Sıvı ürünlerle bir cilt veya saç maskesi yapmak mümkün değil. Ancak farklı, akışkan ürünlere karıştırılarak yapılabilirler. Pek çok insan maden suyu gül suyu elma sirkesi gibi ürünleri tonik olarak kullanıyor. Peki bu maddelerin cilt için kullanımı doğru mu veya nasıl kullanılmalı?
Evde doğal malzemelerle tonik nasıl yapılır?
Evdeki malzemelerle tonik veya maske yapmadan önce o malzemeleri çok iyi tanımak gerekli. Asitli, yağ oranı yüksek, yakıcı ürünler ciltte kullanılmamalı. Bunlardan örnek vermek gerekirse; limon, sirke, tarçın, karbonat, biber, çilek yağı gibi yakıcı yağlar cilde zarar verebilir. Cilt uzmanları limon ve sirke gibi asitli ürünlerin yüze direkt sürülmemesini tavsiye ediyor. Bu tür ürünleri mesela bal maskesi yapıyorsanız içine birkaç damla ekleme şeklinde kullanırsanız daha iyi olur. Elma sirkesi gül suyu tonik içine de konulmakta ancak dediğim gibi birkaç damla şeklinde. Elma sirkesi, limon güçlü asitler ama sanıldığı gibi leke tedavisinde de çok büyük etkileri yok. Cildi kurutup erken yaşlandırmak istemezsiniz.
Hangi malzemelerden tonik olur?
Maden suyunu asidi kaçtıktan sonra rahatça tonik olarak kullanabilirsiniz. Gül suyu ve acıbadem sütü de en doğal tonik çeşitleri. Eğer gül suyu limon elma sirkesi tonik yapmak isterseniz limon veya sirkeyi tek başına kullanmaya ve birkaç damlayı aşmamaya dikkat edin. Elma sirkesi limon suyu gül suyu tonik ile karışım yapmaya gerek yok; bir sprey şişesine sadece soda veya gül suyu ekleyerek yapacağınız tonik size yeter. Sivilce, siyah nokta, ekstra yağlanma gibi sorunlarınız varsa zaten bu tür doğal tonikler isteklerinizi tam olarak karşılamayacaktır. Piyasada kolayca bulunan benzoil peroksit veya salisilik asit içeren tonikleri tercih edebilirsiniz.
karışımını ilk defa duyuyorum fakat gülsuyu tonik olarak kullanılıyor cildi sıkılaştırmak için. limon ve sirke de içindeki asit sayesinde sivilceleri kurutmada etkili. yapılabilir ama maske kıvamını alacağını düşünmüyorum üç sıvının. iki aspirini ezip üzerine bir iki damla limon damlatarak direk sivilcenin üzerine uygularsan daha etkili olur kurutmada. lekeler için de çok yol denedim ev yapımı maskelerin pek faydalı olduğunu söyleyemeyeceğim en iyisi bir dermatoloğa görünmen.
Bende bir dönem bu tarz şeyleri denedim ve kalıcı bir fayda görmedim en iyisi bir cildiye doktoruna gözükmek şu an cildim avuç içi gibi pürüzsüz ve güzel doktora gitmelisin
@Melzhr internette her yazılana kulak asmamak gerekiyor her insanın bünyesi farklk olduğu için herkes farklı şeyler yaşayabilir ayrıca ilaç içten çözümlü olduğu için kan testi vs yapılıp kişiye uygunsa kullandırılıyor benim çok az olduğu için sivilcelerim en düşük dozunu kullandım ve çok da faydasını gördüm saçma sapan ne olduğu bilinmeyen şeyleri yüzünüze sürüp cildinize kalıcı hasar vermeyi tercih ederseniz o ayrı, ben sadece kendim kullandım ve memnun kaldım dedim sizde gidin alın kullanın demedim gidip doktora danışın dedim bu tür ilaçlar zaten ancak doktor izin verirse kullanılıyor
sana küfretmişim gibi sinirlenmişsin nedense, ilacı sen mi ürettin arkadaşım. saçma sapan dediğin şeyler doğadan gelen, aşırıya kaçmamak şartıyla, cilde hiçbir zararı olmayan, kalıcı güzellik veren ürünler.. bu arada ilaç firmaları ilaca bağımlı yapmanın peşinde, nice tehlikeli ilaçlar var bazı doktorlar insanlara gözü kapalı veriyorlar, bir şeye iyi gelirken başka daha ağır hasarlar bırakıyor. pek de masum değiller yani. tabi sen de kötü niyetle söylemedin yani memnun kalıp önerdin. ama ben de araştırın öyle kullanın diyorum, doğal ürünler kullanmaktan yana biri olarak.
limon gerçekten çok iyi sivilce lekelerim için kullandım renklerini açtı şimdi hiç bişey yok yüzümde. gül suyunu da denedim ama o her cilde iyi gelmiyor bana da iyi gelmedi çok kuruttu yüzümü pul pul döküldü cildim. sirkeyi siyah noktalarım için kullanmıştım çok kötü yaktı yüzümü meğer sulandırıp kullanmak gerekiyormuş ama bir daha cesaret edemedim 😄
En İyi Cevaplar