Sitedeki bir kız diyorki hayır dikkat çekici değil kapalılığa uygun sizce bu dikkat çekici değil mi? Kendinizi kandırmayın bana göre bal gibide dikkat çekiyor ve kaplılığa uygun değil
Ben kapalıyım ve üsteki konbini giymiyorum pantolon günah zaten erkeklerden alıntı olduğu için elbisede zaten düğunde giymelik ve normal giyine bilir ama benim zevkimi yine yansıtmıyor. Kapalı kızlar etek giymeli içleri belli olmamali makyaj yapmak istiyorlarsa hafir olcak abarmicaklar burunlarına hızma ya da Pirsing takmicaklar. Okadar eleştiriye açık ki ama yaz yaz bitmez herkes kendinden sorumludur.
Kardeşim herkesin görüşü farkli bize uygun gelmeyen ona uygun gelir. Ona kalsa tesettürde renk yoktur eşarp vardır sal yoktur. Vucudunu belli etmek yoktur bilek ve ayak bileklerin gözükmesi yoktur makyaj yoktur sadece sürme vardır siyah göz kalemi. Ama bunları kimse yapmiyor aslını sorarsan bende bunlara bukadar uygun değilim ama elimden geldiğince uymaya çabalıyorum. Şimdi bol pantolonlar çıktı millet giyiyor ama oda günah. öyle işte boşver gitsin 😊
İnşallah bende kapanacağım ama böyle olmayacağım çünkü ben uygun kapalı gördüğümde yolda seviniyorum resmen inşallah sende bak biliyormuşsun en uygun şekilde olursun kardeşim😊
Bu arada bu tarz giyinen kapalıları eleştirdiğine göre kendin ferace falan giyiyosun. Yoksa bir insan kendi hiçbir şekilde uygulamadığı ayeti az da olsa uygulamaya çalışan birini neden eleştirsin? -(ama bn açığm. s)
bir dakika ben eleştirmiyorum eleştirmek farklı ben ona hatasını dedim uyardım evet ben kapalı değilim utanmıyorumda o da bana insanca kapalılığı anlatabilir hiçde bana karışma demem ama o bu sorumluluğun altına giriyorsa ya uygun giyinecek ya da hatası yüzüne vurulduğunda laf etmeyecek
Biri sözde kapalılar falan diye bişeyler demiş ve sende aynen demişsin evet birbirimizi bağzı konularda uyarmalıyız ama. Sen daha onu bile yapamamışsın sence karşındaki seni kaale alırmı? Şahsen ben almıyorum arkadaşımın biri saçlarını yeşile boyadı yırtık kotlar falan giyiyo Banada nasıl kapanmam gerektiğini söylüyo. Bende artık gülüyorum. Ama bani bir çarşaflı feraceli hanım eleştirsin sözlerini dikkate alıyorum ve elimden geldiğince hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum. Biz en azından elimizden geldiğince nevsimizi yenebildiğimizce örtünmüşüz onu bile yapmayan insanların bize fetva vermesi çok trajikomik.
Ben öylede değilim işte bazı kapalılardan daha kapalı giyiniyorum hayatımda hiç şort giymedim veya göbeği açık veya dikkat çeken takılar kolyeler mesele kapak meselesiyse kapağın alasını sana burada ben yaparım oturamazsın bile kapanmak içinden gelmekle alakalıdır ve benim içimde yok ama adım kadar eminim ki kapanacağım ve Allahın kuralına göre kapanacağım bu dediklerini bide Allahın karşısındayken diyebilecek misin "Allahım yaa olduğu kadar bişeyler yapmaya çalıştık" ben sana kapalı demiyorum bu tür kişiler gözümde açık kişilerdir veya şeffaf böşörtülülerdir sizler farza değiltarza uyuyorsunuz açık bir kızı aaa şuran açık felan diyemezsin çünkü o daha o sorumluluğun altına girmemiştir ancak girerse eleştirebilirsin kapakmış sen hala olayın kapakta olduğunu düşün şeffaf kapalı
Dediginr bakarsin kotu niyet hep aranir ama ben oyle birsey goremedim simdi kizlar devamli birbirlerini kiskanip su soyle kapanmis bak su ne kadar acik giyinmis gerek yok bunlara birbirinizi uzmekten baska hicbir ise yaramaz babaannem gibi konustum resmen😄
@Allisqe ya sen ne diye atlıyorsun onu anlamıyorum yemin ederim iş kıskanmakda olsa rezil de ederdim o kızı neyse ya itle köpekle uğraşacak vaktim olsa veteriner olup seni tedavi ederdim yoruma atlaya sen hayır bana laf attın diyen sen ne desem olmayan IQ na yazık devam et helal👏🏻
Sende heralde Ölünce Allahım ama ben daha kapanacaktım kapalı kızlara düzgün kapanması konusunda fetva veriyodum o kadar mı diyeceksin? Kusura bakmada öbür tarafta yapacaklarımızla değil yaptığımız kadarla yargılanıcaz. bir gün gerçek anlamda kapan o zaman bize ders ver ve emin ol en iyi şekilde dinleriz seni. ama şu an çarşaflı ablalar gibi sert bir dille kimseyi eleştirme (yorumlara cevaplarından bahsediyorum) ve kendinide bir çk kplıdn dha kpalıyım. s diyede avutma benden sana bir öneri ;)
"Çünkü o daha sorumluluğun altına girmemiştir" vay be kendini böyle avutuyosun demek. Günahta zaten yazılmıyo nasılsa sorumluluğun altına girmemişsin. Kapanıpta ayete uymayonca yazılmaya baslıyo günahta zaten.
