Çok fazla düzleştirdiğim için saçlarımda çok kırık vardı. 2 ay önce kestirdim ama hala kırık var. Banyodan çıkınca saçlarımın dalgaları çok şekilsiz duruyor aynı zamanda kabarıyor. Ayrıca düzleştirdiğimde de çabucak bozuluyor ama önceden bozulmuyordu. Bu sorun için ne yapmalıyım? Yağ, krem, maske tarzı ürünler önerebilir misiniz?Saçlarım kabarık ve şekilsiz duruyor
Saçlarım kabarık ve şekilsiz duruyor, ne yapmalıyım?
Saçlarımız birçok sebebe bağlı olarak yıpranıp kabarabilir. Bu yüzden saçlarımız istediğimiz şekli almaz.
Saç kabarmasına neler sebep olur?
kabaran saçlar
Fazla ısı kullanmak saçların kabarmasına sebep olmakta
Yıpranan ve zarar gören saçlar zamanla kabarır ve zor şekil almaya başlar
Saçlara boya gibi işlemler uygulamak kabarmasına sebep olmakta
Hava gibi dış faktörlerin de saçlar üzerinde büyük etkisi vardır
Kabaran saçlar için en etkili yöntemler!
Doğal yağların gücünden faydalanılmalı
Doğal yağlardan oluşturulan bakım kürü, saçların onarılmasını sağlar ve kabarmasını önler. Bazı doğal yağlar;
Argan yağı
Hint yağı
Badem yağı
Zeytinyağı
Doğal yağları bir miktar alıp karıştırmak gerekiyor. Saçlara uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra iyice durulanmalı. Bakım kürü uygularken parmak ucu ile saçlara ve kafa derisine hafifçe bastırılmalı. Bu şekilde kanlanma daha fazla olacağı için etkisi de daha fazla olacaktır. Haftada iki kere uygulamak yeterli. :)
Isıya bir süre elveda deme zamanı
Saç şekillendiriciler ve saç kurutma makinelerini çok fazla kullanmak saçların zamanla kabarmasına yol açar. Fazla ısıdan kaçınmak saç sağlığı açısından çok önemli. Düşük ısıda ve kısa süreli işlemler tercih edilmelidir. Saçlarının nemini aldıktan sonra kurutmalısın. Isıdan önce ısı karşıtı saç ürünleri kullanmalısın. Bu sayede ısının saçlara olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkün. Saçların çok fazla ıslakken kurutmamaya özen göstermek gerekiyor.
Isı dışında, boya ya da perma gibi saç işlemlerinden uzak durmalısın. Bu tarz işlemler saçların yıpranmasına sebep olur. Yıpranan saçlar kabarmaya, matlaşmaya ve sertleşmeye sebep olur bu yüzden saçlar zor şekil alır. İşlemi yaptırılmaya karar verilirse, kaliteli markayı ve güvenli yerleri tercih edilmesi gerekir.
Beslenme düzeni ve saç bakımı olmazsa olmaz
Saç sağlığımız için saç bakımı kadar düzenli beslenmekte çok önemli. Beslenmemize dikkat etmeliyiz. Bunun için bol protein, mineral ve vitaminden zengin beslenmemiz gerekiyor. Özellikle badem, ceviz, yeşillikler ve havuç gibi besinlerin saçlarımızda rolü çok fazla.
Saç bakımı olarak saç tipimize uygun ürünler seçmeliyiz. Saçlarımıza uygularken masaj yaparak ve hafifçe bastırarak uygulamalıyız. Bu saç bakım ürünlerinin daha etkili olmasını sağlayan basit ama etkili yöntemlerden biridir. Saç bakımı olarak sirkeyide öneririm. Sirke saçların pH seviyesini dengeler, saçları onarır besler ve kabarmasını önler. Sirkeyi su ile karıştırıp saçlarına uygulayabilirsin.
Doğru saç ürünü seçmek oldukça önemli
Saç tipimize uygun saç ürünleri seçmemiz gerekiyor. Yanlış ürün kullanımı istediğimiz sonucu almamamıza ve saçlarımızın zarar görmesine sebep olur. Bu sebeple saçlarımızı iyi tanımalı ve onlara uygun en doğru ürünü seçmeliyiz. Elidor bu konuda en büyük kahramanım diyebilirim. Her saç tipine uygun ürünü sayesinde ihtiyacım olan her ürünü rahatça bulabiliyorum.
Kabaran ve şekil almayan saçların kurtarıcısı yeni Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri!
elidor 7/24 şekillendirici bakım kremi
Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri ile kabaran, dolaşan, elektriklenen ve zor şekil alan saçlara elveda deme vakti! :)
Elidor 7/24 Belirgin Bukleler ile kabaran saçlara elveda, canlı görünen buklelere merhaba
elidor 7/24 belirgin bukleler
Elidor 7/24 Belirgin Bukleler Şekillendirici Bakım kremi ile kabaran ve zor şekil alan saç sorunu çözebilirsin. Saçların besleyici ve nemlendirici özelliği sayesinde korunmasını sağlıyor. İçeriğinde bulunan Badem Sütü & Elastin ile, zor şekil alan saçların bile daha belirgin, daha canlı olmasını sağlıyor. Saçların Elidor sayesinde kolay şekil alırken, kabarmıyor ve şeklini uzun süre koruyor <3 Elidor yine harika ürünleri sayesinde saç sorunlarımızın kurtarıcısı oluyor.
Öncelikle yıkadıktan sonra kabaran saçların sebepleri çeşitlidir; beslenme bozukluğu, düzleştirici kullanımı ve nemsizliğe bağlı kuruluk olabilir. Bu sorunlarla ilgili birkaç çözüm var.
Yıkadıktan sonra saçlarının kabarmaması için şunları yapmalısın.
▪️100 ml zeytinyağını mikrodalga fırında 20 saniye ısıt. Ilıkken saçına uygulayıp 10 dakika bekle, durula. Haftada bir yap. Zamanla saçın doğal bir nem ve yağ kazanacak. ▪️Saçın doğal pH dengesini koruyan sirkeyle saçını her banyoda son kez durula. ▪️Sıcak su, saçın koruyucu tabakası keratinin yapısını bozar. Bu yüzden saç dış etkenlere karşı savunmasız hale gelip kabarır. Bu yüzden saçını soğuk / ılık suyla yıkarsan saçın yapısı bozulmaz ve saçın söz dinler, her şekli alır, aldığı şekil kolay kolay bozulmaz. ▪️Mümkün olduğunca saç şekillendirici kullanma, saçlarını yüksek ısıya maruz bırakma. İlla kullanacaksan da 180°'den daha yükseğe çıkma. ▪️Saçlarını tararken doğal içerikli tarak kullan. Bambu fırçalarını tavsiye ederim. ▪️Kuruttuktan sonra gece yatarken saçını gevşek örüp yatarsan kabarmayı önlediğini göreceksin.
Keratin, saçları besleyip onaran bir yapı taşıdır. Beslenme yoluyla da bu sağlığı elde edebilirsin. Ispanak, somon, ceviz, yaban mersini, beyaz et, yoğurt, yumurta tüketmek de saçlara eski sağlığını geri kazandırır. Benim son zamanlarda deneyip memnun kaldığım ürün, Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremi.
İçeriğinde keratin bulunuyor. Saçın yapısını belirgin bir şekilde onarıyor, saçı besliyor, sağlıklı görünmesini sağlıyor. Ayrıca fark ettim ki bu ürün sayesinde artık saçlarım daha kolay şekil alıyor ve kolay kolay bozulmuyor. Bir de diğer kremlerden çok farklı, çünkü saçtan kolayca durulanıyor, asla saça ağırlık yapmıyor, yağlı hissi bırakmıyor. İçeriğindeki tatlı badem yağı sayesinde de saça nem ihtiyacını veriyor. Üstelik hepsini sadece 30 saniyede yapıyor.
Şekil almayan kabarık saçlar biz kadınları canından bezdirir. Kurumuş, nemsiz kalmış saçlar ihtiyacı olan nemi havadan çeker. Dolayısıyla nemini kaybetmiş saçlarda kabarır ve elektriklenir.
İşte Capcanlı, Yumuşacık, Parlak Saçlara Kavuşmanın Yolları!
🌺 Saç kurutma makinesi kullanmamalısın. Saç kurutma makinesi saçların nemini emerek kabarmasına sebep olur. Bu sebeple saçlarını kendi kendine kurumaya bırakmalısın veya en düşük ayarda saçlarını kurutmalısın. 🌺 Saç fırçaları yerine dişli taraklar kullanmayı tercih etmelisin. Fırça taraklar saçların daha çok kabarmasına, dökülmesine ve kırılmasına sebep olur. 🌺 Haftada 2 kez hindistan cevizi yağı veya zeytinyağıyla saçlarına bakım maskesi yapabilirsin. Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı nemlendirici özelliğe sahiptir, saçlarına kaybettiği nemi geri kazandırır ve kabarmaları engeller. Kabarmanın yanı sıra bu yağlar saç tellerini güçlendirir ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına da yardımcı olur. 🌺 Saç bakım kremi kullan. Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremi, içeriğinde bulunan badem yağı ve keratin sayesinde cansız ve yıpranan saçları ilk yıkamadan itibaren onarır. Saçlarının kaybettiği nemi geri kazandırır, böylece kolayca taranmasına sebep olur. Yaz aylarında haliyle saçlarım havuz ve deniz suyunun etkisiyle oldukça yıpranmıştı. Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremiyle tanıştıktan sonra yıpranmış saçlarıma kısa bir sürede veda ettim. Keratin içeren formülüyle saçlarına hem içten hem de dıştan bakım yapar. Ayrıca içeriğinde bulunan badem yağı sayesinde de göz kamaştıran ışıl ışıl parlayan saçlara kavuşabilirsin. ❤️
Saç kırıklarının sebebi havasal sebeplerden de olabilir. Sonbaharda şekillendirdiğimiz saçlar çok çabuk bozulur ve pamuk şeker gibi kabarır. Saçlarına şekillendiriciler düzleştiriciler, kurutma makineleri işlem yaptığın sürece kırıkların istediğin gibi yok olmaz. Saçlarını sıkı toplamaman iyi olur. Yatarken de pamuklu yastıklar saç nemini emdiği için tülbent gibi bir havlu ile yatmanı öneririm.
Doğal saç şekillendiriciler kullanarak saçlarının kabarıklığının inmesini ve saçlarının daha çok yıpranmasına engel olabilirsin. Sana bir kaç tane doğal formüller tavsiye edeceğim.
Elma Sirkesi
Elma sirkesi pek çok şeye faydası olduğu gibi kendini yeniden konuşturuyor. 1 bardak elma sirkesi ile 1 bardak suyu bir sprey şişesine koy, çalkala, karıştır, saçlarına sık. Ardından saçlarını soğuk su ile yıka.
Argan Yağı
Argan yağı saçı uzatmada en güzel üründür. Saçlarınıza ıslakken ya da kuruyken bir kaç damla sürün. Masaj yaparak yedirin. Saçlarınız kuruyken de sürebilirsiniz.
Aynı zamanda benim de severek kullandığım Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Krem'ini kullanabilirsin. İçeriğinde tatlı badem yağı var ve kabaran saçın için oldukça uygun. Saçlarına duş çıkışında sür, anında durula. Saçına ağırlıkta yapmayan bu kremi kullanabilirsin. Bir de, senin sorunundan muzdarip kişiler için yazdığım bu Bence'me de dilersen göz atabilirsin;
Öncelikle saçını kestir ve hakiki zeytinyağı bulabiliyorsan çok iyi olur ellerini zeytinyağına batır ve saç tiplerine masaj 5 6 dk daha sonra uçlarına da yağı yedir ve kafanı başörtü bone gibi bir şeyle bağla 4 5 saat dursun daha sonra durula (bir dipnot ilk sefer dayanabildiğin kadar sıcak suyla durula ılık olursa yağ kafanda donar.) Eğer hakiki zeytinyağı bulamıyorsan badem yağı ve hint yağını eşit ölçülerde karıştırarakta yapabilirsin. Bunu ucunu kestirdikten sonra yapman saçını müthiş besler böylece biraz normalleşir hemen olmasını bekleme ve 1 ay kadar mümkün olduğunca kafana ısı vurma makineler vs bu maskeyi 2 haftada bir yaparsan saçların normale döner ısı vurmadığın taktirde yıpratmışsın saçlarını beslemen gerek
asla brezilya fönünü önermiyorum. aynı sorundan bende muzdaribim. saçlarım aşırı gür, sık, sert ve kalın telli. biz zamanlar kıvırcıktı; ta ki ben yapısını bozana kadar :D şimdi sadece ön kısımlarım kıvırcık oluyor, kestirdiğim için. her neyse. sana kendi rutinimi anlatacağım. bende işe yaradı. saçlarım daha az kabarıyor ve eskisi kadar sert değil. ben elseve kullanıyorum (6 mucizevi yağ serisi) şiddetle öneririm. şampuan, saç kremi ve saç maskesi olarak 3 üründen oluşuyor bu seri. duştayken 2 defa şampuanlanıyorum. ardından saç kremini uyguluyorum ve saçlarımı topluyorum, o esnada keseleniyorum falan. daha sonra saç maskesini uyguluyorum. bu maske 5 dakika kadar bekletiliyor. maskeyi de durulayıp duştan çıkıyorum. saçlarımı havluya sarıp 10-15 dakika kadar bekletiyorum. sonrasında yine elseve'in saç güzelleştirici kremini (kuru saçlar için olanı) ve mucizevi yağ serisinin normal saçlar için olan sarı kapaklı yağını uyguluyorum, tarıyorum saçlarımı. (saçlarımı sadece duşta ve duştan sonra tarıyorum. bu sayede çok az kırılıyor.) ıslaklık geçip saçlarım kurumaya başladığında balık sırtı örüyorum ve 1-2 dakika kadar saç kurutma makinesiyle şeklin oturmasını sağlıyorum. sabah kalktığımda çok az kabarmış, çok az tülermiş ve güzel görünen dalgalarım oluyor.
elseve kullanmak zorunda değilsin. ben nemlendirme ve yumuşatma olayını çok beğendiğim için bu ürünleri söyledim. her zamanda bu ürünleri kullanıyorum.
İnce saçların varsa normal zeytinyağını hiç saçlarının diplerine önermiyorum çünkü onların yağı gitmesi uzun sürüyor, heleki yağlı bir saça sahipsen. Pantenin ya da elsevin (gördüğüm kadarıyla yani popüler olan) yağları var bazen bime geliyor 10 liraya satılıyor normal marketlerde de 20 liraya bulursun. Onlardan istediğin her zaman saclarinin uçlarına uygula ve durulama zaten kullanım şekli öyle onların hem çok güzel kokuyor hem asla saçları kirmiyor hem de kabarmasini önlüyor ama asla yaglandirmiyor, uçucu gibi bir şey zaten
Aynı problem bendede var saçım hem çok kırık hemde kabarık ben doğal yöntemler kulkanıyorum mesela kabarıklık için balla 1 litre suyu karıştırıyosun saçı şampuanladıktan sonra o suyla duruluyosun işe yararıyo playstore dan güzellik merkezi diye bir uygulama var saçlar için bir sürü maske önerisi var orda herşeyi anlatıyor bence çok güzel bir uygulama indirmelisin
bende de vardı bu sorun düzleştirme işini ya kes ya da azalt derim. saç kremi kullanabilirsin. kırık eğer çok ise aldır tekrar ama az ise saç kremi kullan ve saç yağı kullanabilirsin. onun için eczacıya danış derim :)
benim saçlarım da çok çabuk yağlanıyor. ablamın da tam tersi saçları çok kuru ve mattır. kırıkları çok belli oluyordu. internetten bir keratin maskesi aldı ve sanki saç uçları kırıklarını aldırmış gibi oldu çok yumuşacık ve çok güzel
benimde öyle çok kabarıyo.. genelde bere takıyorum onun için :) bide hani saç kremleri köpükler flaan var elidor doğal bukle köpük kullanıyorum o saçı besliyo ve düzgün kabarmasını sağlıyo ve kolay şekil veriyorsun
En İyi Cevaplar