Arkadaşlar saçlarım son kuaför faciasından sonra bir daha uzamadı. Uçlarından al dedim ve o kadar gür saç bir baktım omuzlarımda ve incecik kalmış. Saçlarım bir daha uzamadı. Uzasın diye kırıklarımı aldırayım dedim hepten beter oldu. Kaynak yaptırmayı düşünüyorum ama kaynakları çıkartırken kendi saçına zarar veriyorlarmış, kesiyorlarmış çıkarabilmek için bu doğru mu? Saçlarım uzamıyor, saç neden uzamaz? Ne yapmalıyım?Saçları Uzatmak İçin Ne Yapılmalı?
Saçlarım 3 yıldır uzamıyor, ne yapmalıyım? Saç neden uzamaz?
Saçlarım neden uzamıyor diyorsan hemen yardımcı olayım, birkaç bilgi vereyim. Saçlarımıza uyguladığımız işlemler uzama hızına da etki edebilir. Aynı şekilde bakımını ihmal etmek de saçlarımızın küsmesine yol açabilir. Bunun için neler yapabileceğimize bir göz atalım!
Saçlarım uzamıyor ne yapmalıyım?
Saçlarım uzamıyor ne yapmalıyım?
Bunun için doğal tarifler var. Yumurta maskesi yapabilirsin; Bazıları yumurta kokuyor diyor ama kesinlikle saçta kokusu kalmıyor. Yumurta akını saçının yoğunluğuna göre her yerine eşit şekilde dağıt. Daha sonra streç filmle güzel bir şekilde sar ve 1 saat civarı saçında beklet. Sonra bol su ile durula. Haftada bir uygularsan daha çabuk uzadığını fark edeceksin. Aynı zamanda da saçların güçlenecek.
Aktarlarda rahatlıkla bulabileceğin; Biberiye yağı, jojoba yağı ve lavanta yağına, ikişer damla kekik ağacı yağı ve sedir ağacı yağını karıştır. Oluşan yağ karışımını kısık ateşte ısıtıp, saç diplerine masaj yaparak uygula. Bu yağlarda saçlarının uzamasına yardımcı olur.
Bir de en etkili yöntem aloe vera. Hem cilt için faydalı hem de saçlarda inanılmaz etkisi var. Yarım tatlı kaşığı bal, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 fincan aloe verayı güzelce karıştır. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra yarım saat bekle ve ardından saçlarını durula. Bu maskeyi düzenli aralıklara yaparsan, canlı, parlak ve uzun saçların olur. Ayrıca alıp direkt olarak jelini yüzüne de uygulayabilirsin. Cildini inanılmaz nemlendiriyor. Ve ayrıca saçların dökülmesini de engelliyor
Saçlarım küstü uzamıyor diyorsan buraya! Saç neden uzamaz?
Saçlarım küstü uzamıyor
Aşırı işlem görmüş, yıpranmış saçların uzaması yavaşlayabilir ya da durabilir.
Düzensiz ve sağlıksız beslenmek saçların uzama hızına etki eder.
Isı kullanımı özellikle saç uçlarını kırar, saçların yıpranmasına yol açar. Uzamaya doğrudan etkisi vardır.
Saç tipine uygun olmayan yanlış bakım ürünleri saçları küstürebilir.
Aşırı sıcak su ile sık sık saçları yıkamak kurumasına, uzamasının yavaşlamasına yol açar.
Vitamin eksiklikleri, kansızlık gibi durumlar dökülmelere sebebiyet vereceği gibi uzama hızına da etki etmektedir.
Saçlar 1 ayda ne kadar uzar?
Saçlar 1 ayda ne kadar uzar?
Sağlıklı saçlar 1 ayda ortalama 1-1,5 cm civarı uzama göstermektedirler. İyi bakılmayan saçlar küser ve uzaması da yavaşlar. Aynı zamanda uçları yanan, kırılan saçların da uzamadığını fark edebilirsiniz. Diplerden uzuyor olsa da uçlardan kısaldığı için belli olmamaktadır.
Saçlarım uzamıyor! Saç nasıl hızlı uzar?
Saç nasıl hızlı uzar?
Saçlarınızı hızlıca uzatmak için yukarıda verdiğim tarifleri uygulayabilirsiniz, onlar dışında dikkat etmeniz gerekenleri ise şöyle sıralayabiliriz;
Düzenli beslenmek.
Protein, vitamin yönünden zengin gıdalara yönelmek.
Saçları 2 günde bir ılık su ile yıkamak.
Saç tipine uygun bakım ürünleri tercih etmek.
Isıl işlemlerden uzak durmak.
Saçların ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak.
Bakım yağlarıyla saç diplerine masaj yapmak.
Düzenli olarak taramak.
Saç uçlarını 2-3 ayda bir kestirip, kırıklardan kurtulmak.
İşte bunlar saçların hızlı uzamasına doğrudan etki eden maddeler arasında :)
Saçları hızlı uzatmak için saçlarımızı yıpratmamaya olduğundan daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Saç uçlarımız diplere göre daha güçsüz olduğu için ilk orası kırılmaya, yıpranmaya başlıyor. Saç uçlarımızı güçlendirmek için haftada bir uçlara yoğun bir şekilde badem yağı uygulayabiliriz. Eğer uçlarda kırıklar varsa mutlaka aldırmamız gerekmektedir.
Yediğimiz besinler de saçlarımızın uzama hızına etki ediyor. Hızlı uzayan saçlar için içerisinde B12, E vitamini, demir ve çinko bulunan besinleri tüketmemiz önemli. Tavuk, yumurta, badem ve yeşil mercimeği bol bol tüketmemiz gerekiyor.
Bunların yanı sıra saçların hızlıca uzaması için bir önerim daha var; Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakım Kremi. Serum bakım kremi olduğu için normal kremlerden daha akışkan yani kolayca durulanabiliyor. Saçlarımı uzatmaya karar verdiğimden beri kullanıyorum ve saçlarımın eskisinden daha sağlıklı ve daha kısa sürede uzamasını sağlıyor. Saçlarımı kırılmalara sebep olan etkenlerden koruyor. Keratin ve Çam Terebentin Yağı ile güçlendirilmiş formül. Keratinin saç sağlığına olan pozitif etkileri malum :) Aynı zamanda saçları da ağırlaştırmadan besleyip, hızlıca uzamasını sağlıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saçların kolay uzamama sebebi genetik olabilir. Bunun dışında vitamin eksikliği, yanlış beslenme, stres, kötü alışkanlıklar, yanlış yıkama, enfeksiyon, uykusuzluk da saçların uzamasını yavaşlatabilir. Saçlarım uzamıyor diyenler öncelikle sebebi bulup ona göre çözüm oluşturmalılar. Bu maddelerden hangisi senin saçının uzamasını engelliyor olabilir? Cevabına göre bu sorunu çözmeye yardımcı olabilirsin.
Daha sonrası için, benim de izlediğim bir yolu sana tavsiye edeceğim. Saç tipine uygun bir Elidor şampuan ve saç kremini bulmak artık çok basit. Elidor'un internet sitesine girip saç tipini ve sorunlarını seçerek buna karar verebilirsin. Ayrıca saçlarını yıkarken saç diplerine masaj yapmayı unutma. 2 ayda bir de saç uçlarından kestir ve onlara yeniden hayat ver.
Bir de bunlara takviye olarak Elidor'un Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakım Kremi'ni kullanmanı tavsiye ediyorum. İçeriğindeki keratin sayesinde saçı besleyip onarırken, çam terebentin yağı sayesinde de saçın sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlıyor. Ben öyle yaptım ve çok faydasını gördüm. Eminim sana da faydası olacak. Yumuşacık, kırıksız, sağlıklı ve uzun saçlar hepimizin hakkı 🌺
Kararın ve yılan yağı kullan ben bunlar la uzattım ama yılan yagina dikkat et her türlü tüy kokubkökünü besler bunlar doğal çözümler Birde glis in şampuan ve krem ı ve serum unu kullan siyah kutuyu tavsiye ederim saçına uygun olanı sev
kaynak daha çok zarar verir bak benim kullandığım ve tavsiye edebilceğim en güzel yöntem doğal bakımlar fönden uzak dur saça zarar veren şeylerden ve haftada iki kez çörek otu yağı badem yağı ve ceviz yağını karıştır saçına sür iki saat beklet bunu haftada iki kez yaparsan iki üç ayda saçların hem uzar hemde kırıkların gider düzenli kullanman gerek
Sabretmeye devam et , benimde saçlar rofle idi hemde platin ve belimde , kuafor yaktı ve küstü saçlarım ancak 1 yıl sonra düzeldi ... hııı kuaforemi ne olduuu ... dovdüüüüüümmm
bi yıl mı ben üç yıldır uzamadığından bahsediyorum iyi yapmışsın şu bişey bilmeyenlere kim belge veriyosa kuaför açtırıyosa Alh belasnı versn onlrın çocuk oyuncağı sanki
Merhaba, ben de saçlarıma 3 yıl önce kalıcı fön yaptırdım ve o zamandan beri saçlarım yıpranmış durumda ve uzamıyor. Memnun olduğunuz tavsiye edeceğiniz herhangi bir şey var mı bana çok mutsuzum :(
Bende dövmeyi düşünüyorum kuaförümü banada aynısını yaptı nen gittim boyattım bana yemin etti saçların yanmayacak diye bi kaç ay sonra bi baktım belimde olan saçlarım göğsüme geliyo kısalmış hep 1 yıl geçti aradan uzamadı hiç bi şekilde napıcam bilmiyorum aylardır evde kriz geçiricem çok kötü bi haldeyim kendimi eve kapattım dışarı bile çıkmıyorum nefret ediyorum bu halden artık kuaförü öldürmeyi düşünüyorum dayaktan zor tutuyorum kendimi katil olucam ben galiba ama hapse girerim en ufak bi şiddet uygulasam maalesef ben napıcam saçım 1 yıl geçti uzamıyo
aktardan macitefendi sac bakim yagi al. haftada bir dusa girmeden sac diplerine sur. ve basina sac bonesi tak 45dk bekle. yika her anlamda cok faydasini gordum. bende vitamin eksikligi ve sac boyasi nedeni ile sac dokulmesi oluyodu ve sacim uzamiodu. Şu an gayet iyi
Benimde sacimi kestirdikten sonra 2 sene kadar uzamadi degisik kuaforlere gittim olmadi .en son kuafor bir arkadasim vardi ona gittim isindede inanilmaz mukemmel ..ona kestirdim ve inan bana sadece bikac ayda omuzlarimda olan sackarim belime kadar uzadi .onemli olan dogru isini yapan birini bulmak
1
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
canım bu konu çok moralımı bozuyor psıkolojım bozuluyor artık hiç uzamıyor 3 senedir. pekı sen hangı aralıklarda saçını yıkıyosun ben hergun yıkıyorum? düzleştırıyomusun sureklı
Hergun duzlestiriyordum sacim hem cok cabuk yaglaniyordu o yuzden hemde cok fazla kirik olusuyodu. İki gun aralikla yikiyordum simdi 4 gunde bir falan en fazla .hergun yikarsan saclarin nemini kaybeder ve yipranir .dedigim gibi guvenilir bir kuafor bul haftada bir bakim maskesi yap sacina argan yagi falan sur mesela . Sonra uzamasini bekle
Depremden bir hafta önce subay tarzı olarak saçlarımı kestirmiştim. Bir hafta sonra İstanbul'a kız arkadaşımın yanına geldim. Akabinde yeniden saçımı kestirmem için ailesinin tanıdığı berbere gitmek zorunda bırakıldım. CHP'nin yönettiği İstanbul'da CHP'li berber ne yaptı bilmiyorum ama bana yaptığı tıraş nedeniyle saçlarımın uzaması durdu. İki haftadır aynı. Adama subay stili dedim. Adam PKK'lı teröristler ve mahkûmların tıraş modelini uyguladı.
İyisimi Ustura vur , 2-3 hafta bereyle gez kim farkederki. Sonra yepyeni saçların çıkacak. Bahara kadar 5-10 cm uzamış olur. Tabi iraden çok gucluyse..
Doğru canım sürekli yapman gereken bakımı yapsan bile saça zarar veriyor kaynak o yüzden kendi saçını uzatmaya bak hızlı uzatmak için liquid keratin kullanmıştım ben baya hızlandırıyor uzamasını hemde sağlıklı uzamasını sağlıyor.
bana ulaşırsan sana bir ürün önere bilirim 90 lira falan ama kirpikleri uzatıyor saçı uzatıyor saçların pırıl pırıl oluyor üstelik doğal bir ürün ben çocuğuma bile kullanıyorum daha bir sürü etkisi var süper bir ürün
Bepanthen bemiks evin bu üç serumu birer tane kır argan yağı ya da zeytinyağı ile karıştır saçına sür 2 saat beklet sonra yıka 15 günde bir yap bunu saçı çok iyi besliyor tavsiye ederim
hoşban ı tavsiye ederim onun sayesinde saçım çok uzadı kestirdim sonra tekrar uzatcam kara verdim ben hemensatiyorum. com da buldum orda var ilanimo. com da da var bugun almayı dusunuyorum tekrarda tavsiye ederim kızlar erkeklere tavsiye ederim içinde ne madde varsa çok iyi geliyo
omuzlarında olması ayrı bişey nasıl bi kesimse o kısalsa dua etcem de saçlarım incecik oldu çok gürdü hep ara makası attı galiba 3 yıldır aynı yani doktra gttim tahliller iyi çıktı bişey demiyo
kızlar size tavsiyem HOŞBAN kullanın saçım baya bir uzadı abimde kullandı sarı tüy saçları bile uzadı zor güç bela buldum hoşban ı tavsiye ederim internetten aldım bende başka kullanan var mı yazsın size nasıl geldi
aynen bende kullandım birisi satıyo hatta ilanimo. com sitesinden almıştım bende çok güzeldi tekrar alcam saçlarım baya uzadı ve ayriyetten dua felanda veriyo yanında çok faydası oldu bende tavsiye ederim
Bu gönderiyi nazman paylastin tarih olarak göremiyorum ama söyliyim gene sinemeke otu badem yağı bimeks ampul sinemeke aktarda diyerleride eczanede ama bimeks çok kötü kokuyor yağlar kullan yarıyor ama düzenli yapılırsa yoksa yaramaz
En İyi Cevaplar