Saç boylarının saçta bekleme süreleri istediğin tona göre değişiyor. Kullanma kılavuzu detaylıca okunmalı. Tavsiye edilen sürelere uymak gerekir, aksi takdirde beklenmedik renk sonuçları elde edilebilir veya saç zarar görebilir. Ekstra olarak da saç boyamayla ilgili seni bilgilendirmek isterim.
Saç Boyasının Tutması İçin Neler Yapmak Gerekir?
1.) Saçın Uzunluğuna Göre Boya Kullan
Örneğin saçın çok uzunsa eğer 1 kutu yetmez boyanın tutması için, maksimum 2 kutu boya kullanman gerekecektir. Bu nedenle boyanın tutması için doğru kutu miktarını belirlemek şart.
2.) Saç Boyasını Doğru Uyguladığından Emin Ol Kullandığın saç boyası belki fırça gerektirmez, belki taraklı başlığa sahiptir veyahut da sadece eldivenle uygulayabilirsin. Uygulama işleminde diplerden başlayıp uçlara doğru boyayı uyguladığından emin olman ve her tarafına yayıldığını kontrol etmende fayda görüyorum.
3.) Saçların İçin Doğru Ürün Tercihi Yap Her gördüğün saç boyasının kutusuna aldanmaman gerekiyor. İyice araştırıp sana uygun olanını almalısın. Örneğin saçlarında beyaz teller varsa eğer %100 beyaz kapatıcı boyaları tercih etmelisin. Ayrıca içeriği bakımından doğal ve besleyici yağlar içeren boyalar da cansız ve sağlıksız saçlarını besleyip daha parlak görünmesini sağlayabilir.
Saç Boyası Saçta Kaç Dakika Durmalı?
Saç boyasının saçta durma süresi 30-45 dakika arası değişmektedir. Örneğin kullanma kılavuzunda istediğin renk tonuna göre bekleme süresi yazar. Dipler için farklı bekleme süreleri olabilir. Onun için tamamen kullanma kılavuzuna göredir bu sorunun cevabı. Kullanma klavuzu dikkatlice okunmalı, orada yazılan bekleme sürelerine uyulmalıdır.
Hangi Saç Boyası Evde Boyama İşlemini Kolaylaştırır?
Evde saç boyamak zahmetli bir iş gibi görünse de aslında çok basittir. Kolayca uygulanabilen bir saç boyasını bulmak yeterli. Bunun için sana daha önce kullandığım Pure Color ilk kalıcı jel boyayı önerebilirim. Ürünün özellikleri hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
Benim Tercihim İlk Kalıcı Jel Boya Pure Color!
Bakım kremindeki Jojoba Yağı içeriği ile saçların ışıltı, sağlıklı ve daha parlak bir görünüme kavuşur.
Vanilyalı tart, buzlu kestane gibi 15 farklı renk seçeneği mevcut.
Akma ve damlama gibi sorunları ortadan kaldırır.
%100 beyaz kapama ve kalıcı bir özelliği vardır.
Aloe vera ve kaktüs özleri barındıran içeriği sayesinde saçlara bolca nem sağlıyor ve saçlarının nem dengesi koruyor.
Bu kadar güzel özellikleri olduğu için ben de kullanmaya karar vermiştim. Hayatımda verdiğim en güzel kararlardan biriydi diyebilirim :) Saçlarım artık müthiş parlak görünüyor. Boyama sonrası oluşan bir sertlik olurdu saçlarımda eskiden. Pure Color kullandıktan sonra saçlarım kuaförden yeni çıkmış, bakım yaptırmış gibi oldu. Yumuşacık ve kolayca taranıyor. Mutlaka denemeni öneririm :)
Aslında bu sıralar saçlarımı siyaha boyatıp kahkül kestirme isteğim var o tarza bayılıyorum. siyah bana yakışır mı bilemiyorum yüzüm çok çabuk kızarıyor benim :( Bu boya da çok güzel görünüyor hep bunu mu kullanıyorsun
Merhabalar Saç boyamak kolay görünsede bazı renkleri saçı açmadan kullanamazsin. İstediğin rengi tutturmak istiyor isen önce açman lazim çünkü koyu kumral biraz zor bal köpüğü olur
Saçları zarar vermeden nasıl açarsın
Açıcı Krem boyalar var onlardan kullan derim. Açmadan önce saçlarına her hangi bir yaği sür. Sonra aç kutunun üzerinde yazan talimatlara uy.
Saç boyasi saçta kaç dakika kalmalı nasıl kullanılmalı?
Saçları açtıktan 3 gün sonra boya işlemini yapabilirsiniz. Kullanacağız boya çok önemli kaliteli olmasına dikkat edin. Genelde önce diplere sürüp 15 dakika sonra uçlarına 30 dakika toplam 45 dakika sürer.
rıca ederım bak boylede yapabılırsın youtubeden uzman tv var oraya sac boyama bekletme yaz vıdeosu cıkar daha faydalı olur senın ıcın bence ıcın rahat olur en azından
En İyi Cevaplar