Arkadaslar kara carsaf giymek istyorum fakat ailem de ve akrabalarim da hiç kara carsaf giyen yok ben kapalı biriyim fakat tam kapalı degilim ben yüzüm kapatmak istiyorum fakat çalışçağım zaman bu bana engel olurmu açılma korkusu korkuyorum siz kara carsaf lar nasıl görüyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılÇarşaf vücut hatlarını kapatmak için çok iyi yüzünü kapatmak sana kalmış bir tercih. Ama tesettürün içinde dikkat çekmemekte var. Yani kapandığın zaman dikkat çekmemen gerekiyor. Kapanıp tüm insanların dikkatini çekmektense kapanmadan gene tesettüre uygun vücut hatlarımı belli etmeden giyinirim. Erkeklerin dikkatini çekmemekse amaç kıçını başını açmadan edebinle giyinmen yeterli. Ama yüzünü kapattığında emin ol daha çok dikkat çekeceksin. Ayrıca kimse kimsenin imanını sorgulayamaz bu en başta sorgulayan kişinin imanını elinden alır. Hiç bir mümin de başka bir insana aşağılayıcı ve hakaret içerikli konuşmaz ne durumda olursa olsun. Buraya bu soruyu yazarak böyle tepkiler alacağınız en başından belliydi.
13 Yorumla- +1 yıl
bukadar bilmiyordum bilseydim gizli olurdum onlar zihni bozuksa biz ne yapalım kara carsaf erkekler den korunmak yüzüm kapatmak çekicilik ne alaka?
- +1 yıl
Ben çekicilikle ilgili bir şey söylemedim ama bir erkekle göz göze geldiğinde acaba o çarşafın altında ne var diye hayalini kurmaya başlayacak
- +1 yıl
Ne olcak bizde sizin gibi kiziz valla okadar bilmem okadar da tarih olmasınlar
En İyi Cevaplar
+1 yılKuran-ı Kerim'de göğüzlerinizi, gerdanınızı kapatın diyor. El, ayak ve yüz hariç heryerinizi örtün, vicudunuzu belli etmeyecek şekilde giyinin buyuruyor Peygamberimiz s. a. v
Neden illa şimdi, yüzünü kapatım, şu durumda, müslümanların, yani bizim, kötü yorumlandığımız zamanda, herşeyin suçlu ve sorumlusu olarak biz gösterilirken çarşafa girmek istiyorsun/uz anlamıyorum!
Namazını kıl, ibadetini yerine getir, dediğim gibi tesettürünü doğru bir şekilde yap. Çarşafa girip milleti ğzerimize çekmeyin daha fazla Allah aşkına.13 Yorumla- +1 yıl
yo kara carsaf giymek daha sevaptir
- +1 yıl
Öyle diyorsan, ona inanıyorsan buyur.
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yıllan herkes alim kesilmis biri yobaz diyor biri dinde yok diyor biri ninja felan diyor kör cahilsiniz lan itler. takva diye birsey vardir dinde carsaf osmanli zamanindan gelen birseydir ve yobaz dediginiz carsaflilar kadinlarin %90 ini olusturuyordu Osmanlı'da. Bacim şu sitede o kadar beyin yoksunu varki bunlara sorulmaz bile sen gir carsafa inşallah orasini burasini acip özgürlük özgürlük diye dolasan kendilerinin özgür sanan kölelerin cogunlukta olduğu şu zamanda Rabbim mukafatinizi kat kat fazlasiyla verecek insaAllah. Yobazlik Allahin kanununa uymaksa Allahin seriatina uymaksa yasasin yobazlik bizde yobaziz!
264 Yorumla- +1 yıl
haklısınız ya Atalar ninja felan diyorlar yaşasın yobaz lik
- +1 yıl
aynen :)
- +1 yıl
kesinlikle katiliyorum bir carsafli olarak olarak carsafimdan gurur duyuyorum, ve sunu soylemeliyimki basima gelen en guzel sey carsafim saniriim.
- +1 yıl
Katılıyorum.
+1 yılDost istersen ALLAH yeter yar istersen MUHAMMED yeter deIiI istersen KURAN yeter. huzur istersen NAMAZ yeter zenginIik istersen KANAAT yeter düşman istersen NEFSİN yeter şeref istersen İSLAM yeter öğüt istersen ÖLÜM yeter!
63 Yorumla- +1 yıl
Çok güzeldi tessekur ederim
- +1 yıl
GüI bahçesinde geçen sırrı, gizIi şeyi bir güI biIir, Bir de hazin hazin ağIayan, feryat eden büIbüI biIir.
- +1 yıl
Çok güzel sirler şair olun
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
21Cevap
Öncelikle Selamun Aleykum'Hayvanlar gibi açık gezeceksem yobaz olurum'da ne demek! Öncelikle kendimizi sorgulamalıyız. Çarşaf-ı Şerif giyen birisi olaraktan söylüyorum. Hiçbir zaman açık olanları açıklığıyla yargılamadım. Ne malumdur ki onların bir gün dönüş yapmayacakları. Allah u Teala (c. c) nün kimi hidayet edeceğini biz bilemeyiz. Rabbim Çarşaf ı Şerif i hakkıyla giyenlerden eylesin. Giyilme sebebi de tatlı görünmek için olmamalı, Mevlanın rızasını kazanmak için olmalı. Ayrıca Çarşaf ı Şerif farzdır, delilide vardır."Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle! Cilbablarından (çarşaflarından) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu, onalrın tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."Ahzab,59Şayet bu Ayeti kerime cilbabtan bahsediyor derseniz şöyle açıklayalım:Evet ayette cilbab kelimesi geçmekte ve "Celâbib" diye zikrolunmaktadır. Celâbib kelimesi cilbabın çoğuludur. Cilbab ise Türkçe de "Çarşaf"manasına gelir."Bu arada, Kur'an'da çarşaf geçmiyor.' diyenler, şayet birebir çarşaf kelimesinin geçmesini kastediyorlarsa, o zaman doğru söylüyorlar, Kur'an'da Çarşaf kelimesi geçmez! Çünkü Çarşaf,' Farsça bir kelimedir. Ama Türkçemizde de kullanılmaktadır. Oysa Kur'an-ı Kerim Arapça indirilmiştir. Yani bu mantığa göre, yanlış anlaşılmasın ama Kur'an'da, 'namaz' kelimesi de geçmez,"oruç" kelimeside... Ya nasıl geçer?"Salat" ve "savm" şeklinde geçer."(Mustafa Özşimşekler) Ve ayrıca Çarşaf ı Şerif in altındanda açık saçık giyindiğim yok. Çevremde de yok. Öyle giyenlerin olduğunu da sanmıyorum. Ben 12 yaşımda giymiştim Elhamdülillah. Şimdi 18 yaşımdayımRabbim becerttirsin. Hakkıyla giyenlerden eylesin tüm giyenleri. Şu da var ki bir bayanın işte çalışması uygun değildir. Biraz uzun oldu ama.. Allah (c. c) hepimizden Razı olsun...
181 Yorumla- +1 yıl
yorumunuza hayran kaldım
Çarşafla çalışamazsın. Büyük sıkıntı yaşarsın ve sana önyargıyla bakılır zaten. Ama ev hanımı/kızı olursan, hayat standartlarını yaşam tarzına göre ayarlarsan yaşar gidersin. Ama etraftaki insanları bakışları işin içine katacaksan zaten çarşaftan çıkarsın. Ki kapanma esaslarından yüz kapatmak yoktur. Sadece çene-gıdı kısmının da kapanması sevaptır bunun için başörtünü çeneden bağlaman yeterlidir.
012 Yorumla- +1 yıl
olabilir ama kara carsaflar çok tatlı duruyor
- +1 yıl
Tatlı durması değil mesele. Seni dinden doğutacak pskolojik olarak olumsuz etkileyecek veya hayat şartlarını zorlaştırıp seni sıkıntıya sokacak bir durumdan Allah ne kadar razı olur? Bide böyle düşün derim. Dinini gerektiği gibi yaşamak istemen normal ama anlık düşüncelerle bu yola çıkma biraz ileriyi düşün ki iş tesettürken bunu bikaç kere yap
- +1 yıl
insanlar bu dünya umurda değil öbür dünya umurda hemde neden herkese kara carsaflar karış hani bura özgürlük bir ülkeyi neefe özgürlük sizde özgürlük açık olmak mı? öbür dünyam için bu dunyami yakarım
- +1 yıl
Bende sana diyorum ki çarşafa girmen veya girmemen öbür dünyanı kurtaracak veya yakacak bir karar değil. Tesettürde çarşaf şart değil. Hatları belli etmemek desen ona göre giyinirsin. Yüzde belli bölgelerin görnmesi desen tek sıkıntı olabilecek bölge çenenin altı-gıdının olduğu bölge falan. Bunun için çarşaf şart değil. İşe mantıklı bak ezberlediğin şeyleri bana söylemene gerek yok ki bana savunma geliştirmene gerek yok ben sana fikirlerimi söylüyorum söylediğine karşı çıkmıyorum
- +1 yıl
Bende fikirler saygı duyarım ama kırıcı olmayacak şekil de ben elimden geleni düzgün giyinim ve din şartların yapmaya calisiyim geri ALLAH kalmış
- +1 yıl
Ne peki şartı
- +1 yıl
Görünebilecek yerlerin yüzün bilekten kolların değil mi? Hatlarının belli olmaması gerekiyor dimi? Sen çarşafı yüzünü kapatmak için giymek istediğini söylüyosun. Yanaklarını açarak örtünmedikten sonra, boynun kapalı olduktan sonra, çenenin başladığı kemiğe kadar kapalı olup çenenin altı görünmedikten sonra zaten dini açıdan bir sıkıntı kalmıyo.
- +1 yıl
bak orda haklısınız ama sevabı yönden daha sevabı değil mi? oruntur ken nefsin de ortutorsun ve olurken kara carsaf giyilcek ha şimdi giymiş ha öldun ten sonra ölüm hatirlatiyor insan
- +1 yıl
Sevabi yönden daha sevap vs değil. Burda mesele söyleneni yapmak. Allah dediğimi yapın der fazlasını istemez ki. Allah bencil değildir yağcılığa da ihtiyacı yoktur yani. Ben biraz değişik ifade ederim kendimi sen samimi al kötü alma kelimelerimi :) Çarşafa girdiğimde sıkıntı yaşar mıyım korkuyorum diye kendini sıkıntıya sokacağına olması gerektiği gibi örtünür başka şeylerde işin fazlasına sahip olmanın yollarına bakarsın. Sana faydası olacağına Allahın rızasının olacağı durumlara. Daha fazla ahlak, takva, ibadet, zikir, dua gibi gibi
- +1 yıl
kalbin kirdiysam Özür dilerim
Esselamü aleyküm güzel kardeşim.
Ben babamdan gizli giydim çarşafımı sonra açıkladım.
Ailemde çok sıkıntılar çıktı ama imtihan sabretmek gerek.
Allahın izni ile giydim ve çok mutluyum.
Kesinlikle çabala ve arkasını getir.
Benim ailemdede çarşaflı yok.
Ve bana kara hayvan diyen bile oldu malesef.
Allah hidayet versin ne diyim sabır gerek.
Rabbim kolaylaştırıyor emin ol.
O kadar duygusal yapıya sahip olmama rağmen
Takmıyordum20 Yorumlaİslam'da yüzünü kapat demiyor.
Yüzümü kapatmak daha sevap diyorsun fakat bu sizleri aşırıcı yapıyor.
Ve aşırıcı kişiler insanları İslam'dan soğutuyor.
Daha sevap işleyeyim diye düşünürken İslam'ı kötü gösteriyorsunuz.310 Yorumla- +1 yıl
Ben islam kötü göstermek derdim değil ben kimseye zulüm felan yapmıyorum ve elin kafir zulüm yaparken niye onlar laf yok bize var? açık özgürlük se bizde ÖZGÜRLÜĞUMUZ budur zaten bir insan imanı azsa oylede biter böylede kara carsaf ne zarar varki size ne yapıyor bu size hemde mezarda kara carsaf giycez
- +1 yıl
Kara çarşaf ölüm hatırlatıyor ona daha yakın edecek
- +1 yıl
Dediklerimi doğru düzgün anlıyamıyorsunuz ki şu an. İlk önce düşüncelerinizi geliştirin ondan sonra çarşafı falan düşünün. Elin kafiri ne alaka şuan? Konumuz çarşafken? Senin özgürlüğün elbette fakat bu İslam'ı korkunç gösteriyor çoğu kişiye göre. İslam kolaylık dinidir. Allah el, yüzü açık kılmış fakat sen yüzümü de kapatacağım diyorsun. Allah eksik mi söylemiş yani? Neden daha da zorlaştırıyorsun... Bir kadın olarak İslam'ı sadece tesettür olarak görüp sadece tesettürü düşünme. Allah'ın söylediği kadarını yap ve diğer konularda geliştir kendini.
- +1 yıl
ALLAH ALLAH sevabı çok olur neden bukadar kara carsaf sertisiniz sizenanae ya istediğim gibi kapanırim o ALLAH benim aram da el ayak yüz acik olabilir ama yüzüm kapatmak da ne zarar var din korkunç göstermek ne alaka elim silah alıp milet mi vuruyorum korkunç olsun
- +1 yıl
Aşa tövbe tövbe bak insan sinir bozma ALLAH tan daha çok bilmiyorum böyle hatsiz cevap verceginiz bilseydim sormazdim zaten
- +1 yıl
kuran göre yasaysaydik bukadar gunahimız olmazdı malesef ve peygamberler eşler ve kızlar da böyle giyiniyor ondan dedim
- +1 yıl
haklısınız traş beyeffendi
Gizli Üye(30-35)+1 yılşimdi yorumları okudum da normal bir yorum yapıcaktım ki senin hayvanlar gibi açık gezeceksem yobaz olurum diye kadr ne biçim konuşmak bu çarşafa gireceğini burada söylemek yerine önce edebince terbiyelice konuşmayı öğren o kafanı çarşafa sokabilirsin ama edebinle hiç bir yere gelemezsin hayvanlar senden daha medeni açık insanları hayvan yerine koyamazsın
011 Yorumla- +1 yıl
Ne o Zoruna gitmiş onlar kara carsaflar laf söyleme sin onlar hayvan yerine koymusum daha ne kendi gizli koymussun bak bana cesur ca konuşabiliriyorum haklı olan 9 köyden kovalarmis
- +1 yıl
şunda söyliyim açıklar düşmanligiM yok akrabalarim açık olan var
Cevap sahibi+1 yılcesur olan sen misin güya güldüm seni 9 köyden değil 90 köyden de kovsalar sen anlamazsın kafa yapısı açık insanlara hayvan diyenden ne beklersin ki senle konuşmak bile saçma alında
Cevap sahibi+1 yılnasıl yok sen düşmansın bildiğin yani o zaman şöylesin yüze gülen arkadan laf söyleyen insanlardansın hayvan kelimesini kullanabiliyorsun
- +1 yıl
kes sesin onlar kara carsaf laf soylemesin bizde soylemeylim
- +1 yıl
hayvan demedim hayvan gibi dedim hayvan gibi olarak gorduysen kendin bilmem
- +1 yıl
onlar kara carsaf nija kaplumbağa gibi derken niye sesin çıkmıyor ?
Cevap sahibi+1 yılbenim ne okudum önemli değil senin ne yazdığın ortada yani zaten bir kişiye dememişsin bir kaç kişiye söylemişsin dikkatimi çekti. ben onun dediğine haklı doğru söylüyor diye bir yorum mu yapmışım
- +1 yıl
yapmamaşsin ama çok kizdirdilar beni
Cevap sahibi+1 yıltamam o konuda doğru kızdırmış ama ben sdece hayvan kelimesini gördüğüm için yorum yaptım onların söyledikleride doğru değil
- +1 yıl
Ben açıklar hayvan demedim hayvanlar özgü bişey çok açılma
Önyargılar hep olur, kendin ol ve oldugun gibi istedigin yolda yuru, elalemi bosvr :) ama cok engel cikacaktir sen yeterki dirayetli ol
21 Yorumla- +1 yıl
Öbür dünya onlar da çıkacaklar sanki burda kötü bişey dedim kapalilar niye bukadar nefret ediyorlar tabi şeytanlar melekler sevmez mis
+1 yılKara carsaf bir yahudi gelenegidir. Yahudi isen giyebilirsin.
Dinin islamsa dogru giyinme o olmaz.
(Arastir biraz , gayrimuslimlere. benzemek dinen dogru degildir )19 Yorumla- +1 yıl
yahud değilim ben muslaman sunuiyim yahudler ve müslümanlar biraz olsa bile benzer çünkü yahud dinin degisturmisler biraz bile benzerlik olur kara carsaf yahudliler özgü bişey değil sacmala lütfen ona bakarsan ALLAH da muslaman larda bazı Yahudiler bazı dinlere ALLAH inanıyor ona bakarsan
- +1 yıl
Dedigim gibi benim sozume bakma arastirabilirsin.
Sunni olman birseyi degistirmes. Kara carsaf islamda yoktur. Asli yahudilikten. gelir ve bunu yapmamalisin.
Ama ben ne dersem diyim inanmayacaksin o yuzden kendin arastir oku kararini iyi ver. - +1 yıl
Kara çarşaf hz muhammed s. a. v gelir ve öbür peygamberler den
- +1 yıl
bide ben niye yahudliler rahapeler dışında yahudliler kara carsaf görmüyorum
- +1 yıl
Kaynak?
Kaynagin yok emin degilsin sadece duymussun bunu.
Gormedinmi?
Eski zamanlara bak biraz arastir gzorursun.
Islamda gayrim muslimlere benzememek lazim.
Mesela o zamanda gayrimuslimler sakalsiz gezerdi peygamberimiz sakal birakirdi benzememek icin. Cok dikkat ederdi buna. Sunni kaynaklarda gecer bu dikkat olayi.
Ve lutfen oku arastir.
Ilk emir oku dur. Islam dininde dusunmemjzi istiyir - +1 yıl
sen peygamber effendimiz s. a. v olan önce olan isa peygamber zamandakiler mi diyorsun? yahud diye onlar da muslaman dir peygamberimiz gelcegin bilirlerdi
- +1 yıl
Said nursi mi okuyon napiyon. Hristiyanlar ne ara musluman oldu.
Hz isa ya inanan 12 kisi vardi zaten okadar.
Yahudilik daha eskiye dayanir ve kara carsaf onlarda vardir. Kara carsaf giyersen yahudiye benzersin.
Tipki vucudune tuhaf seyler. yaotirinca sataniate benzemen gibi. - +1 yıl
Ben yahudliler benzemek için giymiyorum hz muhammed s. a. v den öncekiler diyorum simdikiler değil onlar namazı abdesti mis
+1 yılDinde kara carsaf giyin demiyor vucudut hatlarini belli etmiycek kiyafet giyin diyor.
Sende bunu yapa bilirsin.12 Yorumla- +1 yıl
sevabı var peygamberler eşler ve kızlar da giyor kara carsaf
- +1 yıl
Hmm peki bu nerde yaziyor at bakiyim bir kopyasini.
Tesettürü filan anlarım saygı da duyarım da carşaf nedir ya? Yüzü kapatmanın manası ne Allah aşkına?
14 Yorumla- +1 yıl
Nasıl altın kapatiyorsan benim yüzüm altın değer gördüğüm için kapatıyorum bende pantolon tişört anlarım da bikini nedir ALLAH severseniz hayvan gibi giymek
- +1 yıl
uydurmuyoruz siz saygı gosterseniz bizde gösterirz hersey karşılık ben uydurmam peygamberler eşler ve kızlar da böyledir ben onlar uyarım
Topunun allah belasını versin ninja kaplumbağalar gibi.
37 Yorumla- +1 yıl
beddua size döner insallah seytanlar melekler sevmez mis
- +1 yıl
seriat zihnim zaten zaten sairt olmadığın dolayı evden dişar çıkmaya korkar olduk o katiler öldurmedik için kudurdular tevacuzculer öldurmedin dolayi ülke böyle oldu ülke elden gidiyor haberiniz yok
- +1 yıl
sen git bak küfürlü konuşma zoruna git tabi laf bulmadin küfür baş vurdun işte sen busun hemde bu arada bu soruyu soran benim sen git küfür etmeye bile degmezsin edepsiz
- +1 yıl
defol git cahililer bak hele ayı maganda
+1 yılÇalışcağın zaman malesef sana büyük sıkıntılar cıkartır
04 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi sıkıntılar
- +1 yıl
hiçbir iş yeri çarsaflı bir insanı malesef işe almıyor günümüzde ben öyle şahit oldum yani
- +1 yıl
Ben kimse ise almamazlik yapmaz çünkü patron benim
- +1 yıl
o zaman sıkıntı yok patron
+1 yılgiy güzel olursun sen takma diyen aldırma guzeligi kapama çok güzel olur
21 Yorumla- +1 yıl
haklisiniz
Yorumları okudum da hiç dine çok düşkün bir karakterin edebinde ve ahlakında değilsin ilk önce şu kafa yapını düzelt öyle ne yapıyosan yap :D
11 Yorumla- +1 yıl
sanane sen kimsin bana edepsiz diyorsun ben aciz bir muslamim her kara carsaf giymek dindar mi demek ALLAH ALLAH
Dinimizde kara çarşaf var mı? Bence yüzü tamamen kapatmak saçma..
04 Yorumla- +1 yıl
nedemek saçma ya zorlama yok ama daha seveb çünkü erkekler bakcak bir yer yok guzeligi sakliyorsun
- +1 yıl
tür kültür arap kültür felan ayrimlanmak çok kötü çünkü müslümanlar ALLAH dediğin şekle kapancak
+1 yılçar tamamen en güzeli kapanmakta ama siyah yerine beyaz acık tonlu renkelr giyki yazın sıcaktan boğulma çünki siyaj renk butun sıcaklığı çeker zaten çarşaf giyenelr sadece iç çamaşır ve çarşaf oluyor karar senın
07 Yorumla- +1 yıl
Öbür dünyada yanmak tan iyidir ama rengil giymeyi düşünüyorum
- +1 yıl
ben bir şey demıyporum saygı duyuyorum sadecve kişisel fikrimi söyledım
- +1 yıl
Bende açıklar saygı duyarım kimse kimseye Karışma hakkı yoktur
- +1 yıl
iyide ben bişey demedim ki yorum yaptımada pişman oldum
- +1 yıl
Estağfurullah siz kirdiysam Özür dilerim af edin kalp kırmak iyi değildir
- +1 yıl
size iyi yorum ve sorular
- +1 yıl
sizde
+1 yılCalismana engel olur ben hiç bir iş yerinde Çarşaflı çalışan bayan görmedim
01 Yorumla- +1 yıl
inşallah bundan sonra görürsünüz
+1 yılNe kadar güzel yazmışsın özellikle açıkların birgün kapalılığa dönüş yapacağını bilemeyiz sözü beni etkiledi ben çok rahat yaşadım ve çarşaf giymek istiyorum kimse beni görmesin istiyorum ama çevrem hep açık milletin tepkisi beni ürkütüyor
00 Yorumlaisteyen mini giyer isteyen kara çarşaf :) kime ne herkes kendinden sorumlu...
02 Yorumla- +1 yıl
haklısınız
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerîm'de, ''Sizden hayra çağıran, marufu emreden, münkerden vazgeçirmeye çalışan bir ümmet bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir" (Alu İmrân, 3/104) buyurulmaktadır. Bu ayetle marufun emredilmesi ve münkerden menedilmesi işi bütün İslâm ümmetine farz kılınmıştır.
+1 yılgiyebilirsen ne ala o çarşafı bir de kaldırabilmek mesele
fakat çalıştığında sorun olur daha o çağdaşlığa gelemedik01 Yorumla- +1 yıl
Niye karisiyorlar anlamış değilim
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru düzgün kapan canım yüzünü kapatma feraceler var siyah bol onlardan giy ama yüzünü kapatma dinde öyle geçmiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Benim 1 eşim olcak
Gizli Üye(30-35)+1 yılyobazlığın dibine vurayım diyosun yani? bu kafayla kuma olursun
110 Yorumla- +1 yıl
Hayvanlar gibi açık gezceksem yobaz olurum
Cevap sahibi+1 yılnormal giyinene hayvanlar gibi açık diyosan foseptiğe düşürmüşsün zaten beynini
- +1 yıl
Allahımmmmmm
Kuran-ı Kerim'de göğüzlerinizi, gerdanınızı kapatın diyor. El, ayak ve yüz hariç heryerinizi örtün, vicudunuzu belli etmeyecek şekilde giyinin buyuruyor Peygamberimiz s. a. v
Neden illa şimdi, yüzünü kapatım, şu durumda, müslümanların, yani bizim, kötü yorumlandığımız zamanda, herşeyin suçlu ve sorumlusu olarak biz gösterilirken çarşafa girmek istiyorsun/uz anlamıyorum!
Namazını kıl, ibadetini yerine getir, dediğim gibi tesettürünü doğru bir şekilde yap. Çarşafa girip milleti ğzerimize çekmeyin daha fazla Allah aşkına. - +1 yıl
soyunuk giyenme hayvan ait sen kapalilar yobaz diyorsan sende beni yoksulusun
Cevap sahibi+1 yıl@_gultenckr kızım dinden bahsediyosun profil fotona bak
Cevap sahibi+1 yılarkadaşın dedikleriyle profil fotosu alakasız dikkat ederseniz
- +1 yıl
Bayağı bir alakasız. Belli ki hiç bir bilgin yok. Dediklerim doğruları gösteriyor. Ayrıca illa çarşaf giymek istiyorsa saygıyla karşılarım.
- +1 yıl
sevabı çok anlamıyor musunuz ya gultenckr
- +1 yıl
Dediğim gibi saygıyla karşılarım. Allah yolunu açık etsin..
Ama niyetinde öenmli ☺️Sen bunu eğer kalpten istiyorsan sevabını da alırsın - +1 yıl
kalpten istyorum :) herkes hür yaşar beni kimse ilgendirmez kalpten çok istyorum
Kardeşim sen bu soruyu buraya kadar soracak yer mi bulamadın? Eğer niyetin halisse Insanlari gunaha tesvik etme.
00 YorumlaKapan kapan güzel olur senin için Allahın emri önemli baskakrinin ne dediği değil Ahirette Allaha hesap vercen insanlara değil
00 Yorumla
+1 yılErgenmisin kendi aklin yok mu milleti yemlemissin millette senin gibi birine cevap yaziyir
00 YorumlaNinja olmak istiyorsun yani😂
03 Yorumla- +1 yıl
Ninja ne alaka ? sen kimsin ninja diyorsun asaliyorsun ben laf soylece kiziyorlar sen hayvan gibi acilca biz bişey diyor muyuz ?
- +1 yıl
Ben oyle bir düşüncem yok kimseye de tavladim yok anladın
evlen öyle gir
eşin beğensin seni önce08 Yorumla- +1 yıl
Ben evlenmek için öyle demiyorum
- +1 yıl
umurda değil hep bekar yaşama tercih ederim
- +1 yıl
yüzüm Şu an açık zaten kapanma düşünüyorum
- +1 yıl
güzel ve kaliteli giyin
eğer şişmansan zayıfla
güzelliğinide elbette kocana sakla
ama evlenmeden kapanmak saçma
çünkü kocan seninle nasıl evlensin
yüzünü görmeden seni beğenmeden
diyorsan evlenmeyeceğim
ee o zaman niye yüzünü kapatıyorsun
ne işine yarayacak
tavsiyem boş düşüncelerden uzak dur
islamda zaten başını kapama diye bir kavram yok
ama kapanmak senin le ailen arasında bir durum - +1 yıl
nedemek ua kapanma yok saçma saçma din şeyler eklemeyin dinde kapanma var ben kapanmayi ALLAH için yapıyorum sen boş boş düşünceler düşünme boş boşa konusma
Moda & Stil konusunda 5,2b cevap paylaştı. Calisacagin zaman engel olur
02 Yorumla- +1 yıl
Evet galiba :(
+1 yılRahibe ol kız Allaha sakla kendini sende.
00 YorumlaHaha bir ybaz daha :)))
21 Yorumla- +1 yıl
haha bir mal daha
Çok saçma, Gericilik.
14 Yorumla- +1 yıl
Niye gericilik ? sen öyle deme hakkın nerden buluyorsun
- +1 yıl
sevabı var
+1 yılÇalışacağın için sorun olur
04 Yorumla- +1 yıl
Olsun
- +1 yıl
Siz bik
- +1 yıl
Bilirsiniz*
- +1 yıl
tessekur ederim :)
Neden carsafa gircenki derdin ne
12 Yorumla- +1 yıl
niye açık olanlar demiyorsunuz ? ve ben ALLAH rızası kazanmak için girmek istyorum
+1 yılYuzunu kapatmadan giy daha guzel olur
07 Yorumla- +1 yıl
yüzüm kapatmak için diyorum ben
- +1 yıl
Yüz mahrem deilki ne gerek var
- +1 yıl
daha sevabıtir
- +1 yıl
Aslinda yuzunu kapatirsan daha kotu millet sana bu kiz canli bombami diye daha cok bakicaktir
- +1 yıl
kapalı canlı bomba ne alaka ben kimseye zararim olmayan biriyim kimse ağzı torba değil ki buzeysin ve bir laf soyleycektim unutum
- +1 yıl
Dinde asiriya kacmamak en iyisi sen yine carsafini giy yuzun acik kalsin asiriya kacma
- +1 yıl
sizde yapıyorsunuz zorla bişey ben yüzüm kapatirim açarım o bana kalmış bir durum ben açıklar kapan diyor muyum
sevmiyorum çarşafı..
07 Yorumla- +1 yıl
sebebi ne?
- +1 yıl
yüzünü kapatmanın anlamı ne? hadi normal kapanmayı anlarımda çarşaf hiç hoş değil hem içinden ne çıkacağı belli değil o yüzden pek güvenemem !! ve çok fazla görmesemde ara sıra 3-4 çarşaflı yanımdan geçince kendimi arap ülkesinde gibi hissediyorum hiç hoşuma gitmiyor bu durum...
- +1 yıl
Araplar kapanma ne alaka sadece arap olanlar mi kara carsaf giyer kara carsaf giymek neden bukadar rahatsız ediyor hemde o kara carsaflar sende rahatsız olsun ozaman yüzüm tipim hatları altın kadar değerli gördüğümüz için kapaniyoruz kapatiyoruz altın nasıl kapatıyor örtüyorsan bizde bedenimizı öyle örtüyoruz
- +1 yıl
Evet genelde araplar giyer çarşafı ve burası da laik Türkiye Cumhuriyeti ! Kendimi iranda ya da diğer arap ülkelerindeymişim gibi hissetmek istemiyorum! yüzünü vücudunu neden altın kadar değerli hissediyorsun ki sende olan herkeste var özel hissetmene ve kendini bu kadar soyutlamana gerek yok yani !!
- +1 yıl
soyatarlik değil kara carsaf bukadar neden seni sinirlendiriyor anlamış değilim hemde isteyen istediğin giyer ona bakarsan bende kendim burda abd rusya ingilinter gibi görüyorum ozaman
- +1 yıl
Bende cevabın yanıt verdim bu arada Türkiye Cumhuriyeti bir muslamim bir ülke
irana gidebilirsin
214 Yorumla- +1 yıl
Hayır irana gidiyim ben ülkem seviyorum sende abd felan git
- +1 yıl
bak siyaset getirme ben burda siyaset bişey demedim anladın mi hemde benim kara carsaf im size ne zarar var ya hemde Atatürk kara carsaf değil yüzü açın demiştir
- +1 yıl
Atatürk bizde seviyoruz ALLAH razı olsun ülkemiz kurtardi ALLAH izniyle tabi bak gerçekte ALLAH tan korkan dan zarar gelmez hz omer lafı
- +1 yıl
baktım zaten kurban olduğum peygamberimiz den geliyor hz muhammed s. a. v kurban olurum ona her insan kurban olsun ona
- +1 yıl
Nasıl peki söyler misini amin cumlemiz
- +1 yıl
ona bakarsan Şu an da kara carsaflar sık boğaz ediyorlar güya bu ülke özgürlük var nerde var kardeşim kapalı gezmek yasak ya tarihleri de kalma
- +1 yıl
Evet kimse kimseye karismasin hepimiz bir olalım ülkemiz gelistirelim he kapalı olmuş açık olmuş hiç fark etmez kardesisz hepimiz
Moda & Stil konusunda 877 cevap paylaştı. Yobazlar
12 Yorumla- +1 yıl
sen nasıl gt başı acmayala moda olsaydı hayvanlar moda olurdum canım
Devamını Gör(25)
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım