Ve saçlarım kabarık? Saçlarım çok kabarık, dalgalı, gür ve basık üst kısmı çok yıpranmış değişik bir şey sizce ne yapayım?Saçlarımın üst kısmı yıpranmış
Saçlarımın üst kısmı yıpranmış ama alt kısmı canlı, ne önerirsiniz?
Saçlarımız birçok sebep yüzünden yıpranmakta. Yıpranan saçlar zamanla kabarmaya başlar. Gür saçlar kabarmaya daha meyilli oluyor. :) Ancak doğru yöntemler ile yıpranmış ve cansız saç sorunların ile vedalaşabilirsin.
Saçlar neden yıpranır?
saç yıpranması neden olur?
Saç yıpranmasının birçok sebebi vardır. Bunlardan bazıları;
Nemini kaybeden saçlar yıpranır ve kabarır
Isı kullanımı saçların yıpranmasında büyük rolü bulunuyor
Saç şekillendirmek ya da saç boyamak için kullanılan yanlış yöntemler saçların yıpranmasına ve kabarmasına sebep olmakta
Düzenli saç bakımı yapmamak cansız saçlara sebep olur
Doğru saç ürünü kullanmamak saçları yıpratır, cansız ve mat olmasına sebep olur.
Saç yıpranmasına son! Saç yıpranmasını önlemenin yolları
Isı ve boya kullanımına dikkat edilmeli
saç yıpranması nasıl önlenir?
Isı kullanımı saçların yıpranmasına sebep olmakta. Bu sebeple ısı kullanırken özen göstermekte fayda var. Doğru ısı kullanımı nasıl olmalı?
Yüksek ısı tercih edilmemeli. 180 derece yeterli olacaktır, hatta fazla bile. :)
Uzun süre ısı kullanılmamalı
Kaliteli saç şekillendirici ürünler tercih edilmeli
Saçlar ıslakken direkt ısı kullanılmamalı
Isı yerine saç şekillendirici kremler tercih edilebilir
Sürekli boya kullanmak saçların kabarmasına ve zamanla yıpranmasına sebep olan faktörlerden biridir. Kaliteli saç boyası kullanmak gereklidir. Saç açılacaksa bakım ürünleri kullanılmalıdır.
Beslenme rutini oluşturulmalı
Dışarıdan bakım kadar içeriden bakım da önemli. Bu sebeple beslenmemiz için bir rutin oluşturmak en iyisidir. Saç sağlığımız için vitamin ve mineral takviyesi oldukça önemli. Kuru yemiş, yeşillik, et ve süt ürünlerini bol bol tüketmek saçların yıpranmasını önler. :) Ve bol bool su ve yeşil çay tüketmeliyiz.
Saç bakımı olmazsa olmaz
Saç bakımı saç yıpranmasını, kabarmasını ve matlaşmasını önler. Bu sebeple düzenli saç bakımını rutin haline getirmeliyiz. Ben saç bakımım için saç ürünlerinin yanında doğal yağlardan da faydalanıyorum.
Argan yağı
Badem yağı
Zeytinyağı
Hint yağı
Yumurta
Doğal yağları biraz karıştırıp saçlarıma uyguluyorum. Haftada 2 kere uygulamak yeterli olacaktır. 20 dakika bekleyip duruluyorum. Saç bakımının yanında doğru tarak seçimi de çok önemli. Plastik taraklar saçların kabarmasına sebep olur.
Yıpranan ve kabaran saçlara Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi ile son!
Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri
Yeni formülü ile Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri saçların kabarmasını, elektriklenmesini ve birbirini dolaşmasını önliyür. Saçları onarıyor ve buklelerin belirgin olmasını sağlıyor.
Elidor 7/24 onarıcı etki saç bakım kremi
Elidor 7/24 onarıcı etki saç bakım kremi ile yıpranan ve kabaran saçlara veda edebilirsin. Keratin & Çay Ağacı Yağı içeren formülü ile saçları onarıyor ve 7/24 saçların güçlenmesini sağlıyor. Etkisini ilk kullanımda bile gösteriyor.
Elidor 7/24 onarıcı etki saç bakım kremi'ni ellerine bir miktar sık. Nemli saçlarının ortasından uçlarına doğru uygula ve ardından tara. Saçlarının kolayca şekil almasını sağlarken, onarır besler ve dolaşmasını da önler. Ben Elidor belirgin bukleler bakım kremini nemli saçıma uygulayıp tarıyorum. Saçlarım doğal dalgalı olduğu için harika görünüyor. Ben çok severek kullanıyorum. Etkisini ve kendisini çok seveceğine eminim. Kesinlikle öneririm. <3 <3
Uzun süre ısı kullanılmamalı, Kaliteli saç şekillendirici ürünler tercih edilmeli, Saçlar ıslakken direkt ısı kullanılmamalı, Isı yerine saç şekillendirici kremler tercih edilebilir, saçlar sıcak su ile yıkanmamalı, ılık su ile yıkanmalıdır..
En İyi Cevaplar