Selam pıtırcıklar 🎈vişne suyu lekesiGiysilerden meyve lekesi nasıl çıkar, kurumuş meyve lekesi nasıl çıkar? Yazın yemelere doyamadığımız vişneler kışın harika bir içecek olur fakat kaza ile olsa da üstümüze döküldüğü zamanlar oluyor. Peki gömlekten vişne suyu lekesi nasıl çıkar?
Giysilerimizdeki lekelerle mücadele etmek bazen çok zor olabilir. Özellikle vişne suyu lekesi kabus lekeler dediğimiz kategoride diyebilirim. Bu lekelerle baş edebilmek imkansız değil bir kaç önerim olacak
Giysilerden Meyve Lekesi nasıl çıkar?
Öncelikle lekeli bölgeyi ılık suda bekletelim ön işlem yapalım.
Ardından beyaz sirke ile herhangi bir toz deterjanı karıştırıp macun haline getirip lekeli bölgeye iyice yedirelim. Rinso Deniz Mineralleri beyazlar için iyi sonuç verecektir.
Rinso
Lekeli bölgeye bu işlemi uyguladıktan sonra bir kaç saat veya bir gece bekletelim.
Bekletilen lekeli çamaşırı tekrar uygun bir deterjanla yıkayalım.
Kurumuş meyve lekesi nasıl çıkar?
Ön Tedavi Çözümü oluşturun. 1 yemek kaşığı beyaz sirke ve ½ çay kaşığı sıvı deterjanı bir litre soğuk suya koyun, karıştırın.
Kumaşın iyice emmesini sağlayın, sonra yaklaşık 15 dakika ıslanmasına izin verin.
Soğuk suyla iyice durulayın.
Yeniden Yıkayın. Kalan renk değişikliğini gidermek için giysiyi tekrar bir kez daha yıkayın.
Kurumuş meyve lekesi için az önceki verdiğim formülü uygulamakla birlikte size bir başka çözüm olacak ılık süt ile vişne suyu çıkarma işlemi olacaktır.
🍒Vişne suyu dökülmüş olan bölgeyi ılık süte batıralım ve bir gece bekletelim. Ardından beyaz sabun veya uygun bir deterjan ile yıkayalım. 🍒Mutlaka ön işlem yapmayı unutmayalım. 🍒Lekenin diğer bölgelere yayılmasını önlemek için bir lastik veya eski bir bez parçasıyla çizgi çekelim. 🍒Çitilerken lekeli bölgeyi diğer temiz bölgeye temas ettirmekten kaçınalım
Benim beyaz sweatshirt'üme Coppy vişne suyu dökülmüştü ama çok değil sadece ucundan değdi ama gene de iz yaptı. Ben direkt 60 derecede yıkadım. Çıkmadı. Sonra kuru temizlemeye götürdüm ve kuru temizlemeci bana ''Yıkadın mı?'' diye sordu. Başımla onayladım. ''Keşke yıkamasaydın bir de 60 derecede yıkamışsın'' dedi. Meğer lekeler soğuk suda yıkanmalıymış. Kendisi çıkarmaya çalıştı ama ufak bir iz kaldı yani renk tonu belli oluyordu. Dökülürse çıkma ihtimali var ama benim gibi 60 derecede yıkamayın 😂
Bu tip lekeleri sıcak suyla yıkamak gibi bir hataya sakın düşmeyin. Sıcak suyun bu lekelere karşı hiçbir etkisi olmuyor maalesef. 30 derece gibi düşük programlarda yıkamanızı tavsiye ederim. Soğuk su bu gibi lekeleri daha iyi çıkartır.
Ayrıca hafif ılık su ile ıslatıp deterjan ile birlikte biraz çitileyip 10 ila 20 dakika arası bekledikten sonra leke daha rahat çıkar.
Düşük sıcaklıkta soğuk suyla yıkama yapmak çıkma ihtimalini artırır gadası. Ama yüksek derecede yıkama yapmak olası sonuçların daha kötü olmasına işaret ediyor.