Arkadaşlar saç ayrım yerim yandan yani hep öyle kullandığım için mi yoksa bu genetik bir şey mi bilmiyorum ama ben ortadan ayırmak istiyorum ortadan ayırdığımda da bir taraf aşırı bombeli oluyor ne yapmam lazım ortadan olması için? Banyo yaparken saçı ortadan ikiye ayırıp suyu öyle tutunca oluyormuş sanırım ama denemedim bildiğiniz başka yöntem var mı?Saç yönünü değiştirme
Saç ayrımımızı sürekli olarak hangi yöne doğru kullanırsak, zamanla o yöne alışacaktır. Haliyle yönünü değiştirmek, yeni bir yöne alıştırmak da bizi biraz zorlayacaktır. Fakat bunun birçok yöntemi bulunuyor. Sadece biraz zaman gerekiyor :)
Saçım ortadan ayrılmıyor, sebebi nedir?
Saçım ortadan ayrılmıyor
Saçlar uzun süre boyunca sağa ya da sola doğru yatık bir şekilde kullanılırsa zamanla o yöne alışacaktır. Siz yön belirlemeseniz bile, alıştığı yönde takılı kalacaktır :) Saçlarınızı ortadan ikiye ayırmak istiyorsanız, alışana kadar denemelerinize evde devam edebilirsiniz.
Saçımı ortadan ayırmak istiyorum ama yakışmıyor! Ortadan ayrılmış saç hangi yüz tipine yakışır?
Ortadan ayrılmış saçlar genel olarak küçük yüz tipine yakışıyor. Uzun ya da dikdörtgen yüz şekline sahipseniz saçlarınızı geriye ya da yana doğru atabilirsiniz. Küçük yüzlerde saçı ortadan ikiye ayırmak yüzün orantısını dengelemektedir.
Saç ayrımı çizgisi nasıl değiştirilir?
Saç ayrımı çizgisi nasıl değiştirilir?
Gelelim en önemli kısma, saç ayrımı çizgisi nasıl değiştirilecek?
Saç spreylerinden yardım alın
Saçlarınızı alıştırmak için bir müddet saç şekillendirici kremlerden, spreylerden yardım alabilirsiniz. Saçlarınızın doğal halini hangi yöne atarsanız atın, o alıştığı yöne geri dönecektir. Yani ilk olarak ayırdığımız yönün kalıcı olmasını sağlamamız gerekiyor. Nemli saçlarınızı istediğiniz yöne doğru ayırın ve üzerinden sık dişli tarakla tarayın. Sonrasında saç spreyi ile sabitleyin ki bozulmasın. Saçlarınız birkaç sefer sonra ayırdığınız yöne alışacaktır.
Tel tokalar size destek olsun
Saçlarınızı sertleştirmek istemiyorsanız tel tokalardan da destek alabilirsiniz. Saçlarınızı alıştırmak istediğiniz yöne doğru ayırın ve tel toka yardımıyla sabitleyin. Birkaç saat bu şekilde kalırsa gün boyu sizi idare edecektir.
Saç ayrım yönü neden değiştirilmeli?
Saç ayrım yönü
Saçlarımızı sürekli aynı yönde kullanmak bize kolaylık sağlıyor ancak, saç ayrım yönünü değiştirmek de saç köklerimizin nefes almasını sağlıyor. Aynı zamanda saç dökülmelerinin de önüne geçmiş oluyoruz. En azından ayda bir kez saç ayrım yönünüzü değiştirmek saç sağlığınıza fayda getirecektir.
benim de hep aksi gibi ortadan ayrılır. saçlarını kuruturken ya kafanı öne doğru alıp saç ayrımı bırakmadan kurut ya da alnına doğru geriye tarayarak kurut önce o yandan ayrılma çizgisini kaybetmelisin öteki türlü sadece iki tane ayırma çizgin olur inan bana o daha sinir bozucu
Ben doğdum dogali ortadan ayiriyordum 2 yıldır yandan ayırıyorum sacim artık istemeseniz o yön gidiyor bu pek kolay olmadı 1 ay falan zorlanmistim hep yandan ayırıp oruyordun zor alismisti
En İyi Cevaplar