Ben açık biriyim 23 yaşındayım ve evliyim. Son zamanlarda çarşafın en güzel kapanma şekli olduğuna karar verdim. İnsanlar bana bakmasın beni görmesin diye kendimi muhafaza etmek istiyorum. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum... Ayrıca çalışıyorum çalışırken nasıl olacak onu da bilmiyorum?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Kimse işe almazki ne çalışması anca dini yerlerde çalışırsın
şu an çalışıyorum, iş yeri içerisinde öyle gezemeyeceğim için bi çözüm arıyorum
Arap kültürünün bir parçasıdır yalnız kara çarşaf.
Ben müslüman bi insan olarak kendimi korumak amaçlı bunu seçtim
Senin hayatın sen bilirsin. İşte sorun da burada, Müslümanlıkla kara çarşafın ilgisi yok. Kara çarşaf yobaz, baskıcı, aşırı dindar kültürün bir ürünüdür. Hristiyanlıkta incil Hz. İsa öldükten sonra 300 yıl sonra çıktı. Ve incil günümüze kadar çok kez değiştirildi. Sen kuran-ı kerimi hiç değiştirilmedi mi sanıyorsun? Müslümanlık arap yarımadasına niye indi bir düşün bakalım. Hepsi bu yobaz ve taskafalı kültürü ehlileştirmek için onlarda dini kendi kültürlerine göre düzelttiler. İranlılar şiacı oldu onlar da kültürlerine göre değiştirdiler. Dünyanın her yerinde bu böyledir din, dilin ve kültürün etkisi ile değiştirilir. Biz Çok eskiden, kadınlara saygı duyan, kadınları yücelten, kadınları erkeklerden farklı görmeyen bir millettik. Tecavüz etmek, çalmak, öldürmek, iftira atmak, yalan söylemek bunlar bize atalarımızdan kalan yapmamamız gereken kurallardı Gök tengrinin kurallarıydı. Bizim gibi bir milletin kendini koruması için kapanmaya ihtiyacı yok. Kapananlar ne kadar kendini koruyabiliyor? Her şey kapanmayla olmaz, müslümanlık dediğin sadece ibadetlerden ibaret değil. Ama senin hayatın ne istiyorsan onu yap sadece arap kültürünün dine empoze etmesi ile çıkarılmış bir kıyafet kültürü olduğunu bil.
Sana katılıyorum, benim gibi düşünen biri.)
Böyle düşünmen çok güzel ama maalesef günümüz şartlarında çok zorlanacaksınız hem iş hem hayat
Farkındayım ama yine de düşüncemden vazgeçemiyorum
İnsanlar sana zamanla saygı duyacaklardır ama sabırlı olman lazım
İnsanlar hiç bir şeye saygı duymazken buna nasıl saygı duyacaklar bilemiyorum
Çevrendekiler alışır ve kabullenirler ama işyerini bilemem
Kardeş dini vecibelerini yerine getirmek istemen çok normal fakat çarşaf doğru bir yol mu sence? 2015 deki patlamalarda karacarsafli canlı bombaları ne kadar çabuk unuttunuz?
Ulan tek istediğim bedenimi kendimce muhafaza etmekti. Lan kime ne zararı var bunun biri diyor afganistana git biri diyor bu kafadan çık lan deli mi oldunuz noldunuz mk ben sizden müsaade istemedim çözüm istedim
Uzun uzun yazıp sildim. Kafana göre takıl kardeşim.
Bana göre daha fazla dikkat çekiyor. Onun yerine parduse giyebilirsin.
Siyahın dikkat çekmediğini düşünüyorum hatları belli etmiyor, çarşaf dediğim sadece gözlerimin açık olmasını istiyorum. Ellerimin bile görünmesini istemiyorum. Bu düşünceye nasıl vardım bilmiyorum ama sanki huzurlu hissettiriyor gibi
Dinde bunlar yok yalnız. Kadının yüzünü zorla kapatmak falan. Bunu dine dayatmadan yaparsaniz destekcinizim . Allah için yapıyorsunuz beoki cok sevap. Bi yerden başlayın gonlunuzce olsun
Zorla dayatma gibi bişey söylediğimi hatırlamıyorum? Tercihen..
çarşafa girmek isteyen insan çarşafa kara çarşaf demez bir defa jdjdh
Herkesin gözünde canlanması için öyle dedim.
Mesleğin nedir
Saçmalama lütfen ya bu kafadan çık yani...
Neden,
Zamanında bu kafaya girip kapanmistim aradan uzun yıllar geçti açılmak istedim,
Kendini değerli hissetmek için bunları yapmana gerek yok sen zaten değerlisin
Ayrıca bir kadın pantolon giydi kısa giydi diye ta cizi vs hak etmez.
Ben şu an açık biriyim taciz ve tecavüzün bundan kaynaklı olduğunu zaten düşünmüyorum. Ben müslüman birisi olarak bedenimi artık daha fazla korumak istediğimi düşünüyorum. Değerli ve iyi niyetli bir insan olduğumun farkındayım. Kadın veya erkek fark etmeksizin insanların benim bedenimi görmelerini istemiyorum çarşaf kullandığımda kendimi iç huzur olarak daha güvende hissedeceğimi düşünüyorum.
Çarşafla kadınlar uzaktan okuyup uzaktan çalışıyor yalnız
Bu da bi çözüm
Afganistana git bilet parası benden
Müslüman bir insan olarak bedenimi korumak istedim hepsi bu. Senin gibi saygısız insanlar yüzünden kimse özgürce seçim yapamıyor.
Burası taliban değil Afganistan`a gidin bol bol çarşaf giydirirler kuma da gidersin 4 eş alıyorlar daldan dala motor oluyorsun İslam devletinde şiddette var onu da unutmamak lazım bunları görmek istiyorsan oraya git özgür ülkeyi Afgan yapamazsın
Özgürse ülke madem ben neden istediğimi giyemiyorum sayın gerrizekalı
Hahaha beyinin işte algılamıyor beynin kuru giydiğin şey kısıtlanacak şeyler çok mu özgür o kara çarşaf kaçıncı yüz yıldan kalma sen kapalısı değil mi yalan dolan ile açığım sallama yapma
Açığım şu an ama sen bir mallsın senin beynini kullanabildiğini düşünmüyorum ben. Özgür ülke diyosun özgürlük çıplaklığı kapsıyor sadece be gerrizekalı? İstersem çırılçıplak istersem tırnağıma kadar kapatırım kendimi. Bu benim insan olarak sadece bana ait bi tercih. Özgürlüğü savunduğun kadar hümanist olsaydın keşke beyinsiz
Açık değilsin ben kandıramazsın sen kısıtlanmayı gericilik yaşamak istiyorsan eğer orta çağ kültürü sana özgürlükse ben o çıplaklığa razıyım beyni yıkanmış sulanmış Arap artığı kaybol
kardeş senin beynin yok ya ben baya netleştim burada pc başında 31 çekerek sürünmeye devam
Hahaha işine gelmedi değil mi eğer cinselliğe vur siz Müslümanlar daha azgınsınız dünya alem biliyor çocukları Kadınları satın 4 eş yapın sizin ki sapılik değil cennetliksiniz
Bugüne kadar kendi kendime yaşadım ailemi kurdum kimseye de bi zararımız dokunmadı. Müslüman olduğumuz için değil insan olduğumuz için. İnsanların özel alanlarına her zaman saygı duyuyoruz. Tercihlerine ve yaşamlarına da aynı şekilde. Bir kere daha yanımda ki adama bakıp iyi ki dememi sağladın şu halinle. Sağolasın senin gibi birini etrafımda barındırmak istemezdim :)
Allah utandırmasın yap çok istiyorsan
Normal kapan
Neden kara carsaf?
Muhafaza etmenin en güzel şekli olduğunu düşünüyorum
Zor bir hayat ama...