Sene olmuş 2016 hala paspal paspal gezen insanlar var. Adam ta 1930 da nasıl giyiniyor bee

Ülkemizin kurucusu liderliğinin yanından sanatsal zevkleri de çok kuvvetli. Bir çok giysisinin tasarımını kendi yaptığı söylenir. Tabi o zamanlarda bir çok lider bu tarz giyimden uzaktı. Çaki'nin gelini gibi giyiniyorlardı.
Atatürk gibi giyinen biri de o zamanlar Chruchill vardı. Diğer Stalin, Hitler, Mussolini, Roosevelt vs. bunlar şık giyimden uzaktılar.
Aynen. vizyonu geniş insan, son yıllarında zamanını geçirdiği köşkü ziyaret ettim o yılda bu tasarım peh dedim
Asaletin vücut bulmuş şeklisin Mustafa Kemal. Seni sevgi ve derin bir özlemle anıyorum ve önünde saygıyla eğiliyorum.
Türklerin ve Türklüğün sana ihtiyacı var. Sen benim ve ırkımın başına gelmiş en güzel şeysin. Ne Mutlu Türk Doğana!
Atatürk her şeyine önem gösteren birisiydi ve bunlardan bir tanesi de giyim kuşamdı. En karizmatik ve tertipli lider benim gözümde Atatürk'tür
Cevap
25Cevap
Benim atam ne giyse yakışır, yakışıklı adam da şık giyinir.
Ah be Atam sen neymişsin be karizma dedigin budur abi
Her şeyiyle yüzyılların lideri, sadece belli senelerin değil.
bu ne saçma bir karşılaştırma
https://gifgalaksi.com/upload/shrg__40.gif
karlşılaştıırdıgın bir lider
Lider, örnek olmalıdır.
Şimdikini örnek alanları da görüyoruz..
iyice saçmaladınız Atatürk'ü fikirleri, yaptıkları ve kişiliği yüzünden seviyorum giydiği şeyler yüzünden değil ayrıca bir insan zekasını kültürünü ve karakterini ortaya koymuşsa paspal olsa ne olucak şık olsa ne olucak boş boş işlerle uğraşmayın.
Her şeyi güzel düşünceleri, giyimi, duyguları💛💙💜💚
Abi adam rüya gibi ya hala idrak edemiyorum böyle bir insan nasıl bu çografyada yaşadı
bundan bin sene sonra bile, ondan daha şık, daha asil ve daha karizma olmayacak, gelmeyecek...
Adam karizma be :D :D örnek oluyo ülkeye.. Ata ya örnek olması lazım yönlendirmesi lazım
atam o giyinecek tabi günümüzdekilerde görüp feyz almaları gerek
o ADAM çünkü üstün zekaya sahip şu an hayatta olsaydı emin ol ne pkk kalırdı ne ışıd nede fetöcüler
Paspal giyinen dediklerin yemeyip yediren giymeyip giydiren emekçi babalar
Atatürk o zamanlar zaten paşaydı. Nasıl giyinmesini bekliyorsun. Bu kadar kör Kemalist olmayın.
parası olmayıp giyinemeyene lafımız yok tabiki parası olduğu halde paspal giyinenler var onlara laf.
Kemalizm akımı sonsuza kadar var olacak.
Önce bir alıngaçlarını aç da iyi oku. Kör Kemalist dedim. Bende Atatürk'e müthiş saygı duyarım, severim. Desteklerim de Kemalizmi. Lakin genel anlamda bir değeri yükselteceğim diye de fütursuzca cümleler sarfetmem.
Ben ne demişim sen Kemalizm var olacak diyorsun (ne alaka ya)
@mka1997 Atatürk epey varlıklı bir zattı.
Yadırgamıyorum hemen alıcılarınızın ayarlarıyla oynamayın
@mka1997 Direk miGüleyimyoksa önce bir nefes alayım mı?
önce derin bir nefes al kanka.
