Kızlar az önce yoğurtlu karbonat maskesi yaptım, sivilce ve siyah nokta için. 15 dk beklettim ve yıkadım hemen. Ama şu an yüzüm baya kızardı 😭 Geçer mi bu kızarıklık size de böyle bir şey oldu mu? Ne yapacağım şimdi ben ya. Leke bir şey yaparsa 😢😭😭 Yoğurt ve karbonat maskesi yapanların yorumları neler? Karbonat yoğurt limon maskesi yapanlar memnun mu?yoğurt karbonat limon maskesi yorumlar
Selam :) Hazır maske kullanmak yerine evde kendi yaptığım maske tariflerini kullanan biri olarak yoğurt, karbonat ve limon en çok kullandığım malzemelerden. Karbonat yoğurt limon maskesi yapanlar ile ilgili araştırma yaptığım zaman memnun kalan birçok kişi olduğunu görüp denemek istemiştim. O günden beri vazgeçilmezim oldu.
Yoğurt karbonat limon maskesi yorumlar olumlu mu?
yoğurt karbonat limon maskesi yorumlar
Karbonat yoğurt limon maskesi yapanlar bu harika maskenin en çok leke giderici özelliği olduğunu söylerler. Ben de onlara katılıyorum. Özellikle içerisinde bulunan limon cilt lekelerinin giderilmesine etki eder. İçinde bulunan bol miktarda C vitamini sayesinde cilt yenileyici ve iyileştirici etkisi de vardır. Yoğurt da cilt üzerinde bulunan lekelere etki ederken aynı zamanda gözenekleri küçülttür ve cildi sıkılaştırır. Limon ve yoğurt antibakteriyel olduğu için sivilce ve siyah noktalarından kurtulmanızı da sağlar. Maskenin içine karbonat girdiği zaman peeling etkisi yaratır. Aynı zamanda cilt lekelerini giderir, cilt tonunu eşitler, mikropları temizler. Karbonat maskesi kullananlar çok iyi biliyor ki bu maske çillerin rengini bile açan bir etkiye sahiptir. Faydalarını özetleyecek olursak:
Lekeleri giderir.
Cilt rengini açar.
Sivilce ve siyah noktaları yok eder.
Cildi ölü deriden arındırır.
Cilt üzerindeki mikropları temizler.
Gözenekleri küçültür.
Cildi sıkılaştırır.
Yoğurt karbonat limon maskesi kullananlar yan etkisi olduğunu düşünüyor mu?
karbonat yoğurt limon maskesi yapanlar
Ben bu maskeden memnun kalanlardan biriyim ancak karbonat maskesi yaptım yüzüm kızardı diyenler olabiliyor. Bu maskeden çok memnun olanlar olduğu gibi yan etkisi yaşayanlarda var. Çünkü içerisinde bulunan limon ve karbonat asidik maddelerdir. Eğer hassas bir cilde sahipseniz bu maddeler cildiniz üzerinde kızarıklığa, kaşıntıya ve tahrişe sebep olabilir. Maskeden sonra ciltte oluşan kızarıklıklar genelde 1-2 saat içerisinde geçer. Ancak sizin cildiniz çok hassas ise bu süre uzayabilir. Böyle bir durum yaşarsanız maskeyi bir daha kullanmayın ve kızarıklar geçene kadar cildinizi nazik temizleyiciler ile temizledikten sonra nemlendirici uygulamayı unutmayın. Eğer cildinizin hassas olup olmadığından emin değilseniz, maskeyi önce boynunuza veya elinizin üzerine uygulayın ve yan etkisi olup olmadığına emin olduktan sonra yüzünüze uygulayın.
Yoğurt karbonat limon maskesi nasıl yapılır?
yoğurt karbonat limon maskesi kullananlar
Bu maskedeki malzemelerin üçünü birlikte kullanabileceğiniz gibi ikili kombinasyonlarla da tarifler yaratabilirsiniz.
Yoğurt, limon maskesi: 1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limonun suyunu karıştırıp yüzünüze uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.
Yoğurt, karbonat maskesi: 1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çay kaşığı karbonatı karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
Yoğurt, limon ve karbonat maskesi: 1 yemek kaşığı yoğurt, çeyrek limon ve yarım çay kaşığı karbonatı karıştırıp yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
Bende onu haftada 2 kere yapıyorum. bana çok iyi geliyor. siyah noktaları gözle görülür şekilde azaltıyor. sen galiba karbonatı fazla koydun ya da cildin çok hassas. ben 1 tatlı kaşığı yoğurt, bir silme çay kaşığı karbonat koyuyorum. bazen 2-3 damla limon sıkıyorum sivilcelerime çok iyi geliyor.
2
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynn bende öyle koydum limon koymadjm ama 20 dk bekletin diyodu nette ama ben 15 dk beklettim Şu an yüzüm kızardı ama sanki yüzüm baya böyle temizlenmiş gibi görünüyo ben sivilce ve sivilce lekesi için yapmıstım
Anladım tamam, bişey sorabilirmiyim? ben böyle doğal haftalık yapabileceğim cildi güzelleştiren gercekten işe yarayan bir maske arıyorum senin var mı günlük rutin manken veya haftalık, önerdiğin varmı?
Ben her gece yatmadan önce yüzüme pamukla gül suyu sürüyorum tonik olarak yatmadan önce. Ben cildime kimyasal ürünler kullanamıyorum benim cildime iyi gelmiyorlar o yüzden doğal yöntemleri uygulamaya çalışıyorum. Bide işte yoğurt karbonat karışımını uyguluyorum çıldırın şuanda durumu iyi 2-3 sivilcem var o kadar.
tabii ki denedim. aninda, yani yuzu temizledikten sonra , farki goruyorsun. cilt tonunu, lekeleri aciyor bir miktar unu, suyla ya da gulsuyuyla macun kivamina ulasincaya kadar karistir. istersen bal ve biraz (cok az ama) limon ekle.
Sormamdaki amacim dudak ustu yesil gibi gozukuyor ve yanaklarimda kilcal damardan dolayi kirmizilik var suratim tamamen ayni ton olmasini istiyorum o yuzden dunde karbonat yogurt maskesini uyguladim ama pek bir fark olmadi ben farkedemedim yani
Bence yüzüne böyle şeyler sürme sağlıklı değil. Kuru ve hassas bir cilde sahip isen tavsiye etmem böyle şeyleri yüzüne sürmeyi falan. Çünkü yüzünü yakabilir. Karbonat yüze sürülmez yüzünü mahveder. Ama yoğurt sürmek genelde cilde iyi gelir bir zararı falan olmaz.
Yoğurt ve karbonat aslında bu maske tarifini uygulayan çoğu kişi var. Fakat cilt tipini bilerek, uygun olup olmadığını anlamak çok önemlidir. Cilt tipimizi bılerek ve bize uygun olan maskeleri kullanmak daha önemlidir. Bir de şu var eğer cildimizde problem yoğun şekilde varsa, bir uzman kontrolü ardından maske tarifi uygulanmasını öneriyorum..
Ben öyle karışımları kullanmıyorum hiç denemedim. Benim aldığım yüz maskeleri var. 3 ü soyulabilir. 2 si krem şeklinde. İşe yarıyor. Yüzümü canlandırdığını düşünüyorum.
Denicektim ama bir turlu deneyemedim zaman bulup sey elma sirkesi uygulaa icme sodasi ile karistir yari yariya sabah aksam uygula bende hic iz birakmadi sade soda olacak ama meyveli filan degil
En İyi Cevaplar