Eskiden mis gibi iri, sağlam vücutlar ilgi çekerdi. Kaburgaların sayılmasına gerek yoktu, efendime söyleyeyim bacak arasından tren geçecek mesafe olmasa da olurdu. Şimdi öyle mi? Zayıfla zayıfla, bir gram yağ tutarsan eleştiril! Zalımlar! Devran döndü, kendi kızı kilolu diye manken yapılmadığı için yeme içmeyi kesince ünlü model sıfır bedene savaş açtığını duyurdu. Yıllarca bizim suçumuz neydi peki demezler mi adama? O değil de gerçekten sıfır beden olan mı güzeldir? Algı bu mu cidden?
Sıfır beden algısını ağzımıza sokanlara, Model Cindy Crawford savaş açtı. Dal gibi olmak zorunda mıyız?
Zerre umrumda değil mankeni modeli ama bir hikaye anlatıcam size. Vaktiyle ilkokulla ortaokul 8 yıllık eğitimle birleştirildiğinde kantinler tekmiş. Yani 8. Sınıf çam yarması ergen başlangıcı insan çocuğuyla 1. Sınıf ana kuzusu çocuklar aynı mücadeleyi verip tenefüste birşey almak zorunda kalıyorlarmış. Bunu yetkili ve bu işi çözebilecek artık müsteşarmı genel müdürmü nedir ona anlatmışlar sallamamış bile. Ne zamanki beyefendinin ana kuzusu çocuğu okula başlamış. Çocuğu kantin sırasında telef etmişler 😁😁haftasına genelgeyle ayırmış ilkokul kantini ortaokul kantini diye 😊😊 ya işte bu hikayede burda bitmiş gökten üç elma düşmüş falan filan. 😊😊
Burda onemli olan 'aa kimse 0 beden sevmiyor o zaman yasasin yagli olmak' gibi bir hatali dusunceye dusmemek.. bende dahil gercekten zayifligi buyuk oranda kimse sevmez.. amma velakin sıkı olmak diye bisi vardir.. sen simdi 0 beden olmayipta hadi kiloluda degilsin ama lop lop sarkan yaglarin varsa bu da offside maalesef.. spor hem saglik acisindan hem ideal bir gorunum acisindan oldukca harika bir aktivitedir.. bu gibi dusuncelerle kimse salmasin efenim evet zayif olmayin ama yag tulumu da olmayin.. kamu spotu😄
Herkes etli butlu olsun, balık etli olsun diye yardırıp gitmiş ama unuttukları bir şey var. Hangi balık etli veya ele avuca gelen insan orantılı bir vücuda sahip? Ya da zayıf birisi? Balık etli, şişman ya da zayıf değil de orantılı fizik güzeldir. Bu fizik balık etlide de güzel durur, zayıfta da, şişmanda da. Yani önemli olan orantılı ve sıkı bir vücuda sahip olmaktır bence. Örn; https://i.hizliresim.com/adJmQ4.jpg Bakın öyle her yanından yağ fışkıran dümdüz vücutlu balık etlilere benzemiyor bu değil mi? Ya da memesiz, gotsüz zayıflara?
İdeal kilosunda olan birine ben zayıfla dendiğini duymadım. Ki ideal kilo 0 beden değildir. Vücutla orantısız bir basen, löpür löpür eden bir göbek tabiki çirkin duruyor. Ben 0 bedenim ama herkes kilo almamı söylüyor. Haklılar da. Ama metabolizma meselesi. Öyle bir beden sadece show dünyasında güzel. 0 beden kötü diyip 160 boyla 80 kilo olmaya da gerek yok ama.
Şöyle düşünün uluslar arası bır gıyım friması sahıbısınız ınglız toplumum fızyolojısı farklı , afrıkanın kı farklı, amerikalının farklı, turklerın farklı , cınlının farklı vs vs her ulke için ayrı ayrı kalıplar uretım amlıyetını artıracagı için dunyadakı ınsları moda diye belırlı standart kalıplara gelmeyı ozendırmek daha koly ve daha karlı artı ayrıca dıyet zayfılama vs adı altındada yeni bir pazar oluşmuş olur ;) o beden bır kadını tanıdıgım 10 erkekden 9 itici buluyor atalarımız ne demiş pantolunu gosteren ütü kadını gösteren g. .. tü :),,, yemegin şalcalısı kadının k.. lçalısı :) atalarımız boş konuşmaz
Boyuna göre ideal kilosunda olmak, daha iyidir. Yani sağlıksız olmaktansa, spor yapıp ideal kiloda fit olmak en güzeli. 0 beden gerekmez, en iyisi neyse, oralarda olsun fazla yukarı kaçmasın. 1.75 civarı boyu olanlar, en az 60 kilo olsun, en fazla 70... Yani 70'i geçmesin, 60'tan aşağı düşmesin. 60-70 arası. Ama bu boyuna bağlı, herkeste bu kilolarda olmayacak tabii...
Hiç kusura bakmayın. Bunun tek suçlusu sizsiniz. Kendinizi, erkeklere beğendirmek ya da hemcinslerinize beğendirmek için 3-5 dengesizin hazırladığı kalıplara soktunuz. Hemcinslerime de acımıyorum. Sırf hatunların ilgisini çekmek için kas yapmaya çalışmaları saçma sapan şeyler yapmaları acınası bir durum. Artık kendinizi insanlara beğendirmeye çalışmayın. Kendiniz olun. Doyasıya yaşayın hayatı. Bırakın kim ne derse desin. Artık şekilcilikten kurtulun!!!
Saçmalık. Herkesi aynı yapmaya çalışılıyor resmen. Herkes aynı kalıpta olsun istiyorlar. Halbuki farklı olmak güzel bitseydr. Hersyden önce kendin olmak. Nasil mutluysan öyle yaşamak. Bunlar yüzünden kilolu insanlar hayattan soğuyor bak nefret ettim yaa bende kiloluydm bir ara baya
Yorum yapıyorum ama yanlış anlaşılmasın.. 😄 Bence erkekten erkeğe değişiyor. Kimi zayıf sever, kimi kilolu, kimi abaza olduğu için "nefes alsın yeter" diyor. Ben ise fazla kilolu kızları sevmem. Çok zayıf olmasın, bacakları çok ince olmasın. Ama zayıf olsun, balık etli değil. Biraz daha zayıf. 😄 Şu gördüğünüz resimin biraz daha kilolusu. 😄
0 beden yanlış diye birsey yok cunku herkezin bir vucut yapisi var kimi hic kilo alamaz doğuştan o bedendir kimide ne kadar versede kilo zayif gozukmez kiloyla boyun yağ oranin sağlikliysa olay bitmiştir :) kendine yakişani yap kimseye begendirmek zorunda değilsin
sıfır beden güzel değildir. belli bir dolgunluk ve kıvrımlı vücut güzeldir. kilolu olmak da güzel değildir. burdan o sonuç çıkmasın. şu klipteki kadınlardan bir tanesi hariç hiç biri zayıf değil. en az güzel olan da zayıf olanı.
yok artık bu kızın neresi kilolu? gerçekten dış görünüşe tamam dikkat eder bir insan kendi dış görünüşüne özen gösterir ama bu kadar aşırı derecede dış görünüşe takık olanları hastalıklı buluyorum açıkçası. Sürekli herkesin dış görünüşünü eleştirip bu kıza bile kilolu diyebilmek sağlık göstergesi değil bence.
