Bu tiplere hep yorum yapmak istemistim buna patladi belirteyim yazi mumsema. org sitesinden alintidir
Her nedense ortalığı dine uymuyor diyeceğimiz şekilde dar kıyafetler sarmış durumdadır. Peygamberimiz (A. S. V), hadislerinde belirttikleri gibi "Bir zamanlar gelecek, kadınlar giyili olacaklar ama çıplak olacaklardır. Bunların giyim şekline bir mana veremiyorsunuz, vermeniz de mümkün değil. Bunlar giyindiklerini mi sanıyorlar. Ama benim esas söyleyeceğim şu. Bazıları var ki bu dar kıyafeti giymişler hatta kısa kol da giymiş olabiliyorlar, yanısıra bir de bakıyorsunuz ki kafaya bir eşarp geçirmişler. Bayağı kafayı ciddi ciddi örtmüşler. işte ben bunu anlamada zorlanıyorum.
Konuşma imkanı doğarsa birileriyle soracağım sen niye örtünüyorsun? Başını niye örtüyorsun? Herhalde diyecek ki "baş örtmek farzdır." Ona diyeceğim şu: "Sen bu kıyafeti eğer İslami endişe ile giyiyorsan İslam bu değil, boşuna İslam'a iftira etme. Örtüneceksen adamakıllı örtün ya da örtünmeyeceksen kendine böyle bir renk, böyle bir süs ve hava verme. O kıyafet İslami bir kıyafet değil. Bir de tahmin ettiğim kadarıyla bizim Müslüman çevrede de, onlara özenti var. Yani o dar pantolonları bunlar da giyiyorlar, üstüne de bir pardösü giydikleri için dışarıda belli olmuyor. Onlara da söyleyeceğim şu: "Sizin onlara özenecek bir durumunuz yoktur. Onlara karşı komplekse girecek bir durumda değilsiniz. Aklınızı başınıza alın. Örtünecekseniz doğru dürüst örtünün
En ayar olduğum şey. Kardeşim madem göstereceksin millete, başındaki örtüyü alet etme. Açık olana asla lafım yok kendi tercihi. Açık olana da dinsiz vs. demem ben ne açıklar gördüm 5 vakit namaz kılan. Ama sırf güzel görünmek için başınızı örtüp, Allah'ın emrettiğini kendi kafanıza göre uydurup günaha girmeyin. Siz resmen ayetle dalga geçmiş oluyorsunuz.
@evsen07 Bakın dar giymemekle olmuyor. Söylediğim gibi başı açık olsun asla laf etmem. Sonuçta kişisel tercih. Ama tesettürü sen takıyorsan Allah için takıyorsun değil mi? Ee o zaman kime süsleniyorsun?
Acık olan kişi zaten onu tercih etmiş ama kapalı olan kapanmayı tercih etmişse dikkatte etmesi lazım sonra toplum tarafından kapalılara farklı bakılıyor
@evsen07 Bak hala anlamıyorsun. Açık olan açıklığını kabul ediyor. Ama Müslümanda bir algı vardır. Tesettürlüyse bu Allah'ın emirleri doğrultusunda örtülüdür. Ama x kişiyi ne yapıyor? Allah örtünün demiş, bu başını örtüyor diğer yerler ooo maaşallah. Şimdi söylesene bu dalga geçmek değil midir? Ben açığa neden laf edeyim? En azından tesettürün adını lekelemiyor.
kapalilara yaptiginizin yarisini aciklara yapmiyosunuz tamam adabiyla kapanmak gerek dogru haklisiniz ama en azindan o kiz dusunmus kapatmis basini digerleri
laf edilmesini istemiyorum tabiki ama kapalilati yargiladiklari kadar onlara hicbirsey denmiyo anladin mi sanki sadece yanlisi kapalilar yapiyomus gibi
@evsen07 Hala anlamıyorsun ve anlamamak için ısrar ediyorsun. Sen 4 rekat olan namazı 2 rekat kılabiliyor musun? Yani öğle namazının farzı 4 rekat. Ama sen ben bunu 2 rekat kılacağım diyebiliyor musun? Bunu yaparsan sen sevap yerine günah işlemiş olmaz mısın? Allah'ın emrini kafana göre uydurmuş olmaz mısın? Bunu anlatmaya çalışıyorum sana. Buda böyle birşey oluyor. Allah sana öyle emretmiş, sen kafana göre yapıyorsun.
Tabiki de açık olanlar doğru şeyi yapmıyor bende acık biriyim ama dikkat ederim her zaman giydiklerime namazlarıma. bir arkadasım var kapalı benden daha çok makyaj yapıyor benim gibi pantolon giyip sadece kalçasını kapatıyor kolunu sıyırıyor güzel güxel resimler atıyor namazlarına dikkat etmiyor ya ne bu şimdi örtüyü aksesuar olarak kullanmak mı yani Allah'a askına millete kendini sergiledikten sonra sadece basını kapattıktan sonra ne anlamı var ne farkı var açıktan?
@evsen07 Arkadaşım! Açık olan bunu taşıyamayacağını bildiği için Allah'ın emrini kafasına göre uydurmamak için ve daha fazla günah işlememek için örtünmüyor. Senin dediğin günahı meşruulaştırmak oluyor bak dikkat et günaha girersin. Örtünüyorsan adabınla örtünürsün, örtünmüyorsan da kimse neden örtünmüyorsun demez. Kapalı olan müslüman açık olan dinsiz değil. Müslümanlığı kabul eden herkes müslümandır. Ama x kişisi kapalıyım diyip 2 ton makyaj yapar, orasını burasını açarsa, bu Allah'ın EMRİNE KARŞI GELMEKTİR!
Sen de o kapalılardansın galiba bu kadar bu derece savunduğuna göre neyse ya ne haliniz varsa görün. Çok biliyorum da demedim namazım niyazım da açıklığımda seni ilgilendirmez
@evsen07 Ya bak gerçekten saçmalıyorsun, olayın içine girmemeye çalışıyorum ama dakika başı bildirim geliyor. Arkadaşım! olayı çok farklı anlıyor algılıyor ve kafana göre yorumluyorsun. Yahu açık olan günahını kabul etmiştir sanane? Ama kapalı olan binlerce milyonlarca kapalının günahını alıyor bu kul hakkı değil mi? Şimdi orasını burasını gösteren, makyaj yapan kapalıyı görünce millet ne diyor? Bu nasıl tesettürlü? İşte burada ne oluyor? Tüm tesettürlüler zan altına giriyor. İnşallah şimdi anlamışsındır.
@evsen07 bence yeter artık burada tartışman insanları kapalılardan daha da soğutur onlara tesettürü sevdirmez. o yüzden lütfen hayırlı geceler dile ve çekil
tum tesetturluler neden zam altinda olsunki ben sokakta adam gibi giyinip cikiyorum kimse bana demez oyle bisey insan kendini bildikten sonra baskalarinin me dediginin onemi var mi
Ben asla edepsiz gibi bir kelime kullanamadım. Edabı olmayanlar kullandı oda zaten belli kimin kullandığı tüm açıklarında vebalini almış oldun öbür tarafa binlerce insanın hakkını ver verebiliyorsan bende o kişilerden biri olacağım çünkü kapanmışsın ama cehaletin sınırlarını da zorlamışsın bayağı bir ben daha fazla tartışmak istemiyorum bu konuyu sen acık olan herkesi edepsiz görüyorsan yazık senin adına üzüldüm bu kadar dar ve yanlış düşünceli bir insanla tartışmak istemiyorum. Kültür şoku yaşıyorum Şu an Allah korusun.
farkediyosan diyorumki orda sana gore okuyup anlamayi ogren ben kimsenin vebalinj almadim allah benim ne dusundugumj biliyo sen mi karar veriyosun insanlarin hakkinj alip almadigima
@evsen07 Allah başta eşin olacak ŞANSLI kişiye, sonrasında ise burada bulunan tüm üyelere sabır versin diyor ve bu tartışmanın içinden çıkıyorum. İmam Gazali'nin Cahille tartışmayın ben hiç yenemedim sözünü de buraya bırakıyorum
Arkadaşımın arkadaşından konuşmadım adını verseydim eğer bu gıybete girerdi sadece örnek olarak verdim bunu ama senin o zavallı küçük beynin bunları algılayamaz tatlım sen git uyu en iyisi 😂
Ahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahaha. Sen o ilmihalleri yesen yaramaz sana bunları bence burda hiç açma ufkunu çok sağlam genişletirim ne kadar cahil insanlar var su dünyada Allah yar ve yardımcın olsun senin arkadaşın yazdığını aynen iade ediyorum ve çekiliyorum. Cahil insanlarla muhabbete girilmezmiş bunu anlamış oldum sağol.
En İyi Cevaplar