Saçımın rengi kahve. Kıpkızıl olmasa da kahve-kızıl tarzında bir ton istiyorum. Saçımda ne kadar kalmalı? Uzun kalırsa (3-4 saat) saçım yıpranır mı ya da daha mı kızıl olur?Kına saçta ne kadar kalmalı
Kına saçlara kızıl-bakır renk veren doğal yöntemlerden bir tanesidir. Geçmişten günümüze hem saçlara renk vermek hem de deri üzerinde süslemeler elde etmek için kullanılır. Kurutulmuş kına ağacı yapraklarından elde edilir ve saçlara da birçok yararı bulunur.
Saçlara kına yakmanın faydaları nelerdir?
Saçlara kına yakmanın faydaları
Saçların ph oranını korur ve dengede tutar.
Saç derisinde meydana gelen kaşıntılı hastalıklara deva olur.
Aşırı yağlanan saçlarınız varsa, kına en iyi çözüm yoludur.
Saçların elektriklenmesini önleyerek, daha pürüzsüz görünmesini sağlar.
Saçların daha dolgun, hacimli görünmesini sağlar.
Saçlara doğal bir parlaklık verir.
Saç tellerini güçlendirerek kırılmaların önüne geçer.
Saçlara uygulamak için kına nasıl hazırlanır?
kına nasıl hazırlanır?
Kınayı suyla hazırlayanlar da var ancak ben çay ile hazırlanması taraftarıyım. Hem demlenmiş çayın nemlendirici etkisini de saçlarınızda görebilirsiniz :) Bir miktar kınanın içerisine azar azar demlenmiş ve soğumuş çay ekliyoruz. Akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz. Boya kıvamı gibi olursa saçlara daha rahat bir şekilde uygulanır. İsterseniz bu karışımın içerisine doğal yağlar ekleyebilirsiniz. 2 çay kaşığı argan yağı eklerseniz saçlarınız yumuşacık olur. Kına kokusundan rahatsız oluyorsanız da 2 çay kaşığı lavanta yapı ile bu kokuyu bastırabilir, saçlarınızı parlak gösterebilirsiniz.
Kına saçta kaç saat kalmalı?
Kına saçta kaç saat kalmalı?
Saçlarımıza kına yakarken dikkat etmemiz gereken önemli hususlardan bir tanesi de kına saçta en az kaç saat kalmalı konusudur. Kınanın saçta 2-4 saat aralığında kalmasının bir sakıncası yoktur. Açık bir ton elde etmek istiyorsanız 2 saat sonunda ya da gözlemlerinizden faydalanarak 1,5 saat sonunda saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Daha yoğun bir ton elde etmekse amacınız, 3-4 saat aralığında yine saçlarınızı gözlemleyerek bekletebilirsiniz. Saçlarınızın yoğun bakır tonlarında olmasını istiyorsanız, kınayı hazırlarken içerisine soğan kabuğu da rendeleyebilirsiniz.
uyurken saçında kalsın 3-4 saat çok değil normal zaten. Bide kınanın cinsine bağlı bazıları çabuk renk veriyor bir kaç saat derken saçın kızıl olur yaktıktan iki saat sonra kontrol etmende fayda var.
Saç boyasına alerjim olduğu için yıllardır saçıma kına yakarım... Kınanın içine 1/2 çay bardağı sirke (elma-üzüm)... Ve çay demi ile karıştırırım... 2 saat kabında bekletip... Saçıma yakarım... Saçımda en az 5, en fazla 7 saat bekletip yıkarım... Sirke kınanın boyasını asit olduğu için aktifleştirip daha hızlı saça girmesini sağlıyor... Sirke yerine portakal suyu da olur asit olarak olur... Sonuç memnunum beyazlarıma turuncu olarak girsede 🙈... Kendi saçım koyu kahve saçıma kızıllık katıyor... Ama sirke şart 😘😘😘😘
Ben akşam 8 -9 gibi yaktım ogle gibi yikadim güzel geçti benimki de kahverengiydi köyü kısımları köyü kırmızı duruyo sarı ışıltılar vardı doğal onlar da turuncu duruyor bir de kınaya bağlı hacdan gelmişti benimki 😁😁
kınanın yapısına göre değiştir sen garanti olsun diye başına bir boşet geçirip öyle uyu ayrıca kınanın hiiç bir zararı olmaz aksine onarır besler saçını
Kinanin daha kırmızımsı bir ton vermesini istiyorsan demlenmiş ılık çayla yap kesinlikle etkili oluyor ve sade su katma. Ceviz kabuğu da kizillastiriyordu diye hatırlıyorum bir ara çok ilgilenmiştim de :))
En İyi Cevaplar