18-19 yaşından başlayarak çok hızlı bir şekilde saçlarım döküldü bende saç ektirmeye karar verdim ektirdim gayet güzel oldu. Çevremde güzel olduğunu söylüyor ekildiği belli değil saçlarıma şekil vermek istiyorum jöle saç dondurucu vs kullanmak istemiyorum saçlarıma etkisinden dolayı acaba saçlarıma şekil verdikten sonra ne yaparsam sabit kalır? Doğal saç şekillendirici tavsiyeleri verir misiniz?Doğal saç şekillendirici tavsiyeleri
Bir çorba kaşığı jelatin, bir bardak su, bir tatlı kaşığı limon suyu ve bir-iki damla biberiye yağını karıştırın. Saçlarınıza jöle yerine karışımla şekil verin. Karışımdan saçlarınız temizken yararlanırsanız, daha etkili olacaktır. Kardeşim hazır bitkisel ürünlerde olan markalar'da var Otacı gibi aklında bulunsun
Ben saçlarımın şeklini korumak, uzun süre dayanıklı olmasını sağlamak için saç şekillendirici krem kullanıyorum. Bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadım. Yani dökülme, sertleşme, kırılma problemleri yaşamadım. Bu yüzden öncelikle onu önermek istiyorum.
Saçlarınızı kolayca şekillendirin, saç modeliniz her türlü koşula meydan okusun!
Saç şekillendirici
Ben Elidor 7/24 şekillendirici kremi kullanıyorum. Sürekli düzleştirdiğim için favorim Mükemmel Düz seçeneği oluyor. Saçlarınız nemliyken uygulayabilir, sonrasında şekillendirebilirsiniz. Saç şeklini uzun süre kuruyor ve saçta parlama, sertleşme yapmıyor. Özellikle elektriklenen saçlarınız varsa mutlaka kullanın derim.
Doğal saç şekillendirici nasıl yapılır?
Saç problemlerine sebebiyet vermemek için kendi saç şekillendiricinizi evde de yapabilirsiniz.
Limonla doğal saç şekillendirici nasıl yapılır?
Öncelikle limonu güzelce rendeliyoruz. Sonrasında cezve ile kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Az bir şey soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletiyoruz ve doğal saç şekillendiricimiz hazır oluyor. Biliyorsunuz ki limon saçları çok fazla sertleştiriyor. Bunun önüne geçmek için içerisine birkaç damla badem yağı ekleyebilirsiniz.
Keten tohumu ile evde doğal saç şekillendirici yapımı!
Malzemeler; 1.5 çay bardağı ılık su 4-5 yemek kaşığı keten tohumu Tarçın esansı
Hazırlama aşaması;Su ve keten tohumunu karıştırarak ocağa koyuyoruz. Piştikten, kıvam aldıktan sora ocaktan alıyoruz ve soğuyana kadar karıştırıyoruz. Tarçın esansımızı ekliyoruz. Birkaç damla yeterli olacaktır. Sonrasında fazla suyu tülbent yardımı ile güzelce süzüyoruz. Bir kavanoza koyup, buzdolabında bekletmemiz gerekiyor. 4-5 saat dinlendikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat saç kremi kadar etkili olmuyorlar maalesef, denemekte yarar var :)
En İyi Cevaplar