Ciltte kuruluk ve pullanma için yapmalı? Yüzüm son günlerde çok kuruyor, pul pul oluyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Sanırım yüzümü iple aldığım için ve biraz da soğuk hava koşullarından dolayı oluyor bu. Makyaj yapıyorum hiç güzel durmuyor. Kabuklanan cilde ne iyi gelir?Cilt kuruluğu için evde ne yapılır?İnternetten araştırdım pek güzel bir şey yok. Cilt kuruluğu için evde ne yapılır? Evde yüzüme uygulayabileceğim bildiğiniz yarayışlı maskeleriniz varsa yardımcı olabilir misiniz lütfen? Cildim çok kuru ne yapmam gerekir?
Merhaba, Cilt kuruluğu ve çeşitleri nasıl önlenebileceğine dair bilgileri bu yazıda bulabilirsin. Cilt kuruluğu herkesin yaşadığı bir rahatsızlık bu nedenle konunhakkında herkesin az çok bir görüşü vardır.
Cilt kuruluğu nedir?
Ciltte kuruluk hastalığı cildinde yavaş yavaş küçük yarıklar açan, bu yarıkların derinliğine göre ciltte kepeklenme, dökülmeyle vuku bulan rahatsız edici bir durumdur. Çoğu zaman altında yatan bir hastalık yoktur, bu nedenle kaygıya da gerek yoktur. Bu hastalığın tıbbi ismi kserarozistir. Yaşlıları ve soğuk iklimlerde yaşayanları daha çok etkiler. Hem kadın hem erkekte görüşme sıklığı neredeyse eşittir.
Pullanma ne zaman rahatsız edici bir durumdur?
Pullanma olayına kaşıntı ve çatlama da eşlik ederse durumun vahammiyeti de artar. Kanlı yaralar da oluşabilir. Hastalığın bu evreye gelmiş hali çok rahatsız edicidir.
Peki bu hastalık neden ortaya çıkar?
Aslında birden fazla sebeple ortaya çıkabilir ya da doğuştan gelen kuru bir cilde sahip olunabiliçr. Ama bu avantaj değil çünkü yağlı cilde sahipleri de, zaman zaman ciltte kuruluk problemi yaşayabilirler. Kuru cilt vücudun nadiren her yerini etkiler genellikle herhangi bir bölümünü de etkisine alabilir.
En çok nerelerde görülür?
Bu müzmin rahatsızlık en çok ellerde, kollarda ve bacaklarda görülür.
Vücudun her bölgesinde olma ihtimali de olsa bazı vücut bölgeleri kuruluğa daha yatkındır.
Dirsekler
Kabuklu çatlamalar bilhassa kış aylarında fazladan kuruma meyilli görülebilir. Bu bölgedeki deri/ten, özellikle kazak kollarına ve çalışma masası gibi yüzeylerde sürtünlmeye maruz kaldığı için kuruluk, sertlik ve kalınlaşma riski daha fazladır.
Eller
Cilt kuruluğu denilince en çok etkilenen bölgedir desek yeridir. Özellikle bulaşık yıkarken ve kimyasal temizlik malzemeleri kullanımı esnasında koruyucu eldiven kullanılmaması kuruluğu tetikleyecektir.
Göz kapakları çevresi
Buradaki kuruluk genellikle gözün kaşla olan bölümünde olur, kirpiklere sıklıkla deri parçacıkları da düşer. Göz kapaklarında gelişen kuruluk, alkol veya diğer sert kimyasallar içeren makyaj temizleyici kullanımı sebebiyle oluşur.
Dudaklar ve dudak kenarları
Soğuk aylarda dudakların kuruması ve çatlaması sıklaşır. Dudak derisi kalınlaşır ve çatlayacak kanar. Yine yaz aylarında da bu sefer dehidrasyon yani susuzluk sebebiyle dudaklarda çatlama problemi görülebilir. Bu nedenle gün boyu ara ara su içmekte fayda vardır.
Genellikle ciltteki kuruluk nemlendiriciyle giderilir ve problem çözüme kavuşabilir. Fakat bazı durumlarda problem, altta yatan bir nedenden kaynaklanabilir ve tedaviye yanıt vermeyebilir. Bu durumda bir dermatoloji uzmanına başvurmak en doğru yöntem olacaktır.
Cilt kuruluğunda sebep olan etkenler nelerdir?
Kuru hava
Kaynar su
Kimyasallara maruz kalmak
Hava şartları sıcaklık ve nem doğru orantılı olduğu için, kışın her ikisi de aynı anda düşüş gösterir. Bu da ciltte tahribata sebep olur.
Isınma durumu inferier ısıtıcılar, klima, soba nemi vücuttan hızlı bir şekilde buharlaştırarak alır.
Çok sıcak suyla duş almak
Klorlu havuzda yüzmek
Katı sabun ve güçlü deterjanlar
Yeterli su içmemek
Başka cilt rahatsızlıklarına sahip olmak tetikleyebilir. Mesela Atopik dermatit veya sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları olan kişiler kuru cilde meyillidir.
İlaç yan etkileri sonucu cilt problemleri görülebilir.
Dermatitin türleri nelerdir?
Dermatit, aşırı kuru cilt ile tasvir edilen bir grup cilt hastalığı için kullanılan tıbbi ismidir. Ciltte kuruluğa sebep olan 5 dermatit türü vardır. Bunları sıralayacak olursak:
Kontakt dermatit
Kontakt dermatit, tene çeşitli kimyasal maddelerin teması sonucu ortaya çıkar. Cilt bu maddelere reaksiyon göstererek temas eden bölgede bölgesel iltihaplanma görülür.
Kontakt dermatit
Ten çamaşır suyu, kireç çözücü gibi çok güçlü bir kimyasal maddeye maruz kaldığında tahriş edici kontakt dermatit ortaya çıkar.
Alerjik kontakt dermatit
Adı üzerinde alerji bulunan bir ürünle temas sonucu ortaya çıkar. Mesela kişinin nikele alerjisi varsa ve buna temas ettiyse ortaya çıkar.
Seboreik dermatit
Ergenlikten sonra pekçok gencin korkulu rüyası olan seboreik dermatit, ciltte çok fazla yağ üretildiğinde ortaya çıkan bir dermatit çeşididir. Özellikle kafa derisinde pembemsi ve pullu döküntüler ile baş gösterir. Farklı türleri de vardır.
Atopik dermatit
Gelelim en çok bilinen türüne, egzama. Hayatının bir döneminde kimde olmadı ki? Atopik dermatit, egzama olarak da bilinir. Deri yüzeyinde kurumuş ve pul pul lekelerin oluşmasına neden olan kronik bir cilt hastalığıdır. Aile ağacında bu hastalıktan olanlar maalesef ki bu rahatsızlığa yakalanma konusunda daha şanssızdır. Sedef hastalığı ve tip 2 diyabet gibi farklı tıbbi durumlar da cilt kuruluğu rahatsızlığa etmen olduğu da söylenebilir.
En sık kimlerde görülür?
Su içmeyenler de risk grubundadır, yeterli miktarda su tüketilmeli. Yaklaşık 3 litre ortalama miktar diyebiliriz.
Bu cilt hastalığı çok ufak çocuklar haricinde hemen herkeste görülebilecek bir rahatsızlıktır. Lakin bazı risk faktörleri ciltte hassasiyete neden olarak kuruluk gelişme riskini artırabilir. Cilt hastalığıyla karşı karşıya kalmaya sebep olan bazı etmenler şunlardır:
Yaş faktörü, gençlere göre daha yaşlılarda ciltte kuruluk problemi ne daha sık rastlanır. Yaş ilerleyince ciltte bulunan gözenekler haliyle daha az yağ üretir ve bu da riskte artışa sebep olacaktır. 45 yaşını geçmiş kişilerin yarısından da çoğunda cilt kuruluğu görülür.
Aile öyküsü, ailesinde egzama olan kişilerin cilt problemlerine yakalanma ihtimalinin daha yüksek olduğu düşünülüyor. Bunun için ırsi bir yönü var diyebiliriz.
Kişinin iş yaşamındaki stres durumu, sağlık ve temizlik sektörü meslekleri yine kuaförlük gibi suyla ve kimyasal maddelerle temasın fazla olduğu meslek grupları risk altında gruplardandır.
Banyo rutininin gereğinden fazla ya da az olması
Sıkça banyo yapan veya duş esnasında çok sıcak su kullanan bireylerde ciltte kuruluk şikâyeti daha çok görülebilir.
İklim özellikleri, soğuk iklimlerde yaşayanlar risk altındadır. Yine rutubetli ortamlar bu tarz kuruluğa sebep olabilir.
Cilt kuruluğu belirtileri nelerdir?
Cilt kuruluğu rahatsızlığı genellikle geçici bir durumdur. Yavda sebep olan madde ortadan kaldırılırsa direkt geçebilir. Ancak bazı insanlarda kroniktir.
Cilt kuruluğu rahatsızlığında görülebilen belirtiler yaş, genel sağlık durumu, yaşanılan yer, dışarıda geçirilen zamana ve sorunun nedenine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Belli başlı görülen belirtiler şunlardır diyebiliriz:
(Duş sonrası) Ciltte gerginlik hissiyatı
(Duş sonrası) Ciltte sert ve pütürlü bir görünüm
Kaşıntı
Ciltte kısmi soyulma ve pul pul dökülme
İnce çizgiler veya çatlaklar
Kızarıklık ve pembe bir cilt
Kanayan derin çatlaklar
Ne zaman hekime başvurmalı?
Nemlendirici kullanımına cilt yanıt vermiyorsa ve şikayetler devam ediyorsa
Kurulukla birlikte kızarıklık da varsa
Açık yaralar oluştuysa
Çizik ve çatlaklar enfekte olduysa
Geniş alanlarda soyulma ve pul pul dökülmeler de oluştuysa
Cilt kuruluğu nasıl önlenebilir? Bu hastalıktan kurtulmak için neler yapılabilir?
Sağlıklı bir yaşam tarzı için düzenli uyku, spor gibi alışkanlıklar elde edinmek.
Nemlendirici kremleri özellikle Soğuk havalarda yanımızdan eksik etmemek. Nemlendirici suyun deride kalma süresini arttıracaktır bariyer kurarak. Günde en az iki buçuk litre sıvı mümkünse su tüketilmelidir.
Çok fazla suyla cildi buluşturmak ciltteki nem oranını ciddi bir seviyede düşürecektir, dozunda olmalı yıkanma alışkanlığı.
Duş alırken ve el yıkarken çok sıcak yahut soğuk su yerine ılık su tercih edilmelidir. Ilık su ciltte abi şoklara yol açıp cildi çatlatmaz.
Kişisel bakıma da önem verilmelidir.
Eller kimyasalla mümkün olduğunca az temas etmeli, şayet ederse de derhal ek sabunuyla yıkanmalıdır.
Duşta ya da el yıkarken kullanılan sabunlar nemlendirici içerikli ve ph dengeli olmalıdır. Mesela ph 5,5 önerilen bir değerdir.
Temizlik yapılırken eller çamaşır suyuna, deterjana temas etmemesi için lateks eldivenlerden kullanılmalıdır.
Kışın eldiven, dudak bakımı, stick gibi soğuktan koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Yine atkı da yüzü kuru soğuktan korur.
Ve en önemlisi stresten uzak bir yaşam tarzı benimsemek, stres getiren kişiler ve olaylardan uzak durmak cilt problemlerine yakalanma riskini azaltıcı bir diğer faktör olacaktır. Unutmayın stres egzamadan, vitiligoya bu tarz rahatsızlıkları tetikleyen en büyük sebeplerden biridir.
Ben yazımı burada noktalıyorum. Umarım yazdıklarım sorununu çözmene yardımcı olur. Yine açıklayıcı ve faydalı olabileceğini düşündüğüm bir videoyu da şuraya koyalım. Oldukça güzel bir anlatımı var, belki sana yardımcı olabilir.
Selamlar. Ne kadar alanım yemek olsa da cilt bakımı ile ilgili çeşitli kurs programlarına katılmıştım. Ayrıca estetisyenlik sertifikam var. Hayatımın kaydadeğer bir kısmında bu işe kafa yordum diyebiliriz. Alanım gereği devamlı fizyoloji incelemeleri yaparım. Dermatoloji ve cilt ile ilgili de fazlaca araştırmalarım oldu ilgim doğrultusunda. Cilt ile ilgili size verebileceğim önerilerden biri şudur. Cildimizin her bölümünün ayrı ayrı kendine özgü floraları vardır. Temizlik imandan gelir mantığıyla devamlı birtakım kimyasallara maruz bırakılan cilt florası çoraklaşır. Kırışmaya ve kolojen özelliğini yitirmeye başlar. Farklı deformasyonlar da gerçekleşebilir konuşurken baside indirgeyerek anlatıyorum. Sözün özü cilt her dakika yıkanmamalı her dakika cilde bir şeyler sürülmemelidir. Bununla birlikte cildimizdeki gözenekler sandığımızdan çok daha derin. Bir çoğumuz farketmişizdir yoğun peeling uygulamaları sonrasında vitamin maskeleriyle cilt beslemeler ardından tonikle açtığımız gözenekleri kapatma çabaları sonrasında ciltte tüm bu hazırlıklara rağmen sivilce, iltihaplı gözenekler falan meydana gelir. Bunun sebebi temizliyorum diye bastırarak gözenek kanallarının dibine iteklediğiniz kalıntı maddelerdir. Eğer dermatolojik bir cilt probleminiz yok ise devamlı cilde bir şeyler sürmek devamlı gereksiz temizlik yapmak mantıklı değil. Eğer çevresel koşullarınız cildinizi etkiliyorsa bununla ilgili nemlendirmek anlamında önlemler alırsınız ama zaten nemli ve yağlı yapıda bir cilde devamlı nemlendirici sürmek her dakika uygulamalar yapmak mantıklı değil. Yine söylüyorum her zaman söylerim cildiniz için yapacağınız en mantıklı hareket devamlı işleme tabi tutmamak, olabildiğince az ve gerektiğinde müdahaleler yapmak.
Vücudunu nemlendirmeye özen göstermen gerekiyor. Annemin de öyleydi vücudu kuruydu ve her gün nemlendirici kremler sürüyordu. Sonra elinden geldiğince su içmeye bak. Duş alırken kullandığın vücut sabununu, lifini değiştir. Dove mesela en iyisi, hem yumuşatıyor hem de nemlendiriyor. C vitamini almaya özen göstermelisin. Vitaminler hayatımızın önemli bir parçası. Elbette ki sağlıklı yağlarla da hem vücudunu nemlendirebilirsin hem de daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsin. O sağlıklı yağlara bazı örnekler vereyim ; zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, argan yağı, susam yağı, badem yağı gibi yağları kullanabilirsin ya da vazelin kullanabilirsin o da vücudunu nemlendirir. Duş konusuna geri dönersem eğer ; ılık suyla duş almanı öneririm çünkü sıcak su vücudunu daha fazla kurutup kabuklaşmaya neden olabilir. Hem de sıcak su bir süre sonra kaşıntılara da neden olabilir. Güneşten elinden geldiğince korunmanı öneririm, bu da sıcak su gibi bir etki yaratabilir. Cildini sert ürünler yerine yumuşak ürünlerle temizle mesela yünlü ürünlerle ya da pamuklu ürünlerle. Kış bile olsa evini nemli tutmaya çalış. Hatta nemi tutabilmesi içinde hava nemlendiricilerinden kullanabilirsin. Eğer işin içinden çıkamayacak durumdaysan kesinlikle iyi bir Dermatoloğa başvurmanı öneririm. Sana vereceği bir ilaç ya da bir kremi sakın aksatmadan kullan. Egzama olma olasılığında var. Çünkü kuru ciltlerde Egzama çok olur ve ona Atopik egzama denir. Kabuklanmaların sebebi bu olabilir.. O yüzden özel egzama kremleri kullanmanda gerekebilir.
Senin bu sorununu tamamıyla kökten çözebilirim! Yazdığım adımları uygula sonra döküntü, yağlanma vs kalmayacak!
Ilk baş kuruluğun en büyük nedeni az su tüketmektir! Günlük 1.5L üzeri su tüketmeye başla sorunun %80 düzelir! Cildin daha az suyla temas etmeli! Fazla banyo yapıyorsan ya da banyoda uzun duruyorsan bu da kuruluk yapabilir! Bir de ucuz kozmetik ürünleri kullanıyorsan bu durum da kuruluk gibi sorunlara yol açabilir!
Şimde gelelim tedaviye!!!Ilk bas deriyi temizlemen lazım! Bunun için lazım olan malzemeler
- Karbonat - Limon
Karbonatı limonla bir kapta karıştır yüzüne yedir! 10dk sonra sıcak su ile ıyice yıka! Bu ışlem ölü deriyi alacaktır!
2. İşleme geçelim...
Gerekli olan malzemeler!
- Kağıt havlu - 1 kalıp buz - Aloe vera jeli
Buzu elinize alın ve yüzünüze iyice mesaj yapın 3dk kadar! Daha sonra sıcak su ile 3 kere iyice yıkayın! Sonra kağıt kanlı ile ıyice kurulanın. Aynı işlemi 2 kere daha yapın. 3. Kere Kâğıt havlu ile kurulandıktan sonra Aloe vera jelini ya da kremini yüzünüze yuvarlak daireler şeklinde derimizin altına getirelim! 2-3 dk masaj yapmanız yeterli! Masaj yaptıktan sonra başkada bisey yapmanıza gerek yok geçmiş olsun...
Doğru bakım bir kısım insan popülerite ile satın aldığı ürünlerin mağduriyetini yaşarken, bir kısım insansa memnuniyet ve aşk ile ürün tanıtımı yapıyor. Fakat burada asıl önemli olan nokta popüler olan ürünü değil cildinize uygun doğru ürünü kullanmaktır.
Bakımınızı rutin haline getirin. Günlük, haftalık ya da aylık yapacağınız bakımlarınızın belli periyodlar oluşturmanız aralığını aynı tutmalı ve cildi neme doyurmanız gerekmektedir.
Hava koşullarını göz önünde bulunudurun. Esintili bir kış günü ile sıcacık bir yaz günü için ürün tercihlerinizi ve nemlendirme oranlarını doğru seçmeniz gerekmektedir. İki farklı hava koşulu olması farklı ürünler kullanmanızı gerektirebilir.
genel olarak baktığımızda doğru bilinen bir çok yanlış ile hassas ciltlerin kaş yapayım derken göz çıkarmak adlı çalışmalarını görebiliyoruz. kullanılan ürünlerin Ph değerlerinden içeriğinde ki maddelerine kadar herşeyi analiz etmek gerekiyorsa cilt analizi ve testi ile cildi tanımak gerekmektedir. cilt tipleri kuru, karma, yağlı olarak ayrılsada aslında kişiye özel tipler oluşmaktadır. kuru sandığınız cildiniz aslında sadece dönem dönem neme ihtiyaç duyuyor olabilir. Yapmanız gereken kendinize doğru ürünü seçmek ve bunu rutine oturtmak sonucunda neler olduğunu gördüğünüz de dikkat edin kendinizi ayna karşısından alamayabilir ya da cildiniz için gelen iltifatlara maruz kalabilirsiniz.
İşte sizinde tam olarak istediğinizin bu olduğunu düşünerek kendi uyguladığım ve karşılığında memnuniyet yaşadığım bu taktiği denemenizi tavsiye ederim. Unutmayın her rutin güzel sonuçlar getirir.
Cilt kuruluğu yaşamamak için İLK ÖNCE MUTLAKA BOL SU İÇİYORUZ
Nemlemdirici mutlaka kullanın ara ara
Çoğu bitkisel yağları masaj yaparak yavaş ve sakin bir şekilde cildinize yedirebilirsiniz bu gözeneklerinize nüfuz ederek kuru görüntüden kurtulmanızı sağlar
Bunları yapın lakin işte bilmem nerenin bitkisiydi falandı filandı çokta kafa yormayın tek çözüm SU SU SU bol su için hareket edin
evet satiliyor kizilayin filan. Doveninde normal sabunu farketmiyor hani su normal sabunlar varya sade sensetiv skin yaziyor üzerinde zaten hangisi oldugu farketmiyor kendine göre alirsin. :)
anladığım kadarıyla bu kuruluk şimdilik yüzünde var ama bunun vücudunun her tarafına yayılmaması için öneride bulunacağım kendi deneyimlerime göre. 1-düzenli ve yeterli su içmeye dikkat etmelisin. 2-el sabununu değiştirmelisin nivea, dove gibi markalar kuruluğu en aza indirger. 3-aynı şekilde duş jeli yerine cildini kurutmayan bir sabunla vücut duşunu almalısın. 4-her duş sonrası vücudunu nemlendirmelisin. 5-gündelik yaşamda ürederm gibi kremler çok kuruyan ciltler için etkili ünlü markalar yüksek seviyede olan kuruluğa yeterli gelmiyor. 6-pullanmaların yara seviyesinde değilse duş sırasında yüz kesesi kullanabilirsin cildini çok tahriş etmemek kaydıyla. 7-eğer kuruluk yüzünden kaşıntıda oluyorsa banyo lifini, düzenli kullandığın maskeyi vs değiştir. 8-mutlaka cildiyeye gidip bir doktorla görüş.
