Tırnaklarım uzayamadan kırıldığı için besleyici ürünler denemek istiyorum. Marka önerir misiniz? Siz hangisini kullanıyorsunuz? Ve bu ürünler etkili mi arkadaşlar? ☺️
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Tırnak Güçlendirme Nedir?

Tırnak güçlendirme Tırnak güçlendirme, doğal tırnakların sağlıklı bir şekilde uzamasını teşvik etmek ve kırılmalarını önlemek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Bu yöntem, tırnakların daha uzun süre dayanmasını ve daha sağlam olmasını sağlamak için tırnak yüzeyine özel bir ürün veya materyal uygulamayı içerir.
Tırnak güçlendirme işlemi, tırnakların daha uzun ve düzgün görünmesini sağlarken aynı zamanda tırnakların kırılmasını, çatlamasını veya soyulmasını önler. Bu yöntem, tırnaklarını güçlendirmek isteyen kişilere ekstra dayanıklılık ve uzun ömür sağlar.
Tırnak Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

Tırnak güçlendirme yöntemleri, tırnakların sağlıklı, güçlü ve çatlaklara karşı dayanıklı olmasını sağlamak için kullanılan çeşitli tekniklerdir. Yaygın olarak kullanılan tırnak güçlendirme yöntemleri şunlardır:
1. Doğal Tırnak Bakımı: İlk adım, sağlıklı bir tırnak yatağına sahip olmak için düzenli tırnak bakımıdır. Tırnakları kısa kesmek, tırnak etlerini düzenli olarak kesmek ve tırnak yatağını temizlemek önemlidir. Ayrıca, tırnakları aşırı zorlamaktan kaçınmak, tırnakları sürekli ıslak bırakmamak ve eldiven kullanmak gibi alışkanlıklar da önemlidir.
2. Besleyici Yağlar: Tırnakları güçlendirmek ve nemlendirmek için besleyici yağlar kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, badem yağı, argan yağı veya zeytinyağı gibi doğal yağları düzenli olarak tırnaklara ve tırnak etlerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
3. Tırnak Sertleştiriciler: Tırnak sertleştiriciler, tırnakların daha sağlam ve kırılmaya karşı dirençli olmasını sağlayan ürünlerdir. Tırnaklara düzenli olarak sürülerek kullanılırlar. Ancak, aşırı kullanımı tırnakları kurutabilir, bu nedenle talimatları dikkatlice okuyun ve önerilen şekilde kullanın.
4. Tırnakları Kesmek ve Şekillendirmek: Tırnaklarınızı düzenli olarak kesmek ve şekillendirmek önemlidir. Tırnak makasları veya tırnak törpüsü gibi uygun araçları kullanarak tırnaklarınızı istenilen uzunlukta tutun ve köşelerini düzgünce yuvarlayarak şekillendirin. Uzun tırnaklar kırılmaya daha yatkın olabilir, bu yüzden tırnaklarınızı daha kısa tutmak da yardımcı olabilir.
5. Tırnak Bakımı Ürünleri: Tırnak güçlendirme için çeşitli tırnak bakımı ürünleri mevcuttur. Bunlar tırnak cilaları, tırnak güçlendiricileri, baz katları veya besleyici tırnak serumları olabilir. Tırnak bakımı ürünleri, tırnakların daha güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olabilir.
6. Jel veya Akrilik Tırnak Uygulamaları: Tırnak güçlendirme için popüler yöntemlerden biri jel veya akrilik tırnak uygulamalarıdır. Bu yöntemlerde, tırnaklara jel veya akrilik tabaka uygulanarak tırnakların uzaması desteklenir ve daha güçlü hale gelir. Bu uygulamaları profesyonel bir tırnak teknisyenine yaptırmak önemlidir.
Tırnak güçlendirme yöntemlerini kullanırken, tırnak sağlığına dikkat etmek önemlidir. Uzun süreli tırnak uygulamaları veya kimyasal ürünler tırnakları zayıflatabilir, bu nedenle dikkatli bir şekilde kullanmak ve düzenli aralıklarla mola vermek önemlidir. Ayrıca, tırnaklarınızı aşırı zorlamaktan ve darbelere karşı korumaktan kaçınmak da tırnak sağlığı için önemlidir.
Doğal Tırnak Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?
Doğal tırnak güçlendirme yöntemleri, tırnakların sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlamak için kullanılan doğal yöntemlerdir. Doğal tırnak güçlendirme için bazı öneriler:
- Sağlıklı tırnaklar için besleyici bir diyet önemlidir. Protein, demir, çinko, B vitaminleri, E vitamini ve omega-3 yağ asitleri gibi tırnak sağlığına katkıda bulunan besinleri içeren bir beslenme programı benimseyin. Yeşil yapraklı sebzeler, balık, yumurta, et, fındık, kuru meyveler ve tam tahıllar gibi besinleri tüketmeye özen gösterin.
- Tırnakların nemli kalması, kırılmaları ve çatlamaları önlemeye yardımcı olur. Nemlendirici krem veya yağları düzenli olarak tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize uygulayın. Aynı zamanda, tırnakları nemli tutmak için ellerinizi sık sık yıkadıktan sonra nemlendirici kullanabilirsiniz.
- Uzun tırnaklar daha kolay kırılır ve bükülür. Tırnaklarınızı düzenli olarak kısa tutarak güçlü kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, tırnaklarınızı keserken düz bir şekilde kesmeye özen gösterin ve törpü kullanarak düzeltin.
- Tırnaklarınızı güçlendirmek için kimyasal içeren ojeler, tırnak cilaları veya aseton gibi maddelerden kaçının. Bu tür maddeler tırnakları kurutabilir ve zayıflatabilir. Doğal ojeler veya tırnak bakım ürünleri tercih edin.
- Ev işleri yaparken, bahçe işleriyle uğraşırken veya temizlik yaparken, ellerinizi korumak için eldiven giyin. Ayrıca, tırnaklarınızı güçlendirmek ve korumak için nemlendirici içeren tırnak bakım ürünleri kullanabilirsiniz.
- Tırnaklarınıza ve etrafındaki cilt bölgelerine düzenli masaj yapmak, kan dolaşımını artırarak tırnakların daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir.
Tırnak Güçlendirme İçin Önerilen Besinler Nelerdir?
Tırnak sağlığını iyileştirmek ve güçlendirmek için bazı besinleri almak önemlidir. Tırnak güçlendirme için önerilen bazı besinler şunlardır:
- Protein: Tırnaklarınızın temel yapı taşı olan keratinin üretimi için yeterli miktarda protein almanız önemlidir. Yumurta, tavuk, balık, kırmızı et, süt ürünleri, baklagiller ve tofu gibi protein kaynakları tüketebilirsiniz.
- Biotin: Biotin, tırnakların güçlenmesi için önemli bir vitamindir. Yumurta sarısı, badem, ceviz, fındık, mantar, ıspanak, brokoli gibi besinler biotin açısından zengindir. Biotin takviyesi almak da bir seçenek olabilir, ancak doktorunuza danışmanız önemlidir.
- Omega-3 yağ asitleri: Tırnak sağlığı için omega-3 yağ asitleri de önemlidir. Balık (somon, sardalya), keten tohumu, chia tohumu gibi besinler omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.
- Demir: Demir eksikliği tırnak kırılmalarına ve zayıflamalarına yol açabilir. Kırmızı et, tavuk, hindi, karaciğer, ıspanak, brokoli, nohut, mercimek gibi demir açısından zengin besinleri tüketmek demir alımınızı artırabilir.
- Çinko: Çinko, tırnak sağlığını desteklemek için önemlidir. Kabak çekirdeği, istiridye, kırmızı et, fasulye, yoğurt, yoğunlaştırılmış tahıllar gibi çinko açısından zengin besinleri tüketebilirsiniz.
- A vitamini: A vitamini, tırnakların büyümesini ve sağlığını destekler. Tatlı patates, havuç, ıspanak, brokoli gibi A vitamini açısından zengin sebzeleri tüketebilirsiniz.
- C vitamini: C vitamini, kollajen üretimini destekleyerek tırnakların güçlenmesine yardımcı olur. Portakal, greyfurt, çilek, kivi, kırmızı biber gibi C vitamini kaynaklarına yönelebilirsiniz.
En iyi Tırnak Güçlendirme Ürünleri Nelerdir?
En iyi tırnak güçlendirici ürünler şu şekildedir:
- Mixup!
- Kalyon Tırnak Güçlendirici Ve Sertleştirici 11ml.
- Seche Seche Vite Tırnak Üst Kaplaması
- Wartner Nail Gel 7ml.
- Kalyon Tırnak Eti Bakım Yağı 11 ML
- Dermoskin N-Balsam Tırnak Kremi 1 Paket (1 X 10 Ml)
- Mavala Scientifique K+ Pro Keratin 5ml.
- Sebamed Sebamed El ve Tırnak Bakım Kremi
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kapsüller ve tabletler var.
https://www.hairfinity.com/uk/en/
Bu mesela saç için, ama Tırnakları da güçlendirir. Ben almadım, ama kullanan kızlar memnun00 Yorumla
Moda & Stil konusunda 444 cevap paylaştı. cdn1.n11.com.tr/.../66294398418683774905.JPG
mucize gibi bişey tırnak etlerini de inanılmaz yumuşatıyor manikürün ömrünü uzatıyor.06 Yorumla
Soran+1 yılHmm güzel görünüyor nereden alabilirim adın ne tam olarak yani
Soran+1 yılPeki teşekkürler
Eczanede var mıdır yoksa netten alırım
Soran+1 yılTamam çok sağol şimdi iniyom aşağı önce migrosa sonra watsonsa bakıcam
Moda & Stil konusunda 1,7b cevap paylaştı. selamm trınak için kalyon ya da kaldıon oje var onu kullann
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
8Cevap
+1 yılAslında illa tırnak bakım ürünleri almana gerek yok. Vazelin, limon ve karbonat kullanabilirsin işe yarıyor. Ben tırnaklarıma vazelin sürüyorum ve şu an sertler. Birde usutune Flormar moisture bomb sürüyorum. Tırnak etlerimi alıyorum ve gayet güzel duruyor. Bazı ürünler olarak da genellikle kalyon öneriyorlar. Birde Flormarın let's repair var.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca limon ve karbonat ile ovalarsan tırnaklarda oluşan sigara sarılığı gibi renkleride alıyor rengi açılıyor
Limon uzatmasına yardımcı oluyo sarılıklar varsa düzenli kullanımda gider bende yapıyorum 1) mixup sulphur alabilirsin uygun zaten 55 tl trendyolda o da tırnak bakım yağı baya gidiyo yani 1 yıl kullandım bitmedi güçlendiriyor uzatıyor tırnak etlerini pürüssüzleştiriyo ele de sürebiliyosun nemlendiriyo 2) Kalyon da güzel
00 Yorumla
+1 yılFlormarın kalyonunu kullanıyorum ama onun dışında tırnaklarının çabuk kırılmaması için bol bol protein tüketmelisin kesinlikle faydasını göreceksin.
00 Yorumla
+1 yıleczaneden biotin almanı öneririm hem tırnaklara hem saçlara iyi gelip güçlenmesini hızlandırıyo kırılmasını azaltıyor tırnaklardada öyle ilaç gibi su ile içiliyor bir kokusu tadı yok ama müthiş sonuçlar veriyo
00 Yorumla
+1 yılBen kullanıyorum ve herkese şiddetle öneriyorum. N-balsam. Tırnaklarımın kurtarıcısı. 😍
11 Yorumla
Soran+1 yıltamam bakıcam teşekkür
Biotin iç tırnakları inanılmaz güçlendiriyor aynı zamanda saça cilde de iyi geliyor herhangi bir eczaneden alabilirsin
00 YorumlaCanm biotin kapsül al on numara saça ve tırnağa iyi geliyor eczanelerde satılıyor. Her gün bitane yut
00 YorumlaTırnağını kesme hep törpüle yırnakların sertleşıyor böylece
00 YorumlaKalyon çok güzel. 3 senedir tırnak yiyorum 1 hafta da çok güzel sertleştirdi
00 Yorumla
+1 yılSu ile teması gibi yan faktörleri de bence göz önünde bulundurmalısınız ben pH formulanın el kremini ve sephoranın bakım jellerinden kullanıyorum. Oje olarak opi, china glaze gibi markalar tercih ediyorum
00 Yorumla
+1 yılEveline 8in1 tırnak güçlendirci öneririm. Benim tırnaklarım çok kırılgandı, azacık uzayınca bile kırılıyordu. eveline kullanmaya başladıkdan sonra tırnaklarım sertleşti ve güçlendi, aynı zamanda hızlı uzuyorlar
00 Yorumla
+1 yılkalyon tırnak güçlendiricisini kullandım ve tırnaklarım çok kırılgan olmasına rağmen 2 hafta boyunca hiç kırılmadı, çok sağlamlaştı. ayrıca tırnaklarımı inanılmaz uzattı. kullanmanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılTırnaklarım oyuncak gibi uzatırım al oyna bükülür şekilden şekile girer taki şefaf oje sürekli sürene kadar tamam aaa çok etki etti diyemem ama gerçekten zamanla farkı görüyorsun ve de çabuk uzatıyor.
00 Yorumla
+1 yılKullanmıyorum tırnak larım hiç kırılmadı şuana kadar
00 YorumlaEvigen ampul alıp kalyonun turuncu yağına karıştırarak kullanıyorum iyi geliyor bir de kalyon tırnak sertleştirici öneririm
10 YorumlaÇok ürün denedim olmadı en son dahiliyeye gittim Demir eksikliğim varmış ilaçlar çok iyi geldi saçlarını da dökülüyorsa gitmeni tavsiye ederim
00 YorumlaZeytin yağı karbonat 2 damla limon karışımı 15 dakika beklet haftada 2 3 defa falan problem olmuyor parlak ve hoş görüntü de ortaya çıkıyor
00 YorumlaMix up öneririm ikisini de kullanmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki kalyondan kesinlikle daha iyi tek yol mix up kızlar
00 Yorumla
+1 yılben çok fazla sertleştirirci falan denedim de tırnaklarıma yaramıyor tırnaklarım kısa olmasına ragmen ustten kırılıyor kansızlıktan napıcam ben
00 YorumlaVar farmasi nin tırnak güçlendiricisi var ben farmasi ürün satışı yaptığım için oradan biliyorum gayet güzel etkili hem uzatıyor çabuk
00 YorumlaDoğuştan çok sert ve çok düzgün tırnaklarım. Sevgililerim ellerime bayılırdı
00 Yorumla
+1 yılTarım malzemeleri satan yerler var oraya git gübre satın al yardımcı olurlar
00 Yorumla
+1 yılEczanelerde Nail Cover diye ojeye benzeyen fırçalı bir ürün var. Onu kullanabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılKalyon tırnak bakımı ürünlerinden cok memnunum #kalyon
00 YorumlaBenim tırnaklarimda kırılıyor ne yapmam gerek protez tırnak yaptircam olmafi
00 Yorumla
+1 yılLimonsuyu ve zeytinyağı su karistir sur pamukla masajyap güzel uzatıp güçlendiriyor🌼
00 Yorumlasürekli elin suyun altında olsun ve limonlu suda beklet işe yaradığını görüceksin
00 YorumlaCalyon gratiste watsonsta var
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Çinko vitamininin etkili olduğunu okumuştum
00 Yorumla
+1 yılAcı badem yağı ve ozon
00 Yorumla
+1 yılFlormanin ürünlerini tavsiye verebilirim
00 Yorumla
+1 yılİlık suya limon sık 20 dakika beklet.
00 Yorumla
+1 yılhe bende burdan görp alırım.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı. Saly hansen
12 Yorumla
Soran+1 yılNerden bulurum :Dd
+1 yılBoşver markayı limonlu su!
00 YorumlaElma kabuğuyla masaj yapıyorum, dinç duruyo
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılKalyon markasının besleyicileri var uygun fiyatlı
00 Yorumla
+1 yılOriflame 👌👍😂
10 Yorumla
+1 yılKalyon bakım yağı ve kalyon tırnak sertleştirici
00 YorumlaKalyon
00 Yorumlaarkadaşlar ben de öneri istitorum
00 YorumlaModa & Stil konusunda 312 cevap paylaştı. Bence gerek yok
00 Yorumla
+1 yılkalyon kullanabilirsin çok iyi geliyor
00 Yorumla
+1 yılKalyon kullanmanı tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılkalyonun ürünlerini kullanabilirsin
00 YorumlaKolyonun ürünlerini kullanabiljrsin
00 Yorumla
+1 yılbiotin
00 YorumlaVazelin
00 Yorumla
+1 yılAyaklarda da kullanıyor musun
00 YorumlaKalyon bakim yağı ve sertesitrici
00 Yorumla
+1 yılKalyonun tüm ürünleri
00 Yorumla
+1 yılGenelde sarımsak ise yarıyor
00 Yorumla
+1 yılBen kalyon kullanıyorum her zaman en iyisi
00 YorumlaFarmasinin ürünlerine bakabilirsin 🌺
00 YorumlaTatlim limon suyu guclendiriyor denemelisin
00 Yorumla
+1 yılEn doğalı Limon
00 Yorumla
+1 yılöneremem
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Gizli Üye(25-29)+1 yılLimon (cidden)
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yapıcam karışımı?
Cevap sahibi+1 yıl10 saniye felan bekletince etkili olmuyor
Sürücem masaj yapıcan bekleticen bekletebildiğin kadar 10 dakka 20 dakka
Ya da karbonat/ kabartma tozuyla limonu karıştır 20 dakka beklet
Kalyon kullan demişler evet sertleştiriyor ama içindeki formaldeitten dolayı, bu da kimyasal, tırnakları sarartırıyor
Yine de düzenli kullandığın bir cila varda uzatıcı güçlendrici vesaire içine 6 7 damla limon sıkabilirsin
Ojeyi tırnağında 2 günden fazla tutma mümkün olduğumca az sür
Tırnağın suyla temas ettikçe, havayla temas ettikçe uzar
Sürekli nemlendir tırnağını e vitamini içeren bir nemlendirici ile
Arada bakım yağları felan sür özellikle diplerine masaj yap ki uzamayı tetiklesin
Soran+1 yılÇok sağol her şey içinnn
Cevap sahibi+1 yılNe demekk
Çay ağacı yağı
00 Yorumla
+1 yılLimon
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Tırnak güçlendirici, kalınlaştırıcı ve besleyici ürün önerir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım