Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihi yok mu?

garnierın bi nemlendirici kremini aldım üzerinde bi seri numarası vardı son kullanma tarihi yoktu ilgili yeri aradım kozmetiklerde son kullanma tarihi yok açılınca 4 sene kullanılır dedi aynı ürünü 3 sene önce almıştım kullandım bikaç defa göz altım dahil tüm yüzüme sürdüm fakat gerçi gözaltım mor duruyodu süreyim dedim önceki benzer ürünü göz altı kırışıklığım oluştu bu ürün mü yaptı yoksa olacakmıydı bilmiyom ama yeni far ettim son bi haftadır o kremi sürekli göz altım mor diye sürüyodum bi de şelalenin gülsuyunu sürüyodum ama göz altım kırıştı acaba o kremin son kullanma tarihi geçtiği iiçin mi gözaltım kırıştı nemlendirici kremdi gül özlü:(((neyden kaynaklı tahminen yoktu öncesinde kullanma tarihi geçince zarar veriyo mu bu ürünler diycemçoğu kozmetiğin kullanma tarihi yok kapağı ambalajı açınca 2 ay ya da 4 sene deniliyo hangisi doğru şaşırdım bi eyüp sabrinin gül suyunu süryom gözalıma bişi sürmüyom korkudan:((
Güncellemeler
+1 yıl
kırışıklığı sizce bu ürün mü yaptı çok kötüyüm yaa hiç yoktu biçizik bile bu kremi bikaç kez sürdüm 2010da almıştım ama altında 02032013 yazıyodu bu serinomuydu yoksa son kullanmamıydı bilmiyom da ürünün ambalajını geç açtım bişi yapmaz diye kullandım şimdiki aldığım yeni ürünün hiç kullanma tarihi yok zaten
Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihi yok mu?