Gerçekten işini çok severek, hakkıyla yapan ve kendini sevdiren bir akademisyen dışarıda feraceli, sınıfta ise son derece şık, güzel ve tesettürlü (yani pantolon vs giymeyen) bir hoca olsa bu size çok tuhaf gelir mı? Ben akademisyen olmayı dusunuyorum, inşallah Allah'ın izniyle de olacağım ve yeni ferace giymeye başladım ama özellikle sınıf gibi ortamlarda yani her gün bulunduğum/çalıştığım ortamda feraceyle değil, kendi tarzımdaki kıyafetlerle ders anlatmak istiyorum. Derste bu gibi dikkat çeken, beğenilen bir tarzdan dışarıda feraceyle görmek tuhaf olur mu? Aslında zaten ömrün boyunca ferace gibi dikkat çekmeyen aynı tip birşeyle ders anlatılmaz biliyorum ama mesela bizim Din hocamız derse bütün sene koyu gri bir pardesüyle çok tesettürlu bir şekilde girmişti. Bu biraz düşündürdü 🤔
Dersinize giren hoca dışarıda feraceli, sınıfta son derece renkli/güzel ama tesettürlü giyinse ne düşünürsünüz?
İslâm'ın FARZı ile şahsi TARZın arasında sıkışıp kalmış gibisin sanki... Benim tarzım, onun stili olmaz. Müslüman için sadece ama sadece "İSLÂM'IN FARZI" olur genç hanım...
Hâtun, belli ki yeni tesettüre girdin. Bu nedenle de keskince düşünüyorsun. Ferace, farzdır diye bir ifade yok İslâm'da. Tesettürün sınırıni çizer İslâm yalnızca. Şu şekilde ve şuralar kapalı olmalı diyerek... Pantolon + tunik de, Etek + pardesu de tesettürün ruhuna uygun. İlle de ferace olmalı diye bir şey yok. Avret mahallini kapatıp, boynu örtüp örtüyü de omuzlara salıp, kem gözleri de def edecek şekilde giyinmek... Ölçüt bu. İlle de ferace diye düşünme yani. Hele hele ille de siyah... Allah aşkına bunu kim söylüyor? Nereden çıkıyor bu siyah meselesi? İslâm; kolaylık dini. Zorlastirma hayatını... Eksik ya da yanlış aktardıysam, Rabb'im affetsin beni...
Günümüzde pardesü kelimesi çok az kullanıldığı için ferace dedim, çünkü feraceyi herkes biliyor. Evet İslam kolaylık dini ama sonuçta o resimdeki kere gibi giyinmem tesettür olmaz dimi? Bu arada yaklasik 1 sene oldu tesettüre gireli
Ben, 1. ve 3. kareyi tesettüre aykırı bulmuyorum. Sadece 1. de kadının saçı deve hörgücüne kacmış. O doğru değil. Onun dışında bir tuhaflik yok. 2. de ise boyun açık. Bu tesettüre uygun değil, biliyorsun... Yaşın kaç peki?
Yaa ben sadece kıyafet olarak attım o resimleri :) yoksa deve hörgücü yapmıyorum, boynum açık değil, pantalon da giymiyorum. Temsili yani bu resimler 😂
Eger sinifda erkekler varsa gerek giyiminizle, konusmanizla , hareketlerinizle ve sesinizle fitneye sebeb olmamayin.
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Branş matematik olunca sınıfların karışık olması daha olası durum tabi ama konusmamla ve hareketlerimle vs fitneye sebep olacağımı pek sanmıyorum çünkü konuşmama, hareketlerime dikkat eden biriyim. Sadece kıyafet konusunda biraz sıkıntı çekiyorum, kendime engel olamıyorum 😁
Yani oldum olası modaya, kıyafetlere ilgim var. Pantalon giymiyorum, deve hörgücü yapmıyorum, makyaj yapmıyorum ama attığım görsellerdeki gibi kombinler yapıp, öyle giyinmek istiyorum bu da tesettürden uzaklaştırıyor.
En İyi Cevaplar