Gençler benim saçlarım daha bu yaz çok dolgundu ve doğal dalgalıydı, herkes çok beğeniyordu saçlarımı. Hiçbir şey kullanmıyordum bazen saç kremi bile. Sonrasında saçlarım çok uzadı dökülmeye başladı dalgası gittikçe düzleşti ve canlılığını kaybetti, maşa ve düzleştiriciyi ayda 1 maksimum iki kez kullanıyordum o da uçlarına sadece baktım çok cansızlaştı kestirdim baya bir ama düzelmedi şu an söndüler resmen.
Önceden banyo yapınca iyice kabarıp dolgunlaşan parlak saçlarım şimdi hemen sönüyor ve yağlanıyor çok üzülüyorum. Saç modelim katlı kesim acaba düz kestirsem kendine gelir mi bir yıl önce ara makas attırmıştım hay yapmaz olaydım. Şimdi doğal yağlardan kullanmayı kestirmeyi ve ısı kullanmamayı düşünüyorum, önerileriniz nelerdir?Saçları dolgun hale getirme
Saçlarımı nasıl eskisi gibi dolgun hale getirebilirim?
Ağırlıklı olarak saç bakımında kullanılan çam terebentin yağı, saçı parlatan, dökülmesini yavaşlatan hatta tamamen durduran ve saçların oldukça hızlı uzamasını sağlayan doğal ve etkili bir yağdır. Badem yağı, fındık yağı, ceviz yağı, jojoba yağı gibi kullanılır. Özellikle çok dökülen ve yavaş uzayan saçlar üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Çam terebentin yağı, saç köklerini beslediği için saç dökülmelerini gözle görülür biçimde azaltır.
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Çam terebentin güçlü ve yakıcı bir yağdır. Gözle teması ve saç derisiyle direkt teması halinde hafif bir yanma ve gözlerde kızarıklık yapabilir. Bu sebeple çam terebentin yağını saç derisine doğrudan temas ettirmek yerine, her zaman kullanılan şampuanın içerisine bir kapak dolusu ilave etmek hem daha pratik hem de daha seyreltilmiş bir sonuç sunar. Bu sayede hem her banyoda ayrı olarak çam terebentin kullanma zahmetinden kurtulmuş olursunuz, hem de şampuanın içindeki zararlı kimyasalların olumsuz etkilerini çam terebentin yağı sayesinde en aza indirgemiş olursunuz.
Çam Terebentin Yağı Faydaları •Hemoroid rahatsızlığına faydası vardır. •İştah açar, regl söktürür ve emziren kadınlarda sütü arttırıcı etkisi vardır. •Astım, şeker, romatizma tedavisinde de kullanılan çam terebentin; bel soğukluğu, idrar enfeksiyonları, solunum rahatsızlıklarına iyi gelmekte, gribal enfeksiyonlarda bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuda direnç vermektedir. •Kılcal damarları uyaran çam terebentin yağı, bu sayede kan dolaşımını da hızlandırır. •En fazla kullanılma sebebi, saç dökülmesi problemi, kepeklenme ve saç uzama hızındaki yavaşlıktır.
Bunu şampuanın içine 25-30 damla damlatıyorsun zaten. Tek başına kullanılmıyor. Yoksa yanıcı özelliği olabilir. Ben uzun zamandır kullanıyorum. Saçlar çıkmaya başladı. Dökülme azaldı. Saçlarımda bir gürlük oluştu. Bunları kuaförüm bile fark etmiş. Kızım sen saçlarına ne yaptım ama çoğalmışlar. Fön çek çek bitmiyor dedi :) :) O yüzden tavsiye ederim.
6 aydır falan kullanıyorum. Bütün şampuanın içine 25-30 damla damlat ve karıştır. O şampuan bitince tekrarla aynı kürü. Eminim ki çok faydasını göreceksin.
@hiiamrichardzk benim okul zamanı saçlarımı at kuyruğu yapmamdan dolayı sol şakaklarda dökülme oluşmuştu. Onlar çıktı resmen. Bide arada uzayan ufaklı ufaklı saçlarda görüyorum. Eskiden onlar yoktu. Daha gürleşti saçlarım. Ve eskiden avuç avuç dökülüyordu şimdi toplamda 15-20 saç teli ancak.
@hiiamrichardzk sonuçta bitkisel bir ürün bir sakıncasını ya da yan etkisini hiç duymadım. Kuaförümde kullanabilirsin demişti zamanında :) ben çok memnunum :)
Benim saclarımda ćok ince ve zayıf... dökulme de var... okadar biotinli vitaminler kullanıyorum Dermatolog tavsiyesiyle yinede gürlesmiyor.. uzun saclarımın arasından yeni saclar ćıkıyor fakat dökülmem de var saçlarım da cansız ince... Saç tedavilere çook zor cevap veren bişey yaa... ictigim vitaminler saçıma degil tırnaklarıma yarıyor tırnaklarım kemik oldu :) saclar halen aynı yaaaa
Dermatolog ; mercimek, kurubaklagiller vs ćok tüket ćook faydalı dedi... verdigi kapsulleri kullanmayı bıraktım icinde erkeklik hormonunu düßüren madde varmış... beslenmeye aģırlık vercek tekrar dr a gidip tahlil ln yaptıracağım... saclarımıda uzatıyorum :)
Saçlarınızı kuruturken kafanızı öne doğru eğin ve saçlarınızı bu şekilde kurutun.
Saçlarınızın hacimli ve dolgun görünmesi için doğru bir saç kesimi tercih edin.
Saçlarınıza doku veren saç bakım ürünleri kullanın.
Saçlarınızı hep aynı yerden ayırmayın. Farklı ayrımlar yaparak daha hacimli görünmesini sağlayın.
Saçlarınızın daha dolgun ve hacimli olmasını sağlayacak saç bakım ürünleri kullanın.
Saçlarınızı kurulamak için mikrofiber havlular tercih edin.
Saçların daha hacimli olması için bukleli modelleri tercih edin.
Dolgun saçlar için kullanılan saç bakım ve şekillendirme ürünleri çok önemli. Benim son zamanlarda severek kullandığım ürünler ise hem bakım yapıyor hem de şekillendiriyor. Bu ikisi bir arada ürünler Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri.
Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri
Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri
7/24 saç bakım kremleri kalsiyum ve keratin içeren özel formülü ile saçlara derinlemesine bakım yapıyor. Bu serideki ürünler saçların gün boyu bakımlı görünmesini sağlıyor ve ipeksi bir yumuşaklık veriyor.
Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici Bakım Kremi
Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici Bakım Kremi ile saçlarının kabarmasının ve elektriklenmesinin önüne geçebilirsin. Saçları yatıştıran içeriği ile elektriklenmeyi önleyen bu krem kabaran saçlar için harika bir çözüm.
Elidor 7/24 Belirgin Bukleler
Kıvırcık ve dalgalı saçlara sahipsen Elidor 7/24 Belirgin Bukleler ile saçlarını şekillendirmek her zamankinden daha kolay. Saçlarını şekillendirirken bakım yapan bu ürünle belirgin buklelere sahip olmak çok kolay.
Elidor 7/24 Onarıcı Etki
İçeriğinde bulunan keratin ile saçlarını güçlendiren Elidor 7/24 Onarıcı Etki yıpranmış saçların çok seveceği bir ürün. Özellikle ısılı işlemler nedeniyle yıpranmaya müsait olan saçları şekillendirmek için çok doğru bir seçim olacaktır.
Elidor 7/24 Saç Bakım Kremleri Nasıl Uygulanır?
Saçlarınızın boyuna göre elinize bir miktar Elidor 7/24 bakım kreminden alın. Nemli saçlarınızın uçlarına uygulayın. Saç diplerine uygulama yapmayın. Sonrasında saçlarınızı istediğiniz gibi şekillendirin ve güzel saçlarınızla her anın tadını çıkarın.
En İyi Cevaplar