Ben de sivilce kurutucu için krem kullanıyordum ve yüzüm aşırı kuruyordu pul pul dökülmeler özellikle banyodan çıkınca kuruluk vardı ve bepantol aldım bayağı iyi fiyatı da uygun 40 TL 3 gün üst üste kullanırsan yüzün eski haline dönüşür mükemmel bir krem
Öncelikle evdeki malzemelerin faydası yoktur. Bol bol su ve meyve tüketmelisin. Kullandığın ürünün cilt tipine uygun olmasına ve içeriğine dikkat etmek gerekir. Bepanthol kremini kullanmanı tavsiye ederim. Bu kremi sürdükten sonra güneşe çıkmamalısın. Çünkü lekelenmelere sebep olabilir. Düzenli kullanımda iyi sonuç alabilirsin. Tabi uzun süre yüzde kullanılmamalıdır. Daha sonra normal günlük nemlendirici kullanabilirsin
25 yaşında cilt kuruması ‼️Eyvah eyvah kesin nazar var sende hemen nazar duası oku😁 Bana göre Neutrogena nemlendirici krem kullanmanı öneririm birşeyin kalmaz merak etme. Hatta ellerine de kullan ve bu sağlık mutlaka bir cilt uzmanı doktora görünmeyi de ihmal etme lütfen 🙂
Su içmek cilt kuruluğunu engellemiyor. Öncelikle su bazlı bi krem kullanmalısın. Celenes kremi ve yıkama jeli cildi kurutmadan temizleyip nemlendiriyor. Celenes kremin hassas ciltler için yatıştırıcı olanını kullanıyorum. Sabun daha çok kurutur. Yağlar gözenekleri tıkıyor bi de tüy artışına neden oluyor
Soğuktan falansa çok da dert etme derim ben ama cilt renginin soluklugu, normalden fazla üşüme vb rahatsızlıklar Halk arasında kansızlık diye geçen anemi rahatsızlığı olan insanlarda sıkça rastlanır ve buna bağlı olarak bu kişilerde B12 vitamini ve demir eksikliği görülür burada bahsi geçen veya geçmeyen diğer rahatsızlıklara, sorunlara yol açar Talasemi testi yaptırmanı önerebilirim ya da dahiliye doktoruna gitmen ve doktorun görüşü üzerine bir yol izlemen senin için daha iyi olacaktır
Hindistan cevizi yağı cilt kuruluğu için en çok tercih edilen ürünlerden biridir yulaf ezmesi cilt kuruluğuna ciltler için çok uygun bir besindir nemlendirici krem kullanmayı alışkanlık haline getirin aleo vera da cilde doğal nem sağlayan besinlerden biridir antioksidar ve omega 3 cilde iyi gelir kaliteli cild bakım ürünleri kullanın duş yapmaya özen gösterin eldiven takılması gereken işlerde eldiven takın.
Hindistan cevizi yağı, cilt kuruluğu için en çok tercih edilen ürünlerden biridir. ... Yulaf ezmesi, tahriş olmuş ciltler için çok uygun bir besindir. ... Nemlendirici krem kullanmayı alışkanlık haline getirin. ... Aloe vera da, cilde doğal nem sağlayan besinlerden biridir.
Cildimize sürdüğümüz nemlendiriciler doğrudan kimyasal anlık olarak ya da belkide uzun vadede cildimizi yatıştırıp rahatlatabilir ama direk cildimize verdiğimiz o kimyasalları vücut illaki atmak isteyecek. bence en iyisi doğal yöntemler 2 gün bile olsa normal su içiminizin fazlasını içmeye calısın ve yüzünüzü yıkayın diyenlere katılmıyorum gerçekten yüzü kuru olanlar anlarki sabah yüzümüzü yıkayınca bile gerim gerim gerilir yüz mesela yok salatalık , biberiye çayı diye yazanlara alternatif olarak bence içten beslenmeliyiz o salatalığı yiyin vücudunuz alsın faydayı çayı için yani deriye sürdüğümüzdense içten beslemek cildi çok daha etkilidir diye düşünüyorumm umarımm faydalı olur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de bunun için maske araştırdım ama bulamadım. Ben çok sık maske yaptığım için kurudu cildim. Şimdi de kuruluğu için maske yapıyorum kafam güzle gibi😌
Buldum işte kuru ciltler için muz maskesi!☺️ İhtiyacın olan; muzun dörtte biri, bir çay kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurt. Karıştırdıktan sonra yüzünde 15 dakika bekletip ılık suyla durula💁🏻
Acıbadem sütü iyi bir nemlendirici. Aleüveralı krem (Nivea) , bepanthol da iyi gelir kuruluğa. Düzenli su içmek faydalı ve de sabun kullanımına dikkat edilmeli. Cildi aşırı soğuktan ya da yaz sıcağından korumak.
İçtiğin su miktarını arttırıp içten nemlendirmen ve dışarıdan da nemlendirici ürünler kullanman lazım. Aloe vera güzel nemlendiriyor yatistiriyor. O yoksa yogurt maskesi de çok güzel nemlendiriyor deneyebilirsin
Bencede ayni sorun vardı nemlendirici sürmeye rağmen bir iki saat sonra tekrar pul pul gözüküyordu cildim. cildiyeye gittim vitamin hapları felan yazdı bir kaç günde yüzüm yumuşacık oldu cildiyeyi gitmeni öneririm
Nemlendirici kullanabilirsin. Yüz yıkama köpüğü.. hem cildine ferahlık verir hemde nemlenmesine yardımcı olur. Ben öyle yapıyorum hem köpük hem nemlendirici kullanıyorum. Gayet memnunum.
Yumurta ile yapılan maskeler protein destekli olduğu için iyi gelir diye duymuştum. Ayrıca soğuk havada mümkün mertebe makyaj az yapılır. Cilt hassas ise makyaj daha da kurutur. Azaltmaya bak. Aloe Vera iyi gelir. Elma sirkesi iyi gelir. Bir bardak su ile iç. Ya da bir bardak suyun içine az damlat, yüzünü yıka...
Nemlendirici, hindistan cevizi yağı, bebek vazalini, Bol bol su iç kurumamasina önem göster.. Sürekli nemli kalsınSalatalık, şeker ile peeling yap iyi gelir..
Öncelikle cilt kuruluğunun sebebi genetik olabilir eğer geçmezse bir cildiyeye gidip kronikse bir şey alman gerekebilir belki. Onun haricinde e vitamini alımı çok önemli istersen bir ek al istersen yiyeceklerden falan. Ben üstüne gliserinli şeylerin iyi geldiğini duydum ama yüze de iyi gelir mi bilmem. Ellerime healthyhands kullanıyorum mesela ikisini de barındırıyor ellerimi düzeltti yüzüne de bu içerikler iyi gelecektir
Sabah ılık su için, sebze ve meyveyi hayatınızdan çıkarmayın, yağı azaltın, hareket edin, kötü alışkanlıklardan vazgeçin, birde salatalık ve kereviz yemeği unutmayın ☺️👍
DİADERMİNE kuru ve hassas ciltler için olan Kremi kullan... emsallerine görü çok pahalıda değil ve çok daha etkili...özellikle kırmızılık ve pullanmada Etkisi yüksek...( önceden NİVEA’da böyle bir ürün vardı ama artık çıkartmıyorlar ). Evde ne yaparsan yap geçmez hiç uğraşma...Çok pahalı ürünlerde bu konuda bir işe yaramıyor bana güven çünkü aynı dert bendede var ve tek çaresi bu krem oldu...
Öncelikle git Kiehl's Ultra Facial Creamı kulllan ya da istersen o işe yaramasa şunu kullan Dior- Hydra Life Sorbet Crême yi kullan yani bir çok tavsiyem var ne istersen cildine ne iyi helirse onu kullan
-Çok sıcak ya da çok soğuk suyla elini yüzünü yıkamamak. -Cildini güzelce nemlendirmek. -Sürekli makyaj yapamamak. -Doğru cilt ürünleri tercih etmek. -C vitamini kullanmak. -D vitamini kullanmak. -Güneş kremi sürmek.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benimde su eksikliğine bağlı olarak kuru. Sakın sabun kullanma. Yağlı ciltlere bile önerilmezken kuru cilde kullanmak akıl işi değil.
Dove sabunlarını ve ekstra nemlendirici tavsiye ederim. Havalar soğuk diye ellerimde oldu krem sayesinde geçti bi ara kanadı o kadar kurudur sen düşün. Krem önemli