Yo ben kapanacağım zaten sadece içimden gelmesi gerek ve eminimki kapanacağım az yürekli ol ya ben Allahın karşısında evet Allahım kapanmadım ama içimden gelince kapandım rızan olursa da olmazsada sana boynum kıldan ince diyeceğim senin gibi kıvırtmıyorum ya ben yapamıyorum olduğu kadar felan değil o göz kırpmayı yapınca bişeyler yaptığını sanma öyle ben sizin gibileri kapalı saymıyorum erkeklerin yorumlarını okursan sizin gibiler için şehvet ve ahlaksız kelimeleri kullanıyorlar oysa kapalılık erkeklerden korunmaktır emin ol Allahın emrettiği şekilde kapanacağım sen benden beyersin hem kendini hemde Allahı kandırdığını sanıyorsun
Sen nasıl şimdi içimden gelmiyo kapanmıyorum diyosan bende şimdilik ferace giymek içimden gelmiyo diyorum. Ayrıca bbii sehvetlendirici ahlaksız olarak nitelendirmebiz çok üzücü. Yazık. İnsanlar kendilerine bakmadan ne de çok laf ediyo millete. sana. Ben zaten doğru kapanıyorum demiyorum ama sen daha benım kadar bile olmadan beni eleştiriyosun. Kendi bahanende hazır içimden gelmiyo! Yapamıyosan azda olsa yapanlara laf etme. Kendin ayeti denemeye bile çalışmıyosun neymiş hanfendinin içinden gelmiyomuş. Sehvetlendiriciymiş ahlaksızmış. Bbi tane bile yorumumda olması gereken bu demedim ben doğru olmadığının farkındayım ilwrdede feracdedimmeyi düşünüyorum falan dedim. Bize laf ediceğine madem bu kadar dindarsın hemen yarın ayetteki gibi kapan! Allah içinizden gelince kapanın demememiş madem ayete uygun kapanacak ka. Oldu canım bu kadar dindarsan içinden gelmesini beklemeden örtunursun
O zaman bana ben kapalıyım deme sende benim gibisin iyide yoruma atlayan üstüne alınan kuyruk acısı olanda sensin bunun azı çoğu yok az yürekli ol ya ben kapalı değilim de çünkü sen tesettürlü değilsin kabul olduğunu mu sanıyorsun şu an boşuna yani benden farkın yok benim gibi olmadan bize laf atamazsın diyemezsin çünkü senin gibi olacak bişey yok bende bilirim pantolon giyip başıma süslü şalımı güneş gözlüğümü takıp dolanmayı bahanem değil bu çünkü açılacağımı biliyorum ama uygun zamanı bekliyorum kapanıp açılmanın ne manası var? Kapanacaksam da ki kapanacağım tam kapanacağım ama şunu aklına iyi sok sen kapalı değilsin eğer öyle dersen diğer tam tesettürlü kardeşlerime haksızlık edersin
Kadin zaten ya elbise giyer ya carsaf ya da tunik ne giysin baska bu kadin abartmayin ayrica soruyu ben de gordum kiz dikkat cekiyor mu diye sormuyordu abarti mi diye soruyordu
En İyi Cevaplar