+1 yılMerhaba. Kapanmak Allah'ın emridir, her bayana yakışır. Alışkın olmadığın sana ve alışkın olmadıkları için etrafındaki insanlara önceleri tuhaf gelebilir fakat kapandıktan sonra, Allah'ın emrini yerine getirmenin tadını yüreğinde öyle bir hissedeceksin ki, keşke daha önce kapansaymışım diyeceksin.
44 Yorumla- +1 yıl
Bu gayet normaldir, olabilir tabiki. Ama önemli olan niyet etmektir. Hem, Allah sahibine bağışlasın çok güzel bi kızsın, Allah'ın nuru var yüzünde. Bir de kapandın mı tam bi cennet hurisi olur çıkarsın vessel�m. Elalemin ne dediğine bakma sen.
- +1 yıl
Rica ederim, ne demek. Kapatıp da açmamak için sabretmen gerekir. 40 gün, fazla değil. 41. günde bambaşka bir ruh haline bürüneceğinden emin olabilirsin.
En İyi Cevaplar
sadece bedenen kapanmak yetmez, zihnen de insanın kapanması gerekir.tesettür insanın başına örtülen bez parçasından ibaret değildir.tesettürün manasını idrak ederek kapanmanızı tavsiye ederim.
00 Yorumla
yaşın minikmiş eleştiri yapmayım. aşağıda eksilenmiş üyelere katılıyorum ama yine de yakışmış dedim. gönlün olsun...
00 Yorumla
+1 yılYakışır dersek kapanacakmısn ? emin ol kapanma daha az günaha girersin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
canım kapalılık sana çok yakışmış umarım böle gidersin bende kapalı bi insanım herkesten önce kapalılığı bence sen kandine yakıştr die düşünüorm ilk başlarda tuhafına gidebilir ama sonraları emin ol kendine daha çok yakıştrırsın bu halini
11 YorumlaBu ne şimdi yhaa yakışsa ne yakışmasa ne olucak bizene . Kapanıyorsan allah için kapan yok başkası için yada aile baskısı yüzünden kapanma ..
21 Yorumla
+1 yılYakışıp yakışmamasına göre mi işliyor artık bu işler!
57 Yorumla- +1 yıl
(Mümin kadınlara söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, [Kolye, küpe, bilezik, kına, sürme gibi] ziynetlerini [ve ziynet taktıkları baş, kulak, kol ve ayaklarını] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]
Kur'anda geçmiyormus sana mı kaldı kur'anı yorumlamak. - +1 yıl
Meallerin çoğu gerçeğini yansıtmaz zaten çevrilmeleride zordur içinde çeviren insanın yorumları mutlaka vardır. Hatta ve hatta teseddürlü ve de dinci hanımlarla oturup enine boyuna tartıştığımız ve onların söyleyip onayladığı bir konudur bu. Nur ve Ahzab sürelerini gayet iyi biliyorum! Sürelerde geçen her kelimenin bir çok anlamı vardır... Başörtüsü diye çevrilen şey aslında arapların güneşten korunmak için taktıkları ayrı bir parçadır ve o dönemde hanımların elbiselerinin yakaları açıktır, amaç
- +1 yıl
O örtü ile yakalarını ve takılarını örtmeleridir. Herşeyde bir dönem payı bırakın ve mantıklı düşünün Kuran'da şarap geçti diye başka tür içkiler içip ben şarap içmedim ki diyemezsiniz bu örneği Hz.Muhammed açıkladığı için böyle bir sorun ortaya çıkmıyor ama başka konularda çıkabilir Kuran o dönemki insanlarında anlayabileceği bir dilde indirilmiştir önemli olan asıl istenilen asıl şeyi algılaya bilmenizdir!
- +1 yıl
"Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti." (Ebu Dav�d, Lib�s, 31). "Allah Te�l� ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn M�ce, Tah�re, 132; Tirmiz�, Sal�t, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).
- +1 yıl
"Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." (Sahih-i Muslim)
- +1 yıl
Sürelerde saç işaret edilmiyor diğer verdiğiniz örnekler din büyüklerinin yorumları, Kuran yahutta peygamberimiz bize böyle birşey dayatmıyor ve de emretmiyor.Bir bayan isterse saçını kapatabilir bunu Allah için yapıyorsada vardır bir mukafatı ama bu olay islamın bir emri değildir onun emir olduğunu düşünen sizsiniz.Buyursun isteyen dini için kapansın ama bize bunu bir emir gibi dayatmayın.Kadının sünnet olmasınında Kuran'da yeri yok aynı başörtüsü gibi ama bunu emir gibi algılayan toplumlar var
- +1 yıl
Kuran'ı nasıl okuyup neye göre yorumluyorsunuz anlayamıyorum. Roman okur gibi okuyup geçmeyin, Kuran'ın indiği dönem şartlarını düşünmeniz gerekir cümlelerin içineki asıl mesajları almanız gerekir ve en önemlisi basit mealleri okuyup geçmeyin kelimelerin anlamlarını araştırın! Beyninizi çalıştırın korkmayın acımaz. Kuran öyle basit bir kitap değil bir kaç boyutu olan çok özel bir kitap. Düşünmeden anlayamazsınız. Yorumlamak bilgi ister!
bebeğim zaten çirkinsin. bu çirkinliği dünyadan saklamak için kapanabildiğin kadar kapanmalısın. sevap işlemiş olursun. kara çarşaf giy sadece gözlerin görünsün.
41 Yorumla
+1 yılMadem kapanacaksın,Tam kapan_ link
214 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum! Eline sağlık arkadaş ya...
- +1 yıl
Ahhh ahh :)
- +1 yıl
Kuran'ın k'sini bilmeyenler bize din mi öğretiyor ne?
Kuranda başınızı örtün diye birşey geçmez, örtünüz ile göğüslerinizi örtün geçer, bir insanın bedenini saklaması bedenine verdiği değerdir elbet güzel bir şeydir ama herkes saçına kadar kapanacak diye bir şey yok dinimizde, dini için kapanana ne mutlu! İslamın emriymiş birileri size öyle demiş bilmeden etmeden konuşuyorsunuz...
- +1 yıl
Kadir mısıroğlu bozmalarıyla doldu memleket, ne dinden anlıyorlar ne türklükten ne memleketten! Ne desem ne söylesem az ya... Susuyorum, vakit kaybından başka bir şey değiller!
- +1 yıl
İnanmak düşünmekten daha kolaydır,bu yüzden sanırım,boşver...
- +1 yıl
(Mümin kadınlara söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, [Kolye, küpe, bilezik, kına, sürme gibi] ziynetlerini [ve ziynet taktıkları baş, kulak, kol ve ayaklarını] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]
DarkPhoenixQ Sizlere mi kaldı ayetleri bilmeden yorumlamak ? - +1 yıl
Hadi lan ordan arama motorunu ağlatmışsındır sen Nur Süresini bulana dek dindar insan!
Bana deseydin ben sana söylerdim Nur ve Ahzab diye...
İn aşağı oku bakalım ne yazmışım! - +1 yıl
Diniminde bekçiliğini yapmaya sakın çalışmayın!
Dinimi ne araplardan ne de sizin gibi içi boş yobazlardan öğrenicek değilim ben... - +1 yıl
Sen daha bir şeyi idrak edememişsin kardeş: Kulluk sevginin 7 derecesinden biridir. Dostluk,ilgi,sevgi,tutku,aşk,kulluk! Basitten başlayarak böyle sıralanır. Biz Atatürk'e tapmıyoruz ona minnet duyuyoruz. Bu sadece Atatürk'e duyduğum bir minnet değildir tarih btunca gelmiş geçmiş tüm atama duyduğum bir minnettir, onlara bir can, bir vatan ve değeri asla ödenemeyecek özgürlüğümü borçluyum. Benim atalarıma duyduğum şey tutkudur! Allah'ın ise kuluyum! Hiç bir duygu yarışamaz bununla!
- +1 yıl
Anlamadığınız bir şey var Allah'ı sadece tapılacak bir tanrı olarak görüyorsunuz. Allah çok yönlü bir varlıktır: alimler bilimi görür onda, cahiller müziceyi, iyiler güzelliği görür kötüler zulümü derler. Allah tek yönlü değildir Allah herşeydir! Her sıfatı barındırır ve her yerdedir, bakmayı bilene. Şah damarı kadar yakındır insana! Öylesine yakın öylesine uzak ve öylesine herşeydir... Allah'a duyduğum hayranlık ve ona beslediğim aşk ötesi duygum bu yüzdendir. Ama tutkumla kulluğum arasında çok
- +1 yıl
kesin bir çizgi vardır. İşte siz bu kesin çizgiyi göremiyorsunuz.
Kapalı halinle giderin var.
Bu mu beklediğin yorum? Cidden benim uyelik kapama zamanım gelmiş yine.61 Yorumla
+1 yılGoz alisik olmadigindan kotu gorunmus olabilir bn ilk defa seni ortulu sekilde gordugum icin gayet guzel geldi gozume:-)
12 Yorumla- +1 yıl
Ama ne yalan soyliyim bu halinle de cok guzelsin:-)
hemen çıkart onu ! kendinizi kapatınca bi bok olmuyor daha çok dikkat çekiyorsunuz
10 Yorumlakedi canini yerim senin :), dermisim. Tövbe tövbe, herseyi sorar misin gercekten?
00 Yorumlakapalıda guzel acıkta guzel. ama sırf yakıscak dıye kapancaksan Kapanma daha ıyı bence
00 YorumlaBöyle daha hoşsun kapanma boşver hatta saçını topla yada kıvır biraz çok güzel durursun üstten topla sana çok yakışır
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten çok yakışmış. Niyetinde halis olur inşallah
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGüzele herşey yakışır.
Zaten güzel olmayanlar acık sacık giyinir. Cogu böyle. 1 kilo süs. boyananların cogu kendilerini sadeyken begenmeyen tipler10 YorumlaBence kapanmazsan daha güzel olursun çok tatlı bir yüzün var öyle öcü gibi oluyorsun
01 YorumlaYakışması için mi kapanıyorsun? Yada şöyle sorayım, yakışmasa kapanmayacak mısın?
01 YorumlaModa & Stil konusunda 362 cevap paylaştı. Millet seni beğensin diye kapancaksan bir şey diyemiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgörüntü olarak ampulcülere benzersin bi önyargı oluşturursun, bence illa kapancaksan köylü tarzında kapanabilirsin onlar daha modern kapanıyor
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsen bana cevap ver link nasıl
Cevap sahibi+1 yılsende bişey beğenmiyon ben senin taktığın gibi başörtüsü sevmiyom akplilere benziyor bence takma hem dinine bağlı hemde modern nasıl olurmuş göster onlara
Yakışıp yakışmadığına bakarak hareket edeceksen at kendini bir yerden, öylede çirkinsin böylede.
10 Yorumlakapanmak yada acık olmak bence hiç önemli degil kalbin iyi olsun yeter ve bence yakışmış yani.
15 Yorumlayakışıyor ama yakışıp yakışmamasına mı göre tercih yapacaksın?
10 Yorumla
+1 yılYakışıyor diyemi kapanacaksın ALLAH için mi ? Sorgun ahmakça
00 Yorumlaya canım kapalı olmak evet guzel bıse ama açık daha guzelsın
00 Yorumla
+1 yılkararını buna bağlama ama iki halde de çoook güzeeellsin :)
00 Yorumlaiki türlü de iyisin ama kapanmanın yakışıp yakışmamayla pek alakası olmamalı
10 Yorumla
+1 yılYakıştıgı içinmi kapanıyorsun ? üzüldüm.
31 Yorumlatek kelime : Yakışıyor...
11 Yorumla
+1 yılsaçını kazıt sana daha çok yakışır..
20 YorumlaKapanma bence bi anlamı yok çünkü
44 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın yap dediği şeyi kimseye 'yapma' diyemezsiniz. Kendinizi düzeltin.
- +1 yıl
Adam haklı sırf yüzüne yakıştı diye kapanmanın din için ne değeri var? Kızın yaptığı yapacağı işin hiç bir değeri yok...
ehh işre fena değilsin
20 Yorumla
+1 yılNe güzel olmuşsun kız :))
01 Yorumla- Moda & Stil konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılyakışmış, yakışmış Allah açtırmasın..
10 Yorumla Allah için kapanmıyorsan hiç kapanma daha iyi
10 Yorumlabu sensen çok yakışmış
22 YorumlaAçığını göremedik ki karşılaştıralım.
03 YorumlaKapanmak kimseye yakışmıyor ki :/
02 Yorumlaher halin guzeldir bence
01 Yorumla
+1 yılbence çok hoş olmuşsun... cadı gibi şirin
13 Yorumla- +1 yıl
kapanınca daha br gizemli duruyosun... şirin şey
bu kafayla sana hiçbişey yakısmaz ugrasma
00 Yorumlagüzele her şey yakışır
10 Yorumlayakışıp yakışmaması kararını mı değiştiriyor
01 Yorumlayakıssın die kapanıyosan hic kapanma tatlım :)
08 Yorumlayakışmış çok tatlı olmuşsun
10 Yorumla
+1 yılKapalı kıyafetin yakışmış.
00 YorumlaYakışıyor da ona göre mi kapanacaksın ?
10 Yorumla
+1 yılbence çok yakışmış şimdiki halini bilmiyorum ama
00 Yorumla
+1 yılyakışmazsa kapanmıycan mı :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen bılırsın ıkı halınde ıyı
00 Yorumlaçok yakışmış..
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle yakışıyor
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkürlük bi durum yok güzellik ortada ama yinede riica ederim :)
- Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel olmuş.
00 Yorumla Moda & Stil konusunda 616 cevap paylaştı. Hiç yakışmamış.
00 Yorumla
+1 yılyüreğin ne diyor?
01 YorumlaYakışmıyor, açıl.
10 Yorumlayakışmışşşşş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkapan bencede
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyakışıyor
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?