Ben sürekli manikür yaptırıyorum ve son iki yaptırmam da parmaklarımda kanama oldu. 3 gün oldu ve yarısında şişlik ve yara var. Sizce kuaför hatası mı? Bu kadar olması normal mi? Teşekkürler şimdiden...
Manikür, kişisel bakımın en büyük göstergelerinden biri olan tırnak ve el bakımına denir. Fransızcadan dilimize geçen manikür bakımı hem sağlık hem de estetik açından oldukça önemlidir. Bakımlı el ve tırnaklara sahip olmak isteyen kadın erkek fark etmeksizin her yaştan insan manikür yaptırmaktadır.
Manikür Nasıl Yapılır?
Manikür bakımlı ve zarif ellere sahip olmak isteyenlerin profesyonel biri tarafından yaptırabilecekleri bir işlemdir. Evde de kolayca yapılabilen manikür sadece tırnak boyunuzu kısaltmak değildir. Manikür işlemi sırasında kesilen tırnaklarınızın yanında elleriniz ölü derilerden arındırılır, el ve tırnakların yağ ve nem dengesi sağlanır.
Klasik manikürde ilk adım olarak öncelikle tırnaklarınızı kullanmak istediğiniz boya getirmeniz gerekir. Ardından doğal yağlar ve nemlendirici sabun ile hazırlayacağınız manikür suyunu hazırlayarak tırnak etleriniz yumuşayana kadar suyun içinde bekletmeniz gerekir. Su ile yumuşayan ellerini kurula ve et itici yardımıyla tırnak etlerini geriye doğru itmeye başladıktan sonra tırnak etlerinizi kesmek için hazırladığınız makasınız ile ölü derileri dikkatli bir şekilde kesebilirsiniz. Bu işlemi yaparken çok derinden kesmemeye dikkat edin ve kesim işlemi tamamladıktan sonra tırnaklarını yıkayıp kurulayarak törpüye hazır hale getirebilirsiniz.
Tırnak etlerini temizledikten sonra, tırnaklarınızı törpülemeye başlayabilirsiniz. Ellerinde genellikle kullandığın tırnak şeklini belirleyerek ya da değişiklik yapmak istiyorsan ona göre tırnaklarını şekillendirebilirsin. Tercih ettiğiniz oje rengini sür ve kurumasını bekleyin. Son olarak krem sürerek işlemi tamamlayabilirsin.
Manikür Zararlı Mı?
Manikür hijyen koşullarında yapıldığında herhangi bir zararı yoktur. Manikürü sağlıklı bir ortamda ve steril aletler ile yaptırmak oldukça önemlidir. Steril olmayan manikür aletleri tırnak mantarından Hepatit B'ye pek çok hastalığa neden olabildiği bilinmektedir.
Manikür Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Her kişisel bakımda hijyen çok önemlidir. El ve tırnak bakımının temeli yerine getiren manikür, ellerinizin daha sağlıklı ve temiz gözükmesini sağlar. Hassas olan el ve tırnak bakımımızı yaptırırken bazı konulara ayrıca dikkat edilmesi gerekir.
Manikür yapılacak aletlerin steril olmasına özen gösterilmelidir. (Maniküre kendi el aletlerinizi de götürebilirsiniz.)
Manikür yapacak kişinin tecrübeli olması önemlidir.
Tırnak etlerini keserken derine inilmesi kanamaya sebep olabileceğinden dikkatli olunmalıdır.
Manikür yapılacak aletlerin kaliteli olması işlem sırasında yaralanmanızı minimize edecektir.
İşlem öncesinde ellerinizi mutlaka manikür suyunda bekleterek yumuşatmalısınız.
Kuaför hatası. En son manikür için gittiğimde kuaforum çok yoğundu. Aksam yapayım mesaiden sonra manikurunu dedi. Ben de o gün kizdim ona nedense. Gittim başka bir yerde yaptırdım. Ama önerilen bir kuafordu. İki tırnak dibim kanadi. Manikurden sonraki ilk hafta etler berbat bir gorunum aldı. İlk gün canım çok yandı, parmaklarim gerildi. Manikur zaten zararlı da bu şekliyle de eziyet oldu.
kuaforun kullandigi manikur aletleri iyi dezenfekte edilmemişse önceki kullanicidan sana mikrop bulasmis olabilir sana tavsiyem manikur ve pedikur setinden al ve her manikur pedikur yaptirmaya gittiginde senin aldigin seti kullansin boylelikle icin rahat olur
Çok uzun zamandır manikür yaptırıyorum tırnağımı kanatan kuaförü değiştiririm ki bn kendi manikür aletlerim dışında asla kuaförün aletlerini değdirmem tırnağıma.. Aletleri dezenfenkte edilmediği için mikrop kapmış olabilir şişlik olması normal olamaz manikürde kanama olmaması gerekir kesinlikle kuaförünü değiştir ve asla kendi malzemelerin olmadan kuaförde manikür yaptırma törpü dahil bütün malzemeleri al cımbızımı bile yanımda götürürüm..
zararlı tabi ordaki etinde sana faydası var mikrop kapar tırnağın etin o onun için orda anlamıyorum ben sizi o küçücük eti kesince noluyo kesmeyin daha çok çıkıyo çok rahatsız ediyosa ittirme yaptır ya da kendin yap çok basit
Kendi manikür setin olsun. Başkasının deri artığı vs hijyenik olmuyor ve en çok bakteri içeren şeylerden biri kuaförün de uğraşıp deli gibi temizleyeceğini zannetmiyorum kendi setinle git mikrop kapmış olabilirsin
Kuaförün hatası bende protez tırnak yaptırdım bir kadın da kadın hep kanatmıştı ellerim kuzenimle yaptırmıştık kuzenimizde kanamıştı sonra başka yere gittik daha güzel yaptı ama çok sık yapılmaz çünkü tekrar tekrar üstünde geçilirse artık normal olarak kanar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kuaför hatasi. Normalde kanamamasi gerek, manikür ya da pedikür de. Etleri fazla derin almış demek ki...
Bir Proteztırnakcı olarak söylüyorum ki manikürüm Tırnağın ve el bakımına asla ve asla bir zararı yoktur aksine çok çok iyi gelmektedir ama size tavsiyem işi kesinlikle iyi bilen ve elinizi kan içinde bırakmayacak insanlara yaptırmanız
Yaralar ve kanamalar kuaför hatası tırnak etlerini alıp manikür yapmak tırnak kırılmasıni önler daha sağlıklı ve dayanıklı olur ayrıca mikroplar azalır
Manikür Nedir?
Manikür, kişisel bakımın en büyük göstergelerinden biri olan tırnak ve el bakımına denir. Fransızcadan dilimize geçen manikür bakımı hem sağlık hem de estetik açından oldukça önemlidir. Bakımlı el ve tırnaklara sahip olmak isteyen kadın erkek fark etmeksizin her yaştan insan manikür yaptırmaktadır.
Manikür Nasıl Yapılır?
Manikür bakımlı ve zarif ellere sahip olmak isteyenlerin profesyonel biri tarafından yaptırabilecekleri bir işlemdir. Evde de kolayca yapılabilen manikür sadece tırnak boyunuzu kısaltmak değildir. Manikür işlemi sırasında kesilen tırnaklarınızın yanında elleriniz ölü derilerden arındırılır, el ve tırnakların yağ ve nem dengesi sağlanır.
Klasik manikürde ilk adım olarak öncelikle tırnaklarınızı kullanmak istediğiniz boya getirmeniz gerekir. Ardından doğal yağlar ve nemlendirici sabun ile hazırlayacağınız manikür suyunu hazırlayarak tırnak etleriniz yumuşayana kadar suyun içinde bekletmeniz gerekir. Su ile yumuşayan ellerini kurula ve et itici yardımıyla tırnak etlerini geriye doğru itmeye başladıktan sonra tırnak etlerinizi kesmek için hazırladığınız makasınız ile ölü derileri dikkatli bir şekilde kesebilirsiniz. Bu işlemi yaparken çok derinden kesmemeye dikkat edin ve kesim işlemi tamamladıktan sonra tırnaklarını yıkayıp kurulayarak törpüye hazır hale getirebilirsiniz.
Tırnak etlerini temizledikten sonra, tırnaklarınızı törpülemeye başlayabilirsiniz. Ellerinde genellikle kullandığın tırnak şeklini belirleyerek ya da değişiklik yapmak istiyorsan ona göre tırnaklarını şekillendirebilirsin. Tercih ettiğiniz oje rengini sür ve kurumasını bekleyin. Son olarak krem sürerek işlemi tamamlayabilirsin.
Manikür Zararlı Mı?
Manikür hijyen koşullarında yapıldığında herhangi bir zararı yoktur. Manikürü sağlıklı bir ortamda ve steril aletler ile yaptırmak oldukça önemlidir. Steril olmayan manikür aletleri tırnak mantarından Hepatit B'ye pek çok hastalığa neden olabildiği bilinmektedir.
Manikür Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Her kişisel bakımda hijyen çok önemlidir. El ve tırnak bakımının temeli yerine getiren manikür, ellerinizin daha sağlıklı ve temiz gözükmesini sağlar. Hassas olan el ve tırnak bakımımızı yaptırırken bazı konulara ayrıca dikkat edilmesi gerekir.