Çok pis bir kızım nasıl düzelebilirim?

Çok bakımsız olduğumu düşünüyorum. Tırnaklarımı yeme alışkanlığım olduğu için bir çok kızın aksine ellerim narin ve güzel değil. Parmaklarımda tombul zaten öyle ince uzunda değil. Sınav zamanları yüzümle oynadığımdan ve abur cubur yediğimden sivilcelerim çıkıyo arada onun dışında siyah nokta sorunum var, büyük ihtimalle sabah akşam yüzümü tonik veya yüz temizleme jelleriyle düzenli yıkamaya üşendiğim için (nedense yıkaması çok zor geliyo özellikle sabahları). Bazen vakit bulamadığımdan bazen çekindiğimden veya bazende para vermek istemediğimden kaşlı bıyıklı dolaştığım zamanlar oluyor. Makyaj genelde yapmıyorum yüzümü yıkamadığım için fondoten gibi kimyasal şeyler sürmek istemiyorum daha da kötüleştiricek diye bir önyargım var. Etrafımdaki kızların yüzleri nasıl pürüzsüz anlamıyorum halbuki bazısının yüzü çok doğal gözüküyor (burda kastedtiğim pürüzsüzlük makyajla olanı değil). Evdeysem yani dışarı çıkmıcaksam 4 gün duş almadan kaldığım zamanlar oluyor. Saçlarım normal ama öyle parlak ve düzgün değil, genellikle kabarık oluyor. Vücuduma gelirsek 1.62 boya 51 kiloyum. Göğüslerim minik belim ince ama kalçamda çatlaklarım var nasıl yok edicem bilmiyorum. Bacaklarım çok kuru, kollarımdaki tüyleri hiç aldırmadım çünkü ince ve açık renkliydiler fakat son zamanlarda herkes aldırıyo sanırım bu yüzden banada çok batmaya başladı ama orayada ağdaya başlamak istemiyorum. Anlıyacağınız yüzüme ve vücuduma pek bakıım yapmıyorum. Sevgilim var ama uzaktan ilişki 3 4 ayda bir görüştüğümüzde onun için epey çabalıyorum ama genel olarak kendimi şimdiden değiştirmeye başlamazsam ileride aynı evde yaşayacağım partnerimin bu halimden memnun kalıcağını sanmıyorum... Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Uzun uzun yardırdım buraya okuyup ciddi cevap verirseniz çok teşekkür ederim.
Çok pis bir kızım nasıl düzelebilirim?