Bizar avrupa özenmesi biraz kendi zevki felan ne bilim la :D
Ozaman Anadolu insanı savaşlardan bıkmış 40 yamalı elbise ayağında çarık bile yokken atam ve bütün devlet erkanları grandtuvalet hepsi sonra köylü milletin efendisidir yedik atam yedik teşekkürler;)
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan 10 sene içerisinde halkın refah düzeyi çok hızlı şekilde yükselmiştir.
Son 10 senede 1 tane fabrika kurulmazken 1923-1933 arası binlerce fabrika kurulmuştur iş istihtamı sağlanmıştır.
Yav hehe.:)
Adam Paşa, Cumhurbaşkanı nasıl giyinmesini bekliyorsun anlamadım. Köylülere verdiği desteği araştır.
@aanilaksoy İnsanlar okadar zor durumdayken sen gel şapka kanunu çıkart zorunlu yap giymeyenide as sonra köylüye destek tamam tamam yedik afiyet olsun bize
Şapka pahalı birşey değil.
Asılanlar masum köylüler değil, şeriatçı ve yeniliklere tamamiyle kapalı, tüm inklaplara ön yargıyla yaklaşan bir kesim. Bu ülke Boğaziçi köprüsüne itiraz etmiş insanları da gördü zamanında. Bu gibi insanlar maalesef hep olacak gibi b
@aanilaksoy Hep öyle nedense hep aynı kılıflar yalanlar başkada birşey duymuyorum klasik kemalist palavraları. Şeriyatın ne olduğunu bilmeyen kimseler gelip burada şeriyat şeriyat demeleri kadar ironik bir durum yok. Ayrıca atatürkün yaptığı bütün inkılaplar ithal ve islam karşıtı sana şunu atayım
https://i.hizliresim.com/kv2619.jpg
Tabi mezarından çıkarlıp asılan ibrahim hakkı hazretleride şuçluydu iskilipli filan hepsi ingiliz ajanıydı dimi hep aynı palavralar çünkü tarihide istediği gibi değiştirip bu zulumlere kılıf buldular. İnsanları Türk Kürt diye ayıştırdılar. Sırf Türkçe bilmediği için Türkiye cumhuriyetine fayda sağlanamayacagından dolayı asılmasına karar verilmiştir denilen bir sürü kürt.
Ben Kemalist değilim, ben aslında bişeyi değilim. Tarafsız olmaya çalışıyorum. Şimdi diyeceksin ki niye Kemal'i savundun. Açıklayayım. Ben hangi insan olursa olsun onun iyi yanlarını görüyorsam kötü yanlarını da görürüm veya tam tersi kötü gözle bakılan kim varsa onun iyi yanlarını da kabul ederim inkar etmem veya görmezden gelmem. Ben sana kılık kıyafetle ilgili kısımdaki tutumunu açıklamaya çalıştım. Kusursuzdu gibi birşey demedim veya o yücedir vs gibi zırvalamadım. Benim için tek yüce Hz. Muhammed tir. Tek idol. Tek rol modeli.
Özetle rte, mka bahçeli vs vs aklına kim gelirse gelsin ben herkesin hatalarının olduğunu söylüyorum. Sana da tavsiye ederim.
Atatürk bu ülkenin başına gelebilmiş en güzel şeydir o olmasa adın yorgo olurdu
@aanilaksoy Tabikide bende aynı şekilde yaklaşıyorum olaya lakin. Bu konu bu şahısın dini v. s değil. İnançlı halkına karşı yaptığı karşıt devrimler sorgulanması gerkeen nokta burası. Yoksa krem peynire yapsın beni ilgilendirmez zaten. Benimde tek önderim. HZ MUHAMMED S. AV. MDİR.
Tabi adın yorgo olurdu senin anneannende melisa olurdu dimi? Nekadar komik argumanlarlan bunlar? Müslümanlar kadere iman ederler o olmasaydı şu olmasaydıya değil. Kişiler sadece vesiledir
şu an siyaset konuşuyoruz din değil.
Din konuşacaksak ayrı dinle ilgili bir soru açayım orda konuşalım
Senin açtığın soru kategoriside Moda ve bakım dikkatini çekerim. Din siyasetle bir bütündür.
din ile devlet işleri ayrıdır.
Yav hehe. Din senin hayatının bir parçası ve heryerde olmalıdır.
Hayır
İyi. Ozaman uzatmanın anlamı yok ama kalkıpta sonra müslümanım deme. Değilsen zaten hayır demeye hakkın var
Yoo müslümanım sizin gibi süslüman değilim
Süslüman olan sensin işte. Dini devlet işlerinden ayırırsan dinsiz devlet olur. şu an olduğu gibi bütün kaostan bunun için zaten.
ondan din dile devleti karıştıran bütün ortadoğu ülkeleri karman çorman hepsinde iç savaş var demi :D.
bir türkiyede yok. Şu son zamanlardaki olaylardan hükümetin cemaatlere verdiği tavizlenden kaynaklı son 10 sene içerisinde. Yani oda dinle alakalı türkiye içerisinde dini cemaatler paralel devlet oluşturdukça türkiye karışmaya başladı. şu an temizleniyor tekrar eski laik türkiye modeline dönüş olunca ülke nasıl sütliman oluyor
İşte şu yorumla cahiliyetini tescillemiş oldun. Şia ve vahabbi fırkasından hiç haberin yok işidi saymıyorum bile. Zaten böyle bir yorum atacağını biliyordum sazan gibide yeme atladın doğrusu:) Şimdi sana din dersi vericemde gerek yok senin din dersi almana. Çünkü fayda vermez. Beynini tek birşeye şartlamıssında ondan
hehehe laf soktun.
Kendin araştır. Dünyada laik ve hatta seküler olan devletler en başarılı devletlerdir
Amerika Fransa İsveç Kore
Bide şeriat devletlerine bak
Suudi Arabistan İran Afganistan Pakistan
Al işte şimdi 2 kat cahil oldun. At gözlüklerini çıkartman için seni uyarmıştım. Öncelikle şeriyatın ne olduğunu ve nasıl uygulandığını öğren. Tabele devletlerini şeriyat uygulıyor diyenler islam düşmanı insanlardır safını belli etmen güzel birşey. Ayrıca şuanda ortadoğudaki terorün tek sebebi ine batılı devletlerdir. Hepsi bize karşı darbecileri ve teroristleri destekliyor. Ülkelerindeki refahı demokrasiyi v. b şeyleri başka ülkelere saldırarak onları sömümerek elde ediyorlar. Yazık bence fazla kendini daha fazla rezil etme. Dön peygamber s. a. v zamanına 4 halife zamanına ve osmanlının zamanındaki şeriyata bak.
Tamam demek ki neymiş günümüzde şeriat uygun değilmiş ki gelse bile kim halife olacak el bağdadi mi kendini halife ilan etti zat. şu an dünya da halife olacak insan da yok. Kaldı ki darbeyi batılılar değil bizzat 10 senedir cemaatleri laik devletin damarlarına sızdıran hükümet kendin kendine yapmıştır neredeyse. Sonradan aklı başına geldi dini cemaatlerle iş yapılmayacağı ama iş işten geçti çoktan. Neyse seninle olan münasebetimi burada kesiyorum. Daha fazla zaman harcayamam sana zamanım kıymetli
Yemedi dimi çünkü şartlanmış beyninin devreleri bir yerde atmaya başlıyor. İyice batırıyorsun iyice. İşte bunlar hep bilgisizler bu fırkaları bilmiyorsun ne şiayı vne vahabbiliği çünkü hadis okumuyorsun dini kaynaklara bakmıyorsun kuranda okumuyorsun. Şeriyat uygun değilmiş diyen kişi dinden çıkar. ALLAH kuranı bir şeriyat kitabı olarak gönderdi. Ve kıyamete kadar içindeki hükümlerin geçerliliği vardır
Sana ayetleride atıyım (tabi okuyacağını sanmıyorum)
hadistweet.blogspot.com.tr/.../...ve-hadisler.html
Şimdi kimin müslüman kimin süslüman olduğu meydana çıktı. Bende değerli vaktimi senin gibi değersiz şartlanmış at gözlüklere harcamıyacağım
Hahaha Ulan ayet atıyorum ayet? Ayette açıkca ifade ediyor?
Ve o hadislerin hepsinin senedi ravisi belli. Hadisleri aktaranlar kuranı aktaran sahabeler zaten:) Yani sen kuranıda yalanlıyorsun ayrıca kuranda açıkca şeriyat birçok yerde geçer
al oku
meal.ihya.org/.../...eriat-ile-ilgili-ayetler.html
Sen birgün başka bir devlette azınlık müslüman durumuna düşersen eğer o zaman anlarsın laikliğin kıymetini
Bugün arakanda laiklik olsaydı oradaki müslümanlara o eziyetler yapılmazdı. Arakan da insanlar oruç tutuyor diye öldürüldü
Bugün israilde laiklik olsa orada ki müslümanlar o kadar zor durumda olmaz
Bugün çinde laiklik olsa oradaki müslümanlar o eziyetlere maruz kalmazlar.
O tam tersi işte. Eskiden osmanlının gücü heryere yetiyordu. Şimdi ise ingilizlerin çizdiği sınırlarda tıkanıp kalıyoruz. Halifelik kalktığından beri müslümanlar zulum ve sefalet altında. Osmanlı zamanında çoğu ülke bizim vatandaşımız canımızdı. Şimdi neoldu? Koskoca bir hiç. Ben sana açıkca Kuranda geçen ALLAHın hükmünü söylüyorum. Laiklik dediğin şey gavur uydurması birşeydir. Bir müslümanın bunu benimsemesi deli saçması birşeydir. Sen hem hakimiyet ALLAHın diyiceksin ALLAH yüceler yücesidir herşeye hükmeder herşeyi yöneten odur diyiceksin sonrada iş onun dinine gelince ALLAHın dini devlet işlerine karışmamalı diyorsun bumudur yani bu nasıl çelişkidir? ALLAH kuranda demiyormu ALLAHın indirdiğiyle hükmetmeyenler kafirin ta kendisidir? Bugün eğer ALLAHIn hükmüyle yönetiliyor olsa idik zekat sistemimiz devlet eliyle olucak zekat memurları kişilerin mallarını hesap edip zekat alıp fakire vericekti gücü yetmeyenden vergi alınmıyıcaktı
Ve cinayet , tecavüz v b ağır suçların cezası kısasa kısas olucaktı? Kim ister dimi at adamı nezarete yedir içir bumu düzen?
kardeşim sen hristiyan bir türk vatandaşı olsan türkiyede laiklik olmasa yaşamak istermisin ya allahaşkına ya. Artık dünya kozmopolit bir ülkede sadece hristiyanlar bir ülkede sadece müslümanlar yok bütün ülkelerde her ırktan her dinden insan var. o zaman hristiyan türklerde türkiyede hristiyanlığa yönelik yönetilsin der öyle bir saçmalık olmaz.
Her ülke kendi dinine göre yönetme özgürlüğüne sahiptir? Eğer ben müslüman isem ki ülkenin büyük kısmı müslüman öyleyse öyle yönetilmeli? Dinsiz devlette bir inanç seçeneğidir ona bakarsan? Burası Türkiye ve bu ülkenin nufusu müslümandır bukadar. İstemeyen istemez. Ayrıca osmanlı 600 sene yahudisini hristiyanını ve birçok inançtan insanı aynı çatı altında farklı kültürler ve dillere bir arada idare ederken 90 senelik cumhuriyet tarihi bize neyi gösteriyor Kürt , Türk ayrımı v. b bir çok ayrımı kanı ve vahşeti gösteriyor. Ve sen avrupa çan sesi duydugunda kapatınlan şunu dinlemek istemiyorum diyebiliyormusun hayır? Öyleyse hristiyan bir Türkte islam devleti içinde haklarını ve yerini elbet bilecektir. Şunu unutma ALLAHın dini ve hükümleri adaletlidir hak yemez.
Bu gün ülkede bir din dersi bile sorun oluyor insanlar müslüman olmadığı halde çocuklarının din dersinin zorunlu olmasından dert yanıyor. sadece bir derste bu kadar sorun çıkıyorsa sence yönetim şeklinde hiç çıkmaz mı?
Çıkmaz emin ol. Ama sen dediklerimi umarım anlamışındır. Zira derin ve muhim konulara değiniyorum. Din dersi sorun ediliyor çünkü insanların beynine yerleşmiş bu deli saçması zehir mevcut bunun akıp gitmesi gerek.
hayır hiç kimse zorla din dersi görmek zorunda değil hiç kimsede zorla islami usullere göre yönetilen bir ülkede yaşamak zorunda değil. Çoğunluk moğunluk anlamam ben bu ülkede 1 tane bile müslüman olmayan insan varsa ona saygı göstermelisin. Kime dini hükümlere göre yönetilmek zorunda değil. Din derside kesinlikle zorunlu olmamalı isteğe bağlı almak isteyen alsın.
Bak ağzınla söyledin. Kimseyi tutmuyoruz isteyen gidebilir. İsteyende almaz. Ona görede bir düzen getirirler emin ol Osmanlı mekteplerindede yahudinin hristiyanın cocugu okuyordu;)
Sen merak etme ALLAHın adaletinden hükümlerinden şüphen olmasın.
o çocuklar devşiriliyordu. Kimsenin devşirilmek gibi bir zorunluluğu yok. Bu ülkede bu şekilde müslümanı da rahat yaşıyor müslüman olmayanıda
sana ibadetinde bir engel var mı yok
Yok abi yok ben sana anlatamıyorum olayı. Olayı sadece ibadet olarak algılıyorsun din sadece namaz kılmak oruç tutmak değil. Senin adalet sisteminde ALLAHın emirlerine göre uygun ve caydırıcı adaletli olmak durumunda. ALLAH muhafaza yakınını biri öldürse birşeyin çalınsa veya tecavüze uğrasan hemen adalet nerede demeye başlarsın çoğu insanda böyle söyler ama işlerine gelmez.
Sanki Osmanlı zamanında yahudiy hristiyana eziyet edilmişte. Ulan yahudiler ispanyadan kaçıp osmanlıya sıgınmışlar. Ve daha bir çok olay ama kime anlatıyorum. Sen sabit fikirlisin. Ama şunu inkar etme. Şeriyat haktır ve gerçektir ALLAHın emridir onu inkar etmek ona sövmek aşağılamak küfürdür insanı dinden çıkarır ayetleride zaten attım apapaçık geçiyor haydi selametle...
adam ülke kurtarmış yazık be sizin gibiler için değer mi?
kimler için?
sen hayırdır ya ne alaka bu verdiğin cevap şimdi
tabiki böyle giyinecekti...
nerdeyse ülkenin sahibi
tabi böyle giyinecek
o paspal dediklerinin maddi durumu var mı ki hiçbirşey anlamıyorsun
fakirlere laf mı ettim onlar dışındaki zevksizlere dedim parası olanlara
iiyi
Zevkli adam herşeyin iyisini biliyor helal olsun
Adamin dibi atam ya ❤
kımse onun gıbı olamaz
Onun her şeyi mükemmel
bazı insanlar çağının ötesindedir.
Adam harbi karizma ya Atam <3
Devlet başkanı olacak o kadar
Asil olmak bunu gerektirir.
Ateist ve zeki bir adam.
Napalım takım elbiseyle mi markete gidelim?
paylaşımı dötünden anlayan bir karaktersiz daha...
Ben katiliyom arkadasa :d
git tabi. ben duşa takım elbiseyle giriyorum.
Lider!
Adamın dibi
Biraz sacma olmus lider sonucta
Atatürk şimdiki kemalistler görse utanirdi yemin ediyorum
E zamanının Cumhurbaşkanı.. paspal mı giyinsin
O zamanlar Atatürk gibi giyinen tek kişi Chruchill vardı. Diğer Stalin, Hitler, Mussolini, Roosevelt vs. bunlar şık giyimden uzaktılar. şu an günümüzde bile bir çok kişi liderler de dahil olmak üzere atatürk kadar şık değil.
Dünyada 5 ülke var zaten :D şaka gibisin.. bir çoğu şık giyinir idi
para var huzur var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar