıklıdır. İçi kaz tüyü yerine elyaf ile doldurulmuş ya da astar kısmı trikolu yani yün ya da pamuk ile dokunmuş olan ürünleri de tercih edebilirsiniz. Deve tüyü ürünleri kullanmanızda sakınca yoktur. Deve, tüylerini yılın belli zamanlarında kendisi döker. Dökülen tüyler de yerden toplanır. Aynı şekilde fazla uzayan koyun ve keçilerin kılları da kırpılır. Bu yünleri kullanmakta da sakınca yoktur.
KAZ TÜYÜ KULLANAN BAZI MARKALAR
The North Face Columbia Mango Zara Massimo Dutti Jack Wolfskin Çift Geyik Karaca Beymen Blender
Yukarıdaki giyim markaları, dış giyim ürünlerinde kaz tüyü kullanabiliyor. Tabii daha birçok marka var fakat #Türkiye'de en yaygın markalar bunlar olduğu için bunları yeterli gördüm. Eğer içi kaz tüyü ile doldurulmuş dış giyim ürünlerini kullanmak istemiyorsanız, yukarıdaki markaların dış giyimlerinin kaz tüyü ile doldurulup doldurulmamasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Evet, kullanıyorum.
Hayır, kullanmıyorum.
Kullanıyordum ama artık kullanmayacağım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İçi kaz tüyünden doldurulmuş dış giyim ürünlerini kullanıyor musunuz?
abi yani hayvani kesecekler diyelim bizim burda tarim fazla hayvani kesiyorlar daha sonra tüylerini kirpip yastık tuyu olarak kullaniyorlar veya magazalara gonderiyorlar karşılığnda para aliyorlar. daha sonrada kapan eti yiyorlar tadi cok iyi hemde baya sağlikli ben kesilip tüylerinin kullanılmasında sakınca bulmuyorum.