Bacaklarımda batık var, internette araştırdım kuru kese yapın diyor. Kuru kese derken bacaklarıma su tutmadan mı kese yapacağım? Kuru kese nedir? Kuru kese nasıl yapılır?kuru kese nedir?
Selam :) Kuru kese vücuttaki batıklardan kurtulmak için kullanılan en iyi yöntemlerden biri. Yapması da oldukça kolay.
Kuru kese nedir?
kuru kese neyle yapılır?
Kese ölü deriden ve batıklardan kurtulmak için evde kolayca yapılabilecek bir uygulama. Kese genelde duş sırasında vücudumuz su ile yumuşadıktan sonra yapılır. Cildin üzerindeki ölü deri yumuşayınca daha kolay arınır. Ancak vücuttaki batıklardan kurtulmak için duştan önce kuru kese yapılması önerilir. Peki kuru kese nedir? Kuru kese duştan önce vücuda su değdirmeden yapılan bir uygulama. Kese yerine yumuşak kıllı bir fırça da tercih edilebilir. Dairesel hareketler ile vücut 10 dakika boyunca nazikçe keselenir. Batıklardan kurtulmak için bu işlemi haftada 2 kez yapmak gerekir. Düzenli kullanımdan sonra batık oluşumu engellenecektir. Bu uygulama vücuttaki kan akışını da hızlandırdığı için hücreler daha kolay yenilenir. Bu yüzden gençleşmeye de etkisi vardır. Aynı zamanda selülitler için de oldukça faydalıdır.
Kuru kese neyle yapılır, nelere dikkat edilir?
kuru keseleme
Bu uygulama için kese veya fırça kullanılabilir. Kuru kesenin birçok faydası var ancak doğru şekilde uygulanmaz ise ciltte tahrişe sebep olabilir. Bu sebeple kuru kese nasıl yapılır sorusu oldukça önemli.
Kuru keseleme duştan önce yapılmalıdır.
Kullanılan kesenin veya fırçanın cildi tahriş etmeyecek bir yumuşaklıkta olmasına dikkat edilmelidir.
Kuru keseden sonra duş yaparken hassas ciltler için uygun nemlendiren bir duş jeli kullanılmalı.
Duştan sonra vücut iyice nemlendirilmeli.
Güzel nemlendiren duş jeli var mı?
güzel nemlendiren duş jeli
Kuru keseden sonra duşta kurutmayan ve nemlendiren bir duş jeli kullanmak çok önemli. Bu yüzden temiz içerikli bir ürün kullanıyorum. Pure Line tam olarak ihtiyaçlarımı karşılan bir duş jeli. İçerisinde alkol, paraben ve yapay renklendirici bulunmadığı için güvenle kullanıyorum. Kese gibi işlemlerden sonra cildi tahriş etmeden derinlemesine temizliyor ve nemlendiriyor. 12 saat kalıcı kokuları ile duştan sonra uzun saatler boyunca keyifli olmamı sağlıyor.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Al keseyi kelebek kesesi gratiste watsonsta satılıyor duş aldığında daha liflenmeden şampuan yapmadan ııslat vücudunu kesele bacaklarını Ben şaşırıyorum bu yaşa gelmişte daha keselenmemiş insanlara ne kir çıkar sizden😬
geçmiş olsun pomza taşı da yardımcı olur fakat et fazla yıpratma derini sonra acısına katlanamazsın kuru kese yle fazla ıslatma nemli olarak batık olan yere sürerek ölü deriyi temizle fazla yıpratmadan yapacaksın
En İyi Cevaplar