Valla uzun bir konu. Cilt bakımı uzmanı kadar bilgim var bu konuda ama yaz yaz bitmez. Birincisi her gün güzel bir banyo yapmak cildi temiz tutar gözenekler kapanmaz. Her gün banyo yapan kızda sivilce olmaz ya da haftada 2 kere banyo yapana oranla çok daha az olur. Onun dışında banyo sonrası tüm vücuda nemlendirici bir ürün süreceksin. Tavsiyem shea butter ya da doğal ve kesinlikle yağlı bir ürün. Unutma yağlı cilt yaşlanmaz kırışmaz. Her gece de yüzünü yıkayıp gece bakım kremi süreceksin
siyah nokta bandı kullanıyorum lavanta suyunu kaynatıp buharını yüzüme tutuyorum kil maskesi uyguluyorum haftada 2 kere bunları yaparım mutlaka her akşam eve gittiğimde ilk işim makyajımı temizlemek olur daha sonra dalinle yıkıyorum makyaj temizleme için inanılmaz güzel ve bepanhtol kremle hergün nemlendiriyorum ve sabah kalktığımda soğuk suyla yıkıyorum :)
@sevimsiz1i en yoğun makyajı bile çok güzel bir şekilde cilde zarar vermeden çıkarıyo üstelik kirpikleride uzatıyo ve cildim yumuşacık bebek gibi sivilcelerimede iyi geldiğini düsünüyorum ben yaklaşık 1 senedir her akşam kullanıyorum :)
Her akşam banyodan önce limon sürüyorum yüzüme 10 dakika sonra yıkıyorum - Banyo yapıyorum - Saçlarımı tarıyorum, vucüt kremımı sürüyorum (vaselıne aloevera) - Dişimi fırçalıyorum (İpana 3 boyutlu beyazlık) - Ve nıvea canlandırıcı tonik ile yüzümü temizleyip uyuyorum
öncelikle herhangi bir cilt problemin var mı yoksa sadece bakım amaçlı mı , yüzünde erhangi bir sivilce açık yara var mı cilt tipin ne canım bunlara göre araştırma yap iyi yapacğım derken daha kötü olursun yazık olur güzelim cildine istersen cevap olarak yaz cilt tipini tam olarak ne istediğini öneri yapayım
Cildim de hic bir sorun yok sivilceli falan değilim adete yakin iki tane çıkıyor geri geçiyor cilt tipim yağlı pürüzsüz ve parlak bir cilt için ne yapmalıyım? Gozeneklerim açılsın istiyorum
pamuğa maden suyu dök ve bunu her gün tüm yüzüne uygula farkı göreceksin ha bir de ceviz yağı uçucu bir yağ olduğu için yağ uçuyor pamuksu ve pürüzsüz etki kalıyor
Yuzunuzu yikadiktan sonra oksijenli suyla hafifce silin. Mesela sivilce vs cikmak uzereyse kucultuyo veya sivilceyi oynadiniz diyelim en azindan steril yapiyo. bana faydali geldi. Ama bunu gece falan yapin. Gunese cikmadan once surmeyin sakin!
Bir de cildiniz hassas ise yapmayin tabi. Goz cevresine vs surmemeye dikkat edin.
Dus alirken de dus jeliyle once temizlenin sonrasinda keseye dus jeli sıkıp kopurtun ve hafifce yuvarlak hareketlerle keselenin. Yuzunuze de kucuk keseler var ondan alip hafta 1 2 kez gece kese yapin. Normal sivi sabun bile olur bence. Cok dikkat etmiyorum buna. Nemlendirici vs surmuyorum cilt tipim biraz yagli cunku. Sonrasinda oksijenli suyla hafifce siliyorum. Sivilce vs olmasin diye.
Benim harika bir peeling yöntemim var bak simdi önce bir cay altligi gibi kaseye dis macunu sıkıyosun (miktari:bir dis fircasina ne kdr sıkıyosan) sonra tuz ekliyorsun 1 tatli kasigi sonra elinle iyice karistirip burnunun etrafina sür yaklasik 30 sn dis fircasiyla fircala sonra 3 dk beklet sonrada yika aminda etki yaratir
Ben maya maskesi yapiyorum her ay. Yas maya ve bir cay kasigi kadar ilik su. 10 dk. sonra once ilik sonra soguk suyla yikiyorsun. Benim karma bir cildim var, Yves Rocher'in Hydra Vegetal yuz nemlendiricisini kullaniyorum, memnunum. Oncelikle cilt tipini bulmalisin.
Cildine doğal maskeler yap düzenli aralıklarla ve aksatmadan onun dışında kozmetik ürünleri yani jel veya sabun krem türü kullanacaksan bilinmiş ve kaliteli marka tercih et bebe yağı ile tamamen pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsin nemli tut cildini farkı görürsün
Kendine nenlendirici, tonik ve temizleme jeli edin. Ben dogal olanlari tercih ediyorum. Bazen bal ve limonu karistirip yuzume suruyorum dustan once. Bazen de sut suruyorum iyi geliyor, yatistiriyor cildi.
Watsons ve gratis gibi yerlerde peelingler satiliyor onunla birlikte tonik alip dustan once peelingi yapip ciktiktan sonra tonikle acilan gozenekleri tonikle kapatip sikilastirabilirsin. Kahve telvesi cildi cok tahris ediyor
Haftada 3-4 kez yapabilirsin cildine bir zarsr vermiyor hemolu derileri atmani sagliyor hem cildindeki akneleri ve siyah noktalari temizliyor zamanla. Ama surekli kullanman gerekiyor bir kac kez yapipta gecmiyor diye birakma
tonik ve bakım köpüğüyle temizleyebilirsin eğer silivce leke güneş izi gibi problemlerin varsa farmasi ayni sefa kremini kullanabilirsin. ganierin malzemeleride çok iyi tavsiye ederim :)
Haftada bir kil maskssi geceleri yogun nrmlrndirici tabiki temizlik yapildiktan sonra. Haftaa bir iki buz. 25 gunde bir chemical peeling. Garnierin yuz temizleme jeli bir harika son cikann wasabili.
Öncelikle çooook düzenli olarak yapman lazım. Sabah akşam. Yıka tonikle nemlendir. Kafanı karıştırma başka şeylerle. Bol bol su iç. Farkı hemen göreceksin.
şeker ve zeytinyağını karıştırıp peeling yaparım kuru ciltler için süper. Pirinç unu maskesi yaoarım oda cildi yumuşacık yapar bazen de argan yağı sürerim biraz ama dediğim gibi cildim kuru
Benim cildim karma ben M. A. C fondötenlerini kullanıyorum veya channel'in yurt dışından almıştım ama temizleyici olarak sadece keçi sütü 😄 yumuşacık yapıyor yüzümü 😀
evde vucut bakımı gerçekten baya bi zaman alıyor bu işi incelikle ve az zamanda yapmak tecrübe işi. ayrıca doğal olarak yapmakta bir ayrıcalık piyasadaki ürünler iyi olabilir fakat uzun süre sonra sıkıntı üretebiliyor. Doğal ve güzel için incelemenizi öneririm.
ciddi anlamda soruyorsan her cildin farklı özellikleri var dermatologlar ücretsiz olarak cilt tipini belirler ve sana ona göre ürün söylerler buradan daha berbat edebilirsin
En İyi Cevaplar