0 beden olan güzel değil makendir.. Meslek baabında mankenlik.. Bizim mileltimiz hep özenti hep koyun olduğundan maken gibi olmayı güzel olmak sandı.. Tüm sorun buradan kaynaklanıyor.. Eğer makenlik hayalindeki meslekse 0 beden ol.. Yok değilse 0 bedensin diye belki peşinde kuyruk oluşacak ama ekmek kuyruğu gibi olacak bu.. Ekmeğini alan gidicek ;)
Ya o aslinda vücut yapisiyla alakali. Kimisi baliketli cok güzel oluyor, zayiflasa kötü görünüyor. kimisi sifir beden güzel, az kilo alsa yakismiyor. Yani modaya göre degil de, kendine hangi kiloyu yakistiriyor ve mutlu oluyorsan öyle olmalisin. ben 34-36 beden arasiyim. bir ara biraz kilo aldim ve hic yakismamisti mesela
Hayir tabiki guzl degil 0 beden ama kiloluda hic guzel degil :) kilo verme asamasindayim boyum 160 kilom 104,5 kg 120 den basladim ve gercekten zayif olmak istemiyorum bence balik etlilik cok guzel tabi bu fizik ile alakali. Bel inceyse eger 80 kilodda yakisir. En az 65 olmak istiyorum. Onun asagisina kesinlikle dusmek istemiyorum. Balik etlilik herzaman daha guzel daha cekici bir kadinda😊
İnşallah düşersin istediğin kiloya ilk başlarda hızlı verip sonradan yavaş yavaş vermeye başlarsın şakın pes etme ne kadar kiloluysan o kadar hızlı verirsin zayıfladıkça verdiğin kilolarda kilonla orantılı azalmaya başlar
modelliğin amacı vücudu sergilemek değildir elbiseye askı olmaktır. o yüzden 0 beden kadın ve ince erkekler modellik mesleği için daha uygundur. tabiki de çekici olan bence orantılı 38-40 bedendir..
Zayif olmak her faim avantajdir ben 68 kiloyum yas 30 60 veya 65 olsam diyorum sisman kilolu inanlari görünce onlara aciyor onlar gibi mi olucam diye panikliyorm yemek yiceksem bile istahim gidiyo cok dikkatli olmaliyim diyorum iyiki zayifim yasasin sifir beden 🙈😏
Her devrin çeşitli güzellik anlayışı var. Önceden oaly tam tersiymiş. Kilo iyi beslenme anlamına geldiğinde daha çekiciymiş. Çok değil bundan 20 yıl ve biraz daha eski animelere bakarsan maço karakterler , geniş omuzlu erkekler filan çizilirken artık kız benzeri karakterler çiziyorlar. Yani günümüzün algısı evet zayıf.
kişiye göre değişir Rihanna ve Beyonce de sıfır beden ama ikisininde bacakları hafif kalın falan baya güzel yani ama herkese yakışmıyor ben de 0 bedenim ama yine de kilo almak istiyorum sağlıklı kilo yani
Dal gibi sıfır beden olmak hiç çekici değil tabii. Bildiğin yürüyen ölülere benziyorlar. Fakat sıfır bedene savaş açıyorum ben deyip götü göbeği yağla doldurmak da hoş değil, bu da kolaya kaçmak demek. En iyisi fit, hafif balık etli bir vücut.
sorma. gitsin isin. ilginç yanı erkeklerde vitaminsizlesti sakal bırakmak diye bir zırva cikardilar herkes bir. tutam. kil. yumağı oldu... 1.90 boyunda kalipli aslan gibi adamim 4_5 gunde birde sakal. trasimi oluyorum ohhh deme. keyfime
güzel değil sıfır beden olmak sizin birbirinize olan savaşınız gibi geliyordu bana ki hoş hâlâ öyle geliyor saçma bulmuşumdur zayıflamak için onca uğraş çaba ahaha ne diye yaparsınız bunu kendinize anlamam ki :)
Kilolular bunu beğendi. 😂 Şaka bir yana bazilarina yakisiyor zayiflik fizigi duzgunse. her yerinden yag tasan kadinlardan daha estetikler. Ha benim kadar zayifsa evlerden irak bir durum söz konusudur 😂
asla sıfır beden olmadım olmak da istemem çok kilo da kötü ama kemikleri sayılıyosa bence çok çirkin duruyo sıfır beden güzeldir gibi gelmiyo bana ama zevk meselesi tabi
Sıfır beden olanlar da güzel. Sıfır beden olmadan güzel olanlar da var. Ama şunu söyleyebilirim, kilo güzel değil. Fazla kilo cidden çirkin bişey hiç beğenmiyorum.
Bence hiç değil asıl kilolu kızlar güzeldir bakın dikkat edin çoğunlukla kilolu kızların yüzleri çok güzeldir. Ne çok zayıf olacaksın nede çok kilolu ideali balik etliye hafif yakın olandir bence
Sıfır beden çöp gibi incecik kadın vücudu bana pek estetik ve sexy gelmiyor açıkçası herşeyin normali güzel.. aşırı zayıf sıfır beden itici gelir aksine..
Hatun dediğin şöyle birazcık etli butlu olacak ki sarıldığı da kollarının arasında bişe hisset dimi ama biraz göbekten aıkıntı olmaz benim hatunda baka taktı benim göbeğim yağım yok kıskanıyo
Gerçek şuki Millet kafayı sıyırmış. Eskiden 0 beden olan aç olandı Yırttık pantolonuda yokluktan giyerlerdi şimdi moda Ne modaymış arkadaş bitmedi gitti
Sifir beden algısı ise yaradı. Ben bile artık sıfır beden olmak istiyorum. 36 beden dar gelmeye başladı artık acilen diyete baslamam lazım ama kek börek yapan komşular yüzünden yapamıyorum.
Tercih meselesi. Sıfır beden neye tekabul ediyor ben bilemiyorum ama sağlıklı olan vücutta en az %17 yağ bulunması. Ben de sağlıklı olmayı tercih ederim.
yok degılsınız.. ve yemın ederımkı sıfır beden kadın çöpten farksız bırsey.. heryerı kemık ve batıyor ınsana!!! kadın azcık etıne buduna dolgun olmalı.. kaz tuyu yastık yorgan mısalı:)
Simdi 0 var 0 var herkese yakismiyor bence. Ayrica ince olmak tabiki bence guzel ama inceden kastim bir deri bir kemik degil. Belirli yerlerinde yine yag olsun.
Ben Kim Kardashian modası istiyorum yaşasın koca popolar vücut yapimizda cok musait ama Trde o kadar da patlamadi bu moda gerçi bizde koca popo cok da şekilli az
Hmm hala baskıcı bir 0 beden zihniyeti hala varsa saa bence manken tam tersi normal kilosunda olmalı kinhem daha sağlıklı ve canlı dinamik bir görünüm hem kıyafetide canlı daha çekici taşır
güzellik olarak bakma olaya yalnızca kilolu biri dünyanın en iyi mankeni olamaz sonuçta. manken olmak içinde şartlar olmalı bence tabii ki. yoksa güzellik görecelidir zaten
Kim dal gibi olun diyor. bas bas bağırıyoruz erkekler balık etli kadın sever diye. siz kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz (sözüm dal gibi olmak isteyenlere)
Buda bir algı operasyonu bana göre. İnsanları sınıflandırmanın başka göstergesi. Erkeklerin kilolu bayanları aşağılamasını geçtim kendi hemcinsleri küçük düşürüp değersiz kılıyor şimdi..
Yıllarca bu algiyi besleyip ekmek yiyen şimdi kalkmış savaş açıyor hiç de inandırıcı değil... Miranda Kerr tadındaki kadınları seviyorum tamam ama sağlık ile hastalık sınırını net çizmek lazım
Kendinizi neden bu gavur karıları ile bir tutuyorsunuz? Kim diyor size sıfır beden olun diye? Hicbirimizde yok öyle bir takıntı mk saçma saçma konuşmayın
bence kilolu olma yeter ille zayıf diye düşünmemek lazım. güzel bana göre ideal kilosunda olandır. mesela erkekten yola çıkalım normal bir erkek 180 boyla 70 90 arası sağlıklıdır
Sana sıfır beden ol diyen yok ki zaten ideal kilo diye birşey var. Şişkoyada balıketli kavramını çıkardınız balıketli dediğiniz tiplerin yarısından çoğuda şişko. İdeal kilo ol yeter
En İyi Cevaplar