Krapon (grafon) kağıdı ile saçlarımı boyamak istiyorum. Daha uzun süre saçımda kalması için ne yapabilirim? Krapon (grafon) kağıdı yöntemini kullanan birileri var mı?Gramafon kağıdı ile saç boyama
Krapon (grafon) kağıdı ile saç boyama nasıl yapılır, kalıcı olur mu?
Burdaki yorumların hiç birine aldırma yok saç açıksa tutar koyuysa tutmaz yok kalıcı değil tek yıkamada çıkar falan filan. Ben geçen yıl yaptım MAVİ ve MOR (diğer renklere göre konuşamam) saçım koyu kahve ama güneşte açılmıştı yazın aralarda açık kahve ve hafif sarılar vardı ama çok az ve önden iki tutama yapmıştım oralarda hiç açılmış ton yoktu düz koyu kahvelerdi. Ben baya beklettim 30dakika falan. Mavi olan çok güzel tutmuştu parlak açık mavimsiydi ve ister inanın ister inanmayın arkadaşlarımla beraber yapmıştım onların 2hafta zor tuttu benim 1buçuk ay kafamdaydı ve yıkanıyordum her 2günde bir hatta arkadaşlarım tekrar gramafon la bişiler yaptığımdan falan şüpheleniyordu :D mor çok tutmamıştı ışıkta falan belli oluyordu. Bence saçın teline bağlı kalıcılığı. Benim saçım ince tel onlarınki kalındı ve yaptığım iki arkadaşımda sarışındı yani saçım rengiyle alaması olduğunu düşünmüyorum. 2günde bir 3kere şampuanlıyordum saçımı. Saçımı yıkamadığımı falan düşünmeyin.
Gramafon kağıdı ile saç boyamayı kardeşimde denemiştik. Öncelikle bilmeniz gerekir ki; saçlarınız çok koyu kahve ya da siyahsa rengi tutturamazsınız. Bunun için açık renk saçlar gerekiyor.
Saç boyamak için krapon kağıdı nerelerde bulunur?
Krapon kağıdını kırtasıyelerde kolaylıkla bulabilirsiniz. 1 milyoncu gibi plastik ve kırtasiye malzemeleri satan yerlerde de bulunuyor. Dilerseniz internetten de kolayca sipariş oluşturabilirsiniz.
Gramafon kağıdı ile saç boyama kalıcı mı?
Gramafon kağıdı ile saç boyamak kalıcı bir işlem değildir. Renk saçlarınızda ilk yıkamaya kadar kalır. Ancak renkli saç hevesiniz varsa, hevesinizi almak için çok pratik bir uygulamadır.
Grafon kağıdı ile saç boyama kaç günde çıkar?
Saçlarınızı ne zaman yıkayacağınıza göre değişiklik gösterir :) Eğer beğenmezseniz hemen yıkayıp rengi saçlarınızdan çıkarabilirsiniz. Bu yönden de denemeye değer aslında. Bir nevi saç tebeşiri gibidir.
Krapon kağıdı ile saç boyama nasıl yapılır?
Krapon kağıdı ile saç boyama
Grafon kağıdı ile saç boyamak oldukça basit! Kağıdı 15-20 cm uzunluğunda kesiyoruz ya birkaç dakika su dolu kasede bekletiyoruz. Sonrasında tutamlara ayırdığımız saçlarımıza uyguluyoruz. Bu sayede grafon kağıdındaki renk saçlarımıza geçiyor. En çok tercih edilen renkler mavi ve kırmızı oluyor :)
Farklı bir uygulama yolu deneyenler de var. Bu da iyi sonuç veriyor. Kağıtlar kesilerek suyun içerisine konuyor ve rengi suya çıkıyor. Sonrasında saçlarınızı bu suyun içerisinde birkaç dakika bekletip, rengin saçlarınıza geçmesini bekliyorsunuz. Bu da oldukça pratik, çok fazla vakit almayan bir uygulamadır.
Ben Krapon (grafon) kağıdı ile saç boyaması yapıyorum, çok güzel oluyor. 1-2 hafta saçta kalıyor, rengi daha uzun olmuyor. Ne kadar çok durursan o kadar çok kalıcı oluyor.
Arkadaşlar bende 1 ay önce yaptım hala geçmedi bıgün başka renge boyamak için baya ugrastım ama hala çıkmıyor ama en son sirke limon suyu karbonat ve tuzu karıştırıp içinde beklettim geçti çıkaramayanlar kesin denesin 👍👌
Derya lütfen cevap ver benimki de hala geçmedi saçımın üsleri daha sarı ağırlıklı kumral bir saçım var ama hala geçmedi banyoda falan akmıyor boyası ne kadar beklettin ve ne kadar malzeme karistirdin
Arkadaşlar benim saçım kahverengi koyu kahverengi ve ben biraz kırmızı biraz pembe tarzı bir renk yapmak için mor kullanıcam çıkar mı sizce? Lütfen söyleyin
Patlıcan moruna boyadım hem de 1 kere değil defalarca saçımda 2-3 hafta kadar kaldı. Ve kendi saç rengime geri döndü tamamen. Kardeşimin saç rengi kapalı olduğundan mavi onda tutmadı. Tabiki saçın açık olması bir